Ο σπουδαίος καλλιτέχνης Μανώλης Μητσιάς, παραχώρησε μια σπάνια κοινή συνέντευξη με τον γιο του, Μίλτο, στην εκπομπή «Happy Day», με τους δύο τους να αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στους «ρόλους» πατέρα-γιου, αποκαλύπτοντας παράλληλα τους λόγους που ο Μίλτος Μητσιάς δεν ασχολήθηκε με το τραγούδι.

Μανώλης Μητσιάς: Ως νέος γονιός δεν είχα πολύ χρόνο για να ασχοληθώ, η σύζυγός μου με αναπλήρωσε επάξια

«Με τη σύζυγό μου μετράμε 55 χρόνια κοινής πορείας, όσο είναι και η καριέρα μου. Θυμάμαι, ως νέος γονιός, είχα πολλή δουλειά και δεν είχα πολύ χρόνο για να ασχοληθώ. Όμως, η γυναίκα μου ήταν υπερπροστατευτική, με αναπλήρωσε (σ.σ. ως γονιό) όλα αυτά τα χρόνια πολύ επάξια. Τον Μίλτο τον είχε να μην τον ακουμπήσει ο αέρας» ανέφερε αρχικά ο Μανώλης Μητσιάς, με τον γιο του, Μίλτο, να συμπληρώνει: «Είναι γεγονός ότι θα τον ήθελα πιο πολύ, όμως είναι ένας πολύ δοτικός και συντροφικός πατέρας. Όταν έπρεπε, στις μεγάλες αποφάσεις μου, έδωσε ένα βροντερό “παρών”. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό».

«Μου έκανε και πολλές χάρες. Τα πρωινά της Κυριακής, ενώ ήταν ξενυχτισμένος, τον ξυπνούσα και με πήγαινε για μπάσκετ. Ξυπνούσε, ο καημένος, και ήταν με 3 ώρες ύπνο. Αυτό είναι τεράστιο για ένα παιδί. Και νομίζω ότι αυτό που μετράει πιο πολύ από την ποσότητα του χρόνου είναι η ποιότητα. Εγώ τον θυμάμαι και με γεμίζει», συνέχισε ο Μίλτος Μητσιάς.

«Η μητέρα μου μού έλεγε πόσο σημαντικός καλλιτέχνης είναι ο πατέρας μου. Ήμουν ένα παιδί 7-8, 10 ετών, και συνυπήρχα στον ίδιο χώρο με τον Χατζιδάκι, τον Θεοδωράκη, τον Γκάτσο. Από την ηλικία των 9-10 ετών συνειδητοποίησα το ''μέγεθος'' του πατέρα μου. Βέβαια, το σπίτι μας ήταν ταπεινό. Ήμασταν μια πολύ φυσιολογική οικογένεια και, μάλιστα, ο ίδιος, όποτε εγώ πήγαινα να ''φουσκώσω'' πιο πολύ, μου έλεγε να είμαι ταπεινός και ότι όλα χάνονται σε μια στιγμή», περιέγραψε ακόμη ο γιος του Μανώλη Μητσιά.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czeuyf6jxja9)

Μίλτος Μητσιάς: "Ούτε στο… μπάνιο δεν τραγουδάω"


Απαντώντας στο πώς και ο ίδιος δεν αποφάσισε να ακολουθήσει τα επαγγελματικά βήματα του πατέρα του, και αντ’ αυτού έγινε οδοντίατρος, ο Μίλτος Μητσιάς εξήγησε: «Παίζω πιάνο και έγραφα μουσική από παιδί. Καλλίφωνος δεν είμαι, καθόλου. Ούτε στο… μπάνιο δεν τραγουδάω. Μέχρι τα 14-15 χρόνια μου, το μυαλό μου γύριζε γύρω από τα καλλιτεχνικά. Αλλά ήθελα να κάνω και κάτι δικό μου».

«Το να παρασυρόταν ο γιος μου και να έλεγε ''γίνομαι τραγουδιστής'' ήταν το μόνο εύκολο. Του είπα να το αφήσει αυτό και να πάρει ένα πτυχίο να έχει στα χέρια του, να έχει να φάει αύριο-μεθαύριο. Του είπα ότι δεν κάνει για τραγουδιστής, και έγινε οδοντίατρος», συμπλήρωσε από την πλευρά του ο Μανώλης Μητσιάς.