Ο Νικόλας Παπαγιάννης αναφέρθηκε στα πρώτα του βήματα στον χώρο της υποκριτικής και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ακόμη.

Ο Νικόλας Παπαγιάννης φέτος πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη δραματική σειρά της ΕΡΤ 1 «Η παραλία», και πατέρας του είναι ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός Δημήτρης Παπαγιάννης του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Ο ηθοποιός έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν», όπου αρχικά σχολίασε την καταγωγή του από μία καλλιτεχνική οικογένεια. Για το αν ήταν μονόδρομος η ενασχόληση του με τον τομέα της Τέχνης, ο Νικόλας Παπαγιάννης απάντησε: «Όχι, δεν ήταν μονόδρομος αλλά μία συνειδητή επιλογή».


Η τέχνη δεν είναι οικογενειακή επιχείρηση

«Το περιβάλλον απλώς δημιουργεί κάποιες αναφορές, αλλά η τέχνη δεν είναι κάποια οικογενειακή επιχείρηση. Τα αδέλφια μου επέλεξαν έναν άλλο δρόμο. Η ενασχόληση μου με την τέχνη είναι ο μόνος τρόπος να μπορώ να επικοινωνώ πραγματικά με τα θέλω μου», ανέφερε αρχικά ο Νικόλας Παπαγιάννης.

Οι γονείς μου στήριξαν την επιλογή μου

Για το αν ο πατέρας του ήταν θετικός με αυτή την απόφαση, ο ηθοποιός ανέφερε: «Στην αρχή, ο πατέρας μου ήταν αμήχανος διότι γνώριζε ότι βάζω τον εαυτό μου σε μια γλυκιά περιπέτεια. Όμως στήριξε απόλυτα την επιλογή μου, όπως και η μητέρα μου», είπε ο ηθοποιός.

Δεν αναγνωρίζεται η Τέχνη ως ένα αγαθό

Σχετικά με τις δυσκολίες τις οποίες έχει κληθεί να αντιμετωπίσει, ο Νικόλας Παπαγιάννης απάντησε χωρίς περιστροφές.

«Σε μια χώρα που μισεί τον πολιτισμό, αναφέρομαι στους επίσημους φορείς, εμείς οι καλλιτέχνες είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε σαν παρίες. Μας θεωρούν χομπίστες, ψώνια και αγράμματους. Οπότε καταλαβαίνετε ότι η μοίρα των καλλιτεχνών στην Ελλάδα έχει κυρίως δυσκολίες, διότι δεν αναγνωρίζεται η Τέχνη ως ένα αγαθό. Έχω τελειώσει το Εθνικό θέατρο και θεωρούμαι απόφοιτος λυκείου».