Η δραµατική σειρά του Mega «Famagusta» ανοίγει αύριο στις 21.00 ένα ακόµη παράθυρο στα γεγονότα που ακολούθησαν µετά την τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου το 1974.

∆ύο νέες µαρτυρίες για το ντοκιµαντέρ του Μάικλ (Χρήστος Λούλης) αποτυπώνουν γλαφυρά τον όλεθρο του πολέµου. Παράλληλα, ο δηµοσιογράφος παλεύει να πείσει τον περίγυρό του για την αθωότητά του.

Μία φωτογραφία δείχνει τον πραγµατικό ένοχο στην υπόθεση δολοφονίας της Ελένης. Ο Παύλος και η Ιφιγένεια έρχονται ακόµη πιο κοντά και η παλιά τους αγάπη φουντώνει. Το ντοκιµαντέρ του Μάικλ αποτυπώνει τις µαρτυρίες γυναικών που βρέθηκαν στα «στρατόπεδα βιασµού».

Στα επιµέρους και στο έκτο επεισόδιο o Μάικλ συνεχίζει να εργάζεται πάνω στο ντοκιµαντέρ για την τουρκική εισβολή, καταγράφοντας από κοινού µε την Κατερίνα συγκλονιστικές µαρτυρίες. ∆ύο γυναίκες περιγράφουν πόσο υπέφεραν και βασανίστηκαν στην εισβολή του ’74, ζώντας στα «στρατόπεδα βιασµού».

Στο σήµερα η σκιά της ενοχής του Μάικλ για τον φόνο της Ελένης συνεχίζει να τον βαραίνει. Προσπαθεί να συναντηθεί µε τη Σιµώνη προκειµένου να την πείσει για την αθωότητά του, χωρίς αποτέλεσµα. Ο Παύλος µε την Ιφιγένεια τα ξαναβρίσκουν, κάτι που χαροποιεί τον µικρό Αντρίκο.

Η Μαριάννα και ο Θοδωρής βλέπουν σύµβουλο γάµου, όµως εκείνον φαίνεται να τον απασχολεί κάτι άλλο… Ο Παύλος και ο Τεύκρος χαζεύουν φωτογραφίες του Μάριου στη φάρµα. Μέσα σε αυτές ο Παύλος ανακαλύπτει κάτι πολύ σηµαντικό για την εξιχνίαση του φόνου της Ελένης…

Στις 10 Μαρτίου ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος της σειράς «Famagusta» που έχει καθηλώσει το κοινό (αποτελείται συνολικά από 24 επεισόδια). Σε εκείνο λοιπόν το επεισόδιο οι τηλεθεατές θα µείνουν µε ερωτηµατικά για την τελική απόφαση του δικαστηρίου.

Παράλληλα, θα δούµε τον αγώνα του Παύλου (Ανδρέας Γεωργίου) να κρατηθεί στη ζωή, αλλά και της Ιφιγένειας να αναλάβει µόνη την ανατροφή του γιου τους.

Την ίδια ώρα, την παρακολουθούµε να πασχίζει να πάρει πίσω την επιµέλεια του Αντρίκου, κάτι που αποδεικνύεται πιο δύσκολο από όσο θα περίµενε. Και ένα ακόµα µικρό tip: Η σειρά ετοιµάζεται για συνταρακτική πρεµιέρα του δεύτερου κύκλου στις 7 Απριλίου.



*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» των Παραπολιτικών