Έχει ζήσει μια πλούσια ζωή σε εμπειρίες και είναι χορτασμένος. Ο Γιώργος Γερολυμάτος μίλησε στην «ON time» για τους ταλαντούχους, αλλά και τους ατάλαντους, που έχουν κάνει καριέρα με «μαγικούς τρόπους». Αναφέρθηκε στα παιδιά και στα εγγόνια του, ενώ παραδέχθηκε ότι έχει απατήσει…

*Διαβάστε εδώ: Μαριλίτα Λαμπροπούλου – Γιάννης Νταλιάνης: Χωρισμός για το αγαπημένο ζευγάρι

Είσαι ένας άνθρωπος που δεν εφησυχάζεις…

Αυτό είναι αλήθεια, δεν εφησυχάζω, τρέχω συνέχεια, είμαι συνέχεια σε ενέργεια. Τον τελευταίο καιρό, είμαι στο κέντρο διασκέδασης «Εν Πλω», μαζί με την Τερέζα κι ένα καταπληκτικό συγκρότημα, τους «Prima Vista», από το χειμώνα μέχρι και σήμερα. Είμαι αντιπρόεδρος στον οργανισμό «Ερατώ» για τα συγγενικά δικαιώματα των τραγουδιστών, όπου εισπράττουμε χρήματα απ’ όλους τους φορείς που παίζουν τραγούδια. Επίσης, είμαι δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος πολιτισμού στην Καλλιθέα.

Πώς προλαβαίνεις να κάνεις τόσα πολλά;

Το καινούριο που μπήκε στη ζωή μου είναι η αντιδημαρχία πολιτισμού, θέση για την οποία με επέλεξε και με τίμησε ο δήμαρχος Καλλιθέας, κάτι που κάποια στιγμή περίμενα να γίνει, ήταν όνειρο ζωής.

Γίνονται σωστές δράσεις; Έχει αποπροσανατολιστεί ο κόσμος, λείπει κάτι;

Το τοπίο έχει αλλάξει πολύ από χθες μέχρι σήμερα. Η ζωή αλλάζει και πρέπει να την αποδεχόμαστε. Όπως υπάρχουν πολλά ταλέντα στα νέα παιδιά, είναι σπουδαίοι στη δουλειά τη δική μας, απλώς κινούνται όλα με ραγδαία ταχύτητα και δεν προλαβαίνουν τα τραγούδια να γίνουν επιτυχίες, όπως γίνονταν παλιά τα κλασικά τραγούδια. Μέχρι να πει κάποιος κάτι, έχει βγει ήδη κάτι άλλο. Έτσι, δεν κρατάνε πολύ καιρό, δεν υπάρχουν πλέον το βινύλιο και η κασέτα, που μένουν. Πλέον, όλα είναι σε ηλεκτρονική μορφή, και είναι δύσκολο να γίνει μια επιτυχία, αλλά κι αν γίνει, η διάρκεια ζωής της είναι δύο-τρεις μήνες.

Συμπερασματικά, τι γίνεται με την εγχώρια σόουμπιζ;

Η σόουμπιζ δεν φθίνει ποτέ, απλώς έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Είναι διαφορετικά τα πράγματα απ’ ό,τι ήταν παλιά. Σήμερα για να πετύχεις, για να γίνεις τραγουδιστής, δεν φτάνει μόνο η φωνή, χρειάζονται πολλά άλλα. Πρώτα απ’ όλα κάποιος χρειάζεται δημόσιες σχέσεις, κυκλώματα, για να μπει, να μπορεί να προβάλει τον εαυτό του. Άμα έχει και φωνή, καλά είναι, γιατί βλέπεις ότι τα τελευταία χρόνια έχουν βγει κάποιοι τραγουδιστές που δεν θα έπρεπε να έχουν κάνει το όνομα που έφτασαν να κάνουν με διάφορους… μαγικούς τρόπους.

Ποιοι είναι οι τρόποι αυτοί;

Η προβολή στα μίντια υπομονετικά, συνεχώς και αδιάκοπα. Αυτό βοηθάει κάποιους ατάλαντους, που μπορεί να έχουν χρήματα, να μπορέσουν να προβάλουν κάποια πράγματα που δεν είναι σωστά.

Έχεις μια πλούσια ζωή από εμπειρίες και γνώση. Ποιο είναι το «ταβάνι» για σένα;

Στη ζωή δεν υπάρχει «ταβάνι», ούτε αρχή ούτε τέλος, τα πάντα είναι μια ανακύκλωση. Εγώ δεν μένω εκεί, απλώς λυπάμαι πολύ ανθρώπους που είναι καριερίστες, όπως ένας πολιτικός, ένας πολύ πλούσιος άνθρωπος, ένας μεγάλος επιχειρηματίας… Αυτοί, καθώς περνούν τα χρόνια, ανακαλύπτουν ότι δεν είχαν πολύ χρόνο να αφιερώσουν στον εαυτό τους, ένα σημαντικό κομμάτι, δώρο της ζωής που χρωστάμε στον εαυτό μας, να ζήσουμε, να πάμε ένα ταξίδι, στιγμές σε ονειρικά μέρη, με ανθρώπους που γουστάρουμε… Μερικοί εγκλωβίζονται στο επάγγελμα που κάνουν, όπως οι πολίτικοί. Τους πολιτικούς τους λυπάμαι, γιατί είναι πρωί, μεσημέρι και βράδυ στη Βουλή. Όπως ένας επιχειρηματίας, που δεν μπορεί να πάρει το Learjet του, να πάει να πιει έναν καφέ στο Παρίσι. Αυτό είναι εγκλωβισμός ζωής… Ξαφνικά ένα πρωί δεν υπάρχεις και λες: «Γιατί δεν πρόλαβα; Έκανα λεφτά…». Τα βρίσκουν άλλοι μετά και τα τρώνε ή σκοτώνονται για τα λεφτά, κι εσύ δεν έχεις προλάβει να κάνεις κάτι.

Υπό αυτή την αντίληψη, θεωρείς ότι έχεις «χάσει χρόνο» από τη ζωή σου;

Όχι, δεν έχω «χάσει χρόνο», έχω ζήσει πολύ όμορφα κι έντονα στη ζωή μου. Έχω γυρίσει ολόκληρο τον πλανήτη, δεκαεπτά φορές έχω πάει στην Αμερική. Έχω μπει σε Liarjet, λιμουζίνες, με σεκιούριτι… Δεν μιλάω για τον εαυτό μου, εγώ είμαι χορτάτος. Ίσως είμαι από τις λίγες περιπτώσεις ανδρών στην Ελλάδα, στη σόουμπιζ, που τα έχω ζήσει όλα αυτά. Τα είχα όλα στα πόδια μου, αλλά μπόρεσα και πέρασα αλώβητος μέσα από τη νύχτα κι όλα αυτά που συνέβαιναν γύρω μου και γι’ αυτό είμαι πολύ υπερήφανος. Κράτησα αξιοπρέπεια και υπάρχω έπειτα από πενήντα δύο χρόνια στο τραγούδι. Στο δρόμο με δείχνουν και λένε: «Να ο Γερολυμάτος». Αυτό δεν είναι εύκολο.

Πώς τα κατάφερες; Δεν υπήρχαν πειρασμοί για σένα;

Πρόσεξα πάρα πολύ τις κινήσεις μου, να είμαι σεμνός και ηθικός, δεν έκανα τον πονηρό. Πειρασμοί πολλοί… τα ναρκωτικά πάντα υπήρχαν, ποτέ δεν ήμουν υπέρ. Κάποτε είχα σχέση με μια πολύ ωραία κοπέλα, η οποία έμπλεξε μ’ έναν έμπορο ναρκωτικών και πέθανε από ναρκωτικά. Αυτό μου είχε στοιχίσει πολύ τότε… ήμουν είκοσι τριών χρόνων παιδί. Τότε υπήρχαν μόνο το χασίς και η ηρωίνη.

Έχεις δύο παιδιά και δύο εγγόνια…

Η κόρη μου είναι δεκαέξι χρόνων και τα δύο μου εγγόνια, δίδυμα, είναι δεκαοκτώ, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, από το γιο μου. Πρόσφατα μπήκαν στο πανεπιστήμιο. Φαντάζεσαι, έχουν θεία την κόρη μου, που είναι μικρότερή τους. Ο γιος μου γεννήθηκε όταν ήμουν δεκαεννιάμισι ετών. Παντρεύτηκα και χώρισα μικρός. Πλέον στη νεολαία δεν υπάρχει το φλερτ. Δεν ξέρω πού πάει το πράγμα… σε λίγο θα έχουν πρόβλημα οι γυναίκες να βρουν άντρες, κάτι δεν πάει καλά. Υπάρχει πλήρης απελευθέρωση, ξεφύγαμε… δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη σεξουαλική προτίμηση του καθενός, είναι προσωπικό θέμα. Αυτό που με ενοχλεί είναι πως ένα παιδί δεν μπορεί να μεγαλώσει ανάμεσα σε δύο άντρες ή δύο γυναίκες. Η λέξη «μάνα» δεν αντικαθίσταται. Αν τα ομόφυλα ζευγάρια μπορέσουν να μεγαλώσουν ένα παιδί σε υγιές περιβάλλον, αυτό θα είναι κατόρθωμα. Μπορεί να συμβεί, αλλά μία στις χίλιες. Δεν μπορεί ένα παιδί να μην έχει μάνα και πατέρα. Αν κάποιος γεννήθηκε με το DNA του έτσι, δεν μπορείς να τον καταδικάσεις. Πάντα υπήρχαν ομοφυλοφιλία και παιδοφιλία, από την αρχαία εποχή, από τους Βάκχους, υπήρχαν όργια από την αρχαία Ελλάδα. Δεν είναι όργιο, είναι η ελευθερία του ανθρώπου να επιλέγει.

Σε περίπτωση που σου έλεγε το παιδί σου ότι προτιμά το ίδιο φύλο σεξουαλικά, θα το αντιμετώπιζες με την ίδια αντίληψη;

Είναι δύσκολο, σε στενοχωρεί, γιατί έχουμε το ελληνικό DNA, μεγαλώσαμε σε παραδοσιακές οικογένειες και το κουβαλάμε σίγουρα, αλλά «ξεκλειδώνω» το μυαλό μου, έτσι δεν θα είχα πρόβλημα αν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Δεν μου συνέβη, αλλά δεν υπάρχει λόγος να γίνει πρόβλημα, γιατί κι αυτοί είναι άνθρωποι και υποφέρουν. Όμως, να υπάρχει αξιοπρέπεια σε οτιδήποτε κάνουμε -κι αναφερόμαστε μπροστά στον κόσμο-, να είμαστε λίγο μαζεμένοι, δεν μπορεί να βγαίνουμε όλοι και όλες αγκαζέ.

Τι είναι αυτό που επιθυμείς να κάνεις και ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί;

Ένα ταξίδι θέλω να κάνω στην Ισλανδία, στις βόρειες παγωμένες χώρες. Θέλω να πάω στην Αλάσκα. Θέλω να ολοκληρώσω έναν κύκλο στη ζωή μου, για ορισμένα πράγματα που δεν πρόλαβα να κάνω. Έχω πάει σε διάσημα καζίνο, έχω μείνει σε σουίτες ξενοδοχείων στο Λας Βέγκας, στο Ταζ Μαχάλ. Με τον Λευτέρη Πανταζή κάναμε μια εκπληκτική τουρνέ, το γύρο του κόσμου, ολόκληρου του πλανήτη. Αυστραλία, Σίδνεϊ, δυτική Αμερική, ανατολική Αμερική, Νέα Υόρκη, Βοστώνη… ο γύρος του κόσμου σε ένα μήνα. Στο Λος Άντζελες έβλεπα την ταμπέλα που έγραφε «Χόλιγουντ» και τα μάτια μου «πετούσαν αστεράκια» από το τζετ λαγκ που είχα πάθει. Θέλω να ζω ήρεμα, με την οικογένειά μου, δεν ψάχνω τίποτα.

Χρειάστηκε να μη λες αλήθειες κάποιες φορές, γιατί θα ενοχλούσαν;

Όχι, ήμουν πάντα ειλικρινής. Μερικές φορές το «πλήρωσα» αυτό, δεν ήταν απαραίτητο να είμαι πάντα έτσι, δεν ήμουν διπλωμάτης, γιατί δεν ταιριάζει στο χαρακτήρα μου.

Έχεις απατήσει;

Γκόμενες που είχα, φιλενάδες, ναι, έχω απατήσει, αλλά τη γυναίκα μου όχι.

Υπήρξες τρίτο πρόσωπο σε σχέση;

Όχι, ποτέ δεν έκανα σχέση με γυναίκες που ήξερα ότι είναι παντρεμένες, γιατί δεν ήθελα να μπερδευτώ. Μου έχει συμβεί να είμαι με παντρεμένη, να μην το ξέρω και μετά το φρέναρα. Να έχω μιλήσει και χαιρετήσει κάποιον και να μου «κολλήσει» η γυναίκα του… ποτέ δεν το έκανα αυτό, εγώ είμαι αρσενικό, έτσι γεννήθηκα κι έτσι θα πεθάνω… Δεν αλλάζει ο Γερολυμάτος με τίποτα.

*Δημοσιεύθηκε στην Ontime