Με αγωνία αναμένουν όλοι τις εξελίξεις στην τηλεοπτική σειρά Famagusta. O β’ κύκλος ξεκινάει  στις 7 Απριλίου, ανοίγοντας ένα νέο παράθυρο στις ανθρώπινες ιστορίες πόνου, προσφυγιάς και απώλειας.

Ο λόγος που η Famagusta αλλάζει ώρα

Ο νέος κύκλος της Famagusta, όμως, έρχεται με μια αλλαγή. Η σειρά θα προβάλλεται σε νέα ώρα και συγκεκριμένα στις 22:40 το βράδυ της Κυριακής. Αλλάζει, δε, και σήμανση καταλληλόλητας (16).

Ο λόγος είναι ότι οι τηλεθεατές θα γίνουν μάρτυρες συνταρακτικών αφηγήσεων, υπό το πρίσμα της μυθοπλασίας, του πόνου και της αγριότητας του πολέμου.

Άλλωστε, στο τελευταίο επεισόδιο του α΄κύκλου της σειράς Famagusta παρουσιάστηκε συγκλονιστικά η μαρτυρία του Ελληνοκύπριου ο οποίος βιάστηκε στις τουρκικές φυλακές καθώς είχε σκοτώσει τον βασανιστή του συμπολεμιστή του.

 «Μια μέρα ήμουν στο ντους μαζί με άλλους τρεις αιχμαλώτους. Μπήκε μέσα ένας αξιωματικός και διέταξε τους άλλους να φύγουν» ακούγεται να λέει ο τραυματισμένος ψυχικά ήρωας στο τελευταίο αυτό επεισόδιο του πρώτου κύκλου για τη Famagusta για να δούμε στη συνέχεια καρέ καρέ, σαν ανάμνηση, τον βιασμό του.

Η εν λόγω σκηνή ήταν μονταρισμένη ώστε να είναι κατάλληλη για την ώρα προβολής. Ωστόσο, οι δημιουργοί επέλεξαν να προβληθεί ξανά στις 4 Απριλίου με μια Uncut εκδοχή της σκηνής του βιασμού.

Οι τηλεθεατές ταράχτηκαν παρακολουθώντας τις σκηνές βίας και αγριότητας που έζησε ο Κύπριος στρατιώτης στα χέρια των Τούρκων. Τα όσα εκτυλίχθηκαν τους καθήλωσαν και μοιράστηκαν σκέψεις και συναισθήματα στα social media.

Οι δημιουργοί και οι πρωταγωνιστές της σειράς Famagusta εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να ολοκληρωθούν τα επεισόδια του νέου κύκλου.

Η παραγωγή της σειράς του Mega ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει γυρίσματα για την κατάσταση που βίωσαν οι εκτοπισμένοι, οι πρόσφυγες από την κατεχόμενη Κύπρο. Για τις ανάγκες του σεναρίου θα στηθεί ένας ολόκληρος καταυλισμός με σκηνές, όπως εκείνοι που είχαν δημιουργηθεί πρόχειρα για την υποδοχή χιλιάδων προσφύγων από τα Κατεχόμενα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czq3umthiudl)