Είναι ο µεγάλος έρωτας της Ιουλίας, ο Γρηγόρης, στην επιτυχηµένη σειρά του Alpha «Το προξενιό της Ιουλίας». Οµως ο ταλαντούχος ∆ηµήτρης Σέρφας συστήθηκε πρώτη φορά στο τηλεοπτικό κοινό µέσα από «Τα καλύτερά µας χρόνια», που προβλήθηκε πέρυσι στην ΕΡΤ. Μόλις 23 ετών, και ήδη µετρά δύο σηµαντικές δουλειές στην τηλεόραση. Γεννηµένος στην Ιεράπετρα της Κρήτης, ώριµος για την ηλικία του, µε αξίες και ήθος που τον κάνουν να ξεχωρίζει, ήξερε από νωρίς µε τι ήθελε να ασχοληθεί.

«Στην Γ’ Λυκείου κάναµε µία εκδροµή στην Αθήνα και πήγαµε στο Εθνικό Θέατρο. Μπήκα µέσα και άρχισα να δακρύζω για κάποιο λόγο, χωρίς να έχει ξεκινήσει η παράσταση. Στο δεύτερο κουδουνάκι βγήκα έξω, πήρα τη µάνα µου τηλέφωνο και της είπα πως θέλω να γίνω ηθοποιός. Μου είπε: “Ο,τι θες εσύ. Να το κάνεις”», εξηγεί. Ο ∆ηµήτρης ζει στην Αθήνα αφότου ήρθε στα 18 του για να σπουδάσει υποκριτική.

«Η µητέρα µου µού πλήρωνε το ενοίκιο και τη σχολή µου την πλήρωνε η γιαγιά µου. Με βοήθησε ο πατέρας µου µε το σπίτι, να φτιάξω πράγµατα… Με στήριξαν όλοι. ∆εν χρειάστηκε να δουλεύω κάπου αλλού για να πληρώνω τη σχολή µου», προσθέτει, ο ∆ηµήτρης Σέρφας.


ΤΟ ΚΑΣΤΙΝΓΚ

«Ζορίστηκαν πολύ, αλλά ήταν δίπλα µου, µέχρι που έπιασα εγώ δουλειά µε το που τελείωσα τη σχολή κατευθείαν. Μου έστειλε µήνυµα η Σοφία ∆ηµοπούλου, που είναι casting director, για να περάσω από µία οντισιόν. Με είχε βρει στο facebook. Εψαχναν άτοµα που να µοιάζουν στον µικρό Μανωλάκη στα “Καλύτερά µας χρόνια”. Τους άρεσα και µε πήραν», λέει, ο ∆ηµήτρης Σέρφας.

«Στο πρώτο µου γύρισµα δεν µιλούσα. Ηταν ένα πλάνο µου µόνο και έτσι δεν είχα άγχος. Την πρώτη φορά όµως που µίλησα τα χέρια µου κινούνταν συνέχεια από το άγχος».

Οσο για τις πιο δύσκολες σκηνές; «Είναι οι ερωτικές. Είναι άβολο. Πρέπει να συνεννοηθείς µε τον άλλον πρώτα, να δείτε τη χηµεία σας, αν τα πάτε καλά. Eγώ µπήκα στη δουλειά την περίοδο που είχε ξεκινήσει το “#MeToo”. Στο φιλί, επειδή υπάρχει επαφή, πρέπει να είσαι προσεκτικός, να µη θίξεις τον άλλον. Στο εξωτερικό πριν από τις ερωτικές σκηνές τούς µιλάνε και έχουν coach, που µετά από µια βδοµάδα τούς παίρνει τηλέφωνο, για να τους περάσει από ψυχολογικές ερωτήσεις και να δει αν είναι καλά µετά από αυτό», εξηγεί, αφού και στη σειρά του Alpha έχει αρκετές ερωτικές σκηνές.

«Με την Ευγενία έχουµε πολύ περισσότερη χηµεία. Περνάµε πολύ καλά. Νιώθω µεγάλη τιµή που ανήκω σε αυτή την οµάδα και που µε εµπιστεύτηκε ο Νίκος Κρητικός, ο σκηνοθέτης στα “Καλύτερά µας χρόνια”. Το βλέπω σαν ένα µεγάλο σχολείο. Εχω εξαιρετικούς συνεργάτες, που µε βοηθούν συνέχεια, και εγώ τους παρατηρώ και παίρνω µαθήµατα», λέει, ενώ παραδέχεται πως στην αρχή δυσκολεύτηκε, ο ∆ηµήτρης Σέρφας.

«Πέρασα δύσκολα, η αλήθεια είναι, γιατί δεν έκανα πράγµατα που θα ήθελα. Είχα φανταστεί αλλιώς τον ρόλο. Είχαµε µπερδευτεί λίγο στην αρχή στο τι θέλουν από τον “Γρηγόρη”. Τα πρώτα επεισόδια δεν µου άρεσαν. Εγώ δεν µπορούσα να το βρω, δεν είχα καταλάβει ακριβώς τι µου ζητούσανε. Τώρα περνάω καλύτερα. Προσπαθώ να βρω έναν δικό µου χαρακτήρα. Στα “Καλύτερά µας χρόνια” µπήκα πολύ πιο δυναµικά από ό,τι στο “Προξενιό της Ιουλίας”. Εκεί µπήκα πολύ πιο “ευνουχισµένος”», παραδέχεται, ο ∆ηµήτρης Σέρφας.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ


Ονειρα κάνει; Θέλει να παίξει στην Επίδαυρο;


«Οχι, δεν έχω όνειρο να παίξω ακόµη στην Επίδαυρο. ∆εν θεωρώ ότι είµαι έτοιµος. Θα ήθελα να βγω έξω σε σεµινάρια σε µια σχολή στο εξωτερικό. Το να πηγαίνεις να παίζεις σε αυτόν τον χώρο είναι τόσο µεγάλη τιµή. Πρέπει να είσαι εντάξει µε τον εαυτό σου. Και στα 40 µου να παίξω και στα 50, δεν έχω πρόβληµα. Προτιµώ να είναι η σωστή στιγµή παρά η πιο γρήγορη στιγµή», παραδέχεται. Πριν από λίγες ηµέρες ανέβηκε για πρώτη φορά στο σανίδι, στην παράσταση «Ονειρα γλυκά», που παίζεται στο θέατρο «Τόπος Αλλού» και τη σκηνοθετεί ο Μάξιµος Μουµούρης. «Είναι η πρώτη µου φορά στο θέατρο µετά τη σχολή. Ηταν διευθυντής στη σχολή µου ο Μάξιµος και µε διάλεξε. Ηταν πολύ δοτικός και µεταδοτικός στις πρόβες. Είχα ένα όµορφο άγχος στην πρεµιέρα, που έφυγε! Στο τέλος το δυνατό χειροκρότηµα του κόσµου ήταν η µεγαλύτερη ανταµοιβή!», καταλήγει, ο ∆ηµήτρης Σέρφας.