Ο Σταμάτης Γαρδέλης ήταν καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής T-Live και μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου για την δικαστική περιπέτεια που αντιμετωπίζει, τους λόγους που τον οδήγησαν στο κρατητήριο, ενώ αναφέρθηκε και στην απόφασή του να ζητήσει ψυχιατρική βοήθεια.

«Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα στα κρατητήρια αστυνομικού τμήματος. Γνώρισα ανθρώπους στο σώμα που βγάλαμε φωτογραφίες, μιλήσαμε, κάποιοι άλλοι βγάλανε τα απωθημένα τους… Ένιωσα περίεργα, σαν να παίζω θέατρο, ότι ήταν μέρος μιας παράστασης, ένα σκηνικό. Από την άλλη ένιωσα και την πίεση ενός ανθρώπου, που πέρα από την επωνυμία και το παιχνίδι, είναι ένας Σταμάτης, ο οποίος ζει μια αδιέξοδη ιστορία, όπως πολλοί άλλοι συμπολίτες μου. Μια αδιέξοδη ιστορία που πρέπει να λυθεί. Αντιφατικά συναισθήματα, όπως και τώρα» ανέφερε ο Σταμάτης Γαρδέλης για τις ώρες που πέρασε στο κρατητήριο.

«Νοσηλεύτηκα στο ψυχιατρείο… Έχω αποκτήσει μια φιλία με τον ψυχίατρό μου, που με βοηθά πάντα να μην ξεπερνώ τα εσκαμμένα… Έφτασα στο σημείο να ζητήσω βοήθεια όταν άρχισα να χάνω το νόημα της ζωής, σκοτείνιασε ο κόσμος μου… Έχασα τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου, ερχόταν σκοτεινές σκέψεις στο μυαλό μου, σκεφτόμουν τι νόημα έχει αυτή η ζωή… Έμπαινα σε μια καταθλιπτική σκοτεινή κατάσταση» είπε σε άλλο σημείο ο Σταμάτης Γαρδέλης για την απόφασή του να ζητήσει ψυχιατρική βοήθεια.

Τέλος, ο Σταμάτης Γαρδέλης, όταν η Τατιάνα Στεφανίδου έκανε μια μικρή αναφορά στη σύντροφό του λέγοντας πως έχει δίπλα του μια εξαιρετική κυρία, εκείνος σχολίασε, «χαρά στο κουράγιο της».