Ο Ρίκι Μάρτιν αποκάλυψε ποιος είναι ο άνθρωπος που τον ώθησε στο να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλική του ταυτότητα, και αυτός δεν είναι άλλος από τον πατέρα του.

Ο 52χρονος τραγουδιστής κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή «Andy Cohen Live» του SiriusXM, παραδέχτηκε ότι τελικά κατάφερε να ανοιχτεί για την προσωπική του ζωή το 2010, έπειτα από τη συμβουλή που του έδωσε ο πατέρας του, Ενρίκε. Όπως ανέφερε, ο πατέρας του, τού είχε πει: «Τι θα κάνεις, θα μάθεις στα παιδιά σου να λένε ψέματα; Πρέπει να είσαι ανοιχτός. Πρέπει να αποκαλυφθείς. Θέλω να σε βοηθήσω. Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό;».


Τότε ο Ρίκι Μάρτιν του απάντησε: «Εντάξει, μπαμπά, το δουλεύω. Δώσε μου λίγο χρόνο. Δεν ξέρω πώς να το κάνω. Δεν ξέρω αν θα γίνει μέσω μιας συνέντευξης. Δεν ξέρω αν θέλω να γράψω ένα γράμμα και να το γράψω στο Twitter. Δεν ξέρω».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρίκι Μάρτιν έκανε το come out πριν από 14 περίπου χρόνια. Ο Πορτορικανός ποπ σταρ σε πρόσφατη αναφορά του επί του θέματος, θυμήθηκε ότι πριν το κάνει, ακόμη και στενοί του φίλοι τον προειδοποιούσαν, ότι αν αποκάλυπτε ότι είναι γκέι, «θα ήταν το τέλος της καριέρας του».


«Φοβόμουν...»

Μιλώντας στο περιοδικό GQ ο Ρίκι Μάρτιν είπε ότι: «Ήμουν ο άντρας της χρονιάς με το "Livin' la Vida Loca" και τους κουνιστούς γοφούς μου. Αναμενόταν να είμαι κάτι.... Φοβόμουν». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σχέση που είχε με έναν άντρα εκείνη την περίοδο, λέγοντας: «Ήμασταν 20 χρονών. Του είπα ότι θα τα παρατήσω όλα, να μετακομίσουμε στην Ευρώπη και να είμαστε μαζί. Μου λέει "ο δρόμος σου είναι προφανής. Βλέπω το μέλλον σου. Σε αγαπώ, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε"».

Τέλος, παραδέχτηκε ότι μέχρι και σήμερα «τον πονάει το γεγονός ότι ζήτησε από τα μέλη της οικογένειάς του να κρατήσουν το μυστικό». Όπως είπε: «Τους έμπλεξα σε αυτό". Τους έλεγα "Δεν θέλω ενοχές ή ντροπή. Γιατί μόνο αν ήσασταν στη θέση μου, θα καταλαβαίνατε τι περνούσα"».