Ο πολυτάλαντος Θάνος Κιούσης βρέθηκε στην παρέα της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου και μίλησε για την ανορθόδοξη πορεία του, η οποία ξεκίνησε από τα ζογκλερικά, έφτασε στο μπαλέτο και κατέληξε τώρα στην παρουσίαση.

Όνειρό του Θάνου Κιούση αρχικά ήταν να γίνει στρατιωτικός γιατρός. Κατάλαβε νωρίς όμως ότι κάτι τέτοιο δεν θα τον κάλυπτε και όταν δε ήρθε σε επαφή με τον εντυπωσιακό κόσμο των ζογκλέρ ενθουσιάστηκε και στράφηκε προς σ΄αυτά τα μονοπάτια. Από τα ζογκλερικά μετά επόμενος σταθμός του ήταν το μπαλέτο.

Στα 27 του χτύπησε την πόρτα μίας σχολής χορού στα Εξάρχεια και όπως του είπε η δασκάλα εκεί είχε και τον ανάλογο σωματότυπο για να το υποστηρίξει


«Αφού γνώρισα τον χορό πήγαινα όπου πήγαινε η καρδούλα μου. Μέσα από τον χορό γνώρισα μουσικούς και πέρασα στο συναυλιακό κομμάτι. Έφτιαξα μία μπάντα που μπορούσα να κάνω τα ζογκλερικά μου, παρουσίαση με μουσικούς εκεί», είπε ο Θάνος Κιούσης.

«Κρυβόμουν πίσω από τον ρόλο για να δικαιολογηθεί το φλερτ»


Κάπου εκεί ήταν που γνώρισε τη σύζυγό του.


«Σε μια παράσταση γνώρισα τη σύζυγό μου, ανέβηκε στη σκηνή, την είδα μπροστά μου, κάνω 2-3 βήματα, της πιάνω το χέρι και βγαίνει μια φωτογραφία από την παρέα της, την οποία την έχουμε ακόμα».

«Φαινόταν ότι μου άρεσε, φλέρταρα και κρυβόμουν πίσω από τον ρόλο για να δικαιολογηθεί το φλερτ. Αρχίσαμε να βγαίνουμε και μετά από 3 χρόνια πήραμε την απόφαση να κάνουμε το επόμενο βήμα. Έκανα την πρόταση αλλά το βλέπαμε ότι πάει προς τα εκεί. Είμαστε τώρα με δύο αγόρια έξι και πέντε», αποκάλυψε ο Θάνος Κιούσης.

Με τον καιρό και όσο τριβόταν με την τέχνη έπλασε το alter ego του τον Τόνι Σφήνο ο οποίος κράτησε τα ηνία της δημόσιας έστω ζωής του για 15 χρόνια.

Και είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς αν αναλογιστεί πόσο πολύ του αρέσουν οι μεταμφιέσεις.

«Πήγα ντυμένος ναύαρχος και ζήτησα το χέρι της γυναίκας μου»


Τόσο πολύ που ζήτησε το χέρι της γυναίκας του ντυμένος… ναύαρχος!

«Πήγα ντυμένος ναύαρχος με πάστες στη γιαγιά της και ζήτησα το χέρι της γυναίκας μου. Η γιαγιά είχε λίγο άννοια τότε και μου είπε “Ήρθες Δημήτρη μου;” και μετά πήγα στην Ιωάννα. Με είδε από το παράθυρο και είπε “τι κάνει πάλι;” και πήγα μέσα, ο σκύλος μας ζούσε, είχε το δαχτυλίδι και γονάτισα», κατέληξε ο Θάνος Κιούσης.

Αμέτρητες οι μεταμφιέσεις του και κάθε φορά που παραλαμβάνει τα παιδιά του από το σχολικό

«Ντύθηκα Ινδός και πήγα να παραλάβω τα παιδιά από το σχολικό. Το βλέμμα της Ιωάννας ήταν το καλύτερο. Το κάνω πρώτα για εμένα και όταν πάω και με βλέπουν τα παιδάκια και γελάνε λέω “κοίτα τα γλυκούλια γελάνε κι αυτά”. Έχω πάει καουμπόι, Μεξικανός και έκανα το λάθος και πήγα στο σχολικό και λέω “τι θέλετε να ντυθώ;” και μου είπαν “Έλσα”».

«Θέλω όταν φτάσουν στα 35 και θα είμαι παππούς να λέει ο γιος μου στον γιο του “κοίτα τι έκανε ο παππούς σου και εγώ ντρεπόμουν αλλά πόσο χαίρομαι που έχω μία φωτογραφία μαζί του έτσι”».