Πριν προβληθεί το έβδομο επεισόδιο της σειράς «Famagusta», το βράδυ της Κυριακής στις 21:00, η Κοραλλία Καράντη μίλησε γι' αυτή την «ευτυχή συγκυρία» στην εκπομπή «Πάμε Δανάη».

Η πρωταγωνίστρια της μεγάλης παραγωγής του MEGA Κοραλλία Καράντη αναφέρθηκε εκτενώς στην προσπάθεια των συντελεστών της σειράς να επαναφέρουν το φορμάτ του εβδομαδιαίου σίριαλ στην ελληνική τηλεόραση. «Επιχειρούν να κάνουν κάτι καινούργιο τώρα, να επαναφέρουν το θέμα της εβδομαδιαίας σειράς που μακάρι να κρατήσει και να γίνουν πολλά καινούργια τέτοια σίριαλ», είπε.

«Στο καθημερινό είσαι υποχρεωμένος να τραβάς κουπί, είσαι σε γαλέρα. Είναι αναγκαίο κακό όμως το καθημερινό και το καταλαβαίνω. Η Famagusta δίνει έναν άλλο αέρα στα σίριαλ, μπορείς να τα προσέξεις, να τα κάνεις όσο γίνεται καλύτερα», σημείωσε στη συνέχεια της συζήτησης η Κοραλλία Καράντη.

Άλλωστε, στην ερώτηση της Δανάης Μπάρκα αν νιώθει πως παλιότερα οι δουλειές γίνονταν με καλύτερο τρόπο, απαντά: «Στη Famagusta δεν έχω καθόλου την αίσθηση ότι τα πράγματα γίνονταν καλύτερα παλιότερα. Είναι οι συνθήκες που μας αναγκάζουν να γινόμαστε πιο επιφανειακοί και θα τολμήσω να πω πιο πρόχειροι».

Η Χριστίνα Σέκερη θα ήταν μια αντιπολεμική μπαλάντα

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον ρόλο της σειράς του MEGA, τη Χριστίνα Σέκερη, με τον Άρη Καβατζίκη να σχολιάζει πόσο έντονα βγαίνει το συναίσθημα του πόνου σε κάθε σκηνή. «Πρέπει να πω ότι το σενάριο δίνει αυτή τη δυνατότητα σε κάθε ρόλο. Κάθε ρόλος έχει αρχή, κατεύθυνση, συνέπεια, κορύφωση και όλη την γκάμα των συναισθημάτων, όλα τα συστατικά για να πλάσει ένας ηθοποιός, να συνθέσει τον ρόλο του», είπε η ηθοποιός.

«Είναι σπουδαίο πράγμα αυτό και πρέπει τα καλά πράγματα να τα λέμε. Βασικά, εγώ πιστεύω ότι πρέπει να λέμε μόνο τα καλά πράγματα, κατ’ αρχήν και πάνω απ’ όλα. Ο κάθε ρόλος, ακόμη και ο πιο μικρός, έχει αυτό δωράκι, να φτιάξει τον ρόλο του», συμπλήρωσε η Κοραλλία Καράντη.

Συνεχίζοντας για την ηρωίδα της, η Κοραλλία Καράντη θυμήθηκε ένα παλιό παιχνίδι με το οποίο θέλησε να δώσει μια εικόνα για τη Χριστίνα. «Η Χριστίνα Σέκερη, δεν ξέρω αν θυμάστε αυτό το παιχνίδι "αν ήταν τι θα ήτανε…". Αν ήταν μπαλάντα θα ήταν μια αντιπολεμική μπαλάντα. Είναι ένα πρόσωπο που κουβαλά όλο αυτό το πράγμα που είπατε πριν και για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορεί κανείς να δει μες στην ψυχή της», είπε η Κοραλλία Καράντη.

Πάντως, η φύση του σεναρίου δημιουργεί πολύ έντονες συναισθηματικές στιγμές. «Είναι πολύ φορτισμένες κάποιες σκηνές και είναι δύσκολο αυτό γιατί τις κουβαλάς και πριν, τις κουβαλάς και μετά. Έχεις την αγωνία να μην το αδικήσεις, να το δει ο θεατής. Η Χριστίνα έχει ακραία συναισθηματικές σκηνές», τονίζει.

"Αυτή είναι η ομορφιά της Famagusta"

«Αυτό είναι όλη η ομορφιά σε αυτή την ευτυχισμένη στιγμή, ότι ενώ πραγματεύεται ένα τόσο σημαντικό ιστορικό ζήτημα που έχει στιγματίσει την Ελλάδα και την Κύπρο, μαζί συμβαίνει και η δράση του σήμερα», ανέφερε στη συνέχεια. «Όλο αυτό γίνεται φυσικά, δεν υπάρχει μια υπερβολή, είναι στα ανθρώπινα μέτρα», συμπλήρωσε η Κοραλλία Καράντη.

Καθώς έκανε λόγο για ευτυχισμένη στιγμή, η Κοραλλία Καράντη παραδέχτηκε πως υπήρξαν και άλλες που ήταν άσχημες στο παρελθόν, τόσο στην τηλεόραση όσο και στο θέατρο. «Δεν ήταν πολλές αυτές οι φορές στην πορεία μου. Ήταν μια ευτυχισμένη πορεία. Τώρα που σκέφτομαι προς τα πίσω ήταν πάρα πολλές οι σειρές που έγραψαν στη συνείδηση του τηλεθεατή. Θα ήμουν αχάριστη αν δεν το έλεγα αυτό», είπε.

Η Κοραλλία Καράντη για τον ηλικιακό ρατσισμό

Η Κοραλλία Καράντη τοποθετήθηκε ξανά σε ένα ζήτημα που η ίδια έχει φέρει στον δημόσιο διάλογο στην Ελλάδα, αυτό του ηλικιακού ρατσισμού απέναντι στις γυναίκες. «Το είπα κάποια στιγμή και πάντα μου θέτουν αυτή την ερώτηση και θα φανεί στο τέλος ότι είμαι εμμονική. Δεν το λέω από προσωπική αγωνία, με ιδιοτέλεια. Το λέω περισσότερο μπαίνοντας στη θέση μιας γυναίκας θεατή που βλέπει συνομήλικές της να αντιμετωπίζονται με έναν τρόπο που είναι πάντα αρνητικός», είπε η Κοραλλία Καράντη.

Όπως εξήγησε, είθισται στη μυθοπλασία μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας να «καλείται να παίξει κυρίως ρόλους που βοηθούν την πλοκή να πάει παρακάτω και πάντα με αρνητικό τρόπο. Είναι αυτό που λένε οι Αμερικάνοι bitches (σκύλες). Ενώ οι άντρες είναι πρωτεργάτες, είναι μέντορες, οδηγοί. Έχει να κάνει με το γυναικείο ζήτημα», είπε.

Πάντως, η ηθοποιός παρατήρησε πως γίνονται βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. «Βρίσκονται και οι άντρες αντιμέτωποι με τον ηλικιακό ρατσισμό, αλλά δεν είναι το ίδιο έντονο για εκείνους. Αν και φέτος υπάρχουν αρκετοί ρόλοι στην ελληνική τηλεόραση. Η Famagusta είναι μια τέτοια περίπτωση», σημείωσε η Κοραλλία Καράντη.

Ο περιορισμένος ελεύθερος χρόνος

Κλείνοντας τη συζήτηση, η Κοραλλία Καράντη σημειώνει για τις απαιτήσεις του επαγγέλματος του ηθοποιού: «Κάνουμε μια δουλειά που συμβαίνει αυτό το περίεργο και παράδοξο, που μας αρέσει και δεν μας αρέσει. Κάποιες περιόδους δουλεύουμε πάρα πολύ και κάποιες άλλες καθόμαστε και κοιτάμε το ταβάνι. Αγαπάμε πολύ αυτή τη δουλειά και αυτό ακόμη είναι ευχάριστο να συμβαίνει εντέλει. Αυτή τη στιγμή δεν έχω πολύ χρόνο για τον εαυτό μου, έως καθόλου».