Ο Στάθης Ξένος είναι ο ερµηνευτής του τραγουδιού «Κορνάρω», που έχει γίνει viral στο TikTok, συγκεντρώνοντας εκατοµµύρια προβολές και έχοντας γίνει νούµερο 1 trend. Αυτό το τραγούδι κλείνει τα 20 χρόνια, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στο «Secret», και το έγραψε µέσα σε πέντε λεπτά. Ο γνωστός τραγουδιστής, που κάνει δεύτερη καριέρα χάρη στην προβολή από το TikTok, εξοµολογείται το παράπονό του, γιατί το «Κορνάρω» επανεκτελέστηκε από άλλον τραγουδιστή, χωρίς να αναφέρει καν το όνοµά του ως δηµιουργού, γεγονός που τον έκανε να κινηθεί νοµικά. Επίσης µιλάει για τη σχέση του µε τον «δάσκαλό» του, Σταµάτη Γονίδη, όπως τον αποκαλεί, για τα πρώτα του βήµατα στο τραγούδι σε ηλικία 15 ετών, τις συνεργασίες του µε µεγάλα ονόµατα και την ακραία εκδήλωση θαυµασµού που έχει δεχτεί πάνω στην πίστα.

Κορνάρω και...

Κορνάρω και... δεν βγαίνεις να σε δω και χίλιες δυο σκέψεις µού περνάνε. Παρκάρω στο απέναντι στενό και µες στο αυτοκίνητο κοιµάµαι! Το «Κορνάρω» γράφτηκε πριν από είκοσι χρόνια και σήµερα κυκλοφορεί µια διασκευή από άλλον καλλιτέχνη, για την οποία θέλω να εκφράσω το παράπονό µου. ∆εν ρωτήθηκα ποτέ, δεν αναφέρθηκα πουθενά στο κλιπ ως δηµιουργός και ως πρώτη εκτέλεση. Το τραγούδι ανέβηκε τις ηµέρες που έχανα τον πατέρα µου - εν αγνοία µου. Να προσθέσω ότι σε κοινούς µας γνωστούς ο συγκεκριµένος καλλιτέχνης µίλησε µε πολύ άσχηµους χαρακτηρισµούς για µένα. Για όλους αυτούς τους λόγους έπραξα ανάλογα - εννοώ κινήθηκα νοµικά.

Χαµός στο TikTok µε το «Κορνάρω». Ποια είναι η ιστορία του τραγουδιού;

Η αλήθεια είναι ότι γίνεται όντως χαµός. Η ιστορία είναι η εξής: Ενα απόγευµα στο σπίτι µου ήµασταν µια πολύ όµορφη παρέα, µαζί και ο φίλος µου ο Αντώνης ∆εληµπάσης, που µου έπαιξε µια µελωδία. Για κάποιον λόγο δεν µου άρεσε όλη και κράτησα τις πρώτες δέκα νότες. Επειτα συνέχισα γράφοντας την υπόλοιπη µισή εισαγωγή, το κουπλέ και έγραψα ξανά όλο τον στίχο µέσα σε πέντε λεπτά.

Πώς νιώθετε γι’ αυτό το ξαφνικό comeback; Κυρίως στις µικρότερες ηλικίες, που σας έµαθαν;

Συµβαίνει τώρα; ∆εν έχω αντιληφθεί κάτι (γέλια). Οπως και να έχει, εάν συµβαίνει αυτό, το µόνο που έχω να πω είναι το εξής: Πιστεύω πολύ στον Θεό! Γι’ αυτό πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ολα γίνονται για κάποιον λόγο τη στιγµή που το θέλει ο Θεός!

Πότε ξεκινήσατε το τραγούδι;

Το 1987, σε ηλικία 9 ετών. Από τότε που θυµάµαι τον εαυτό µου, αγαπάω τη µουσική και το τραγούδι.

Ποια είναι η σχέση σας µε τον Σταµάτη Γονίδη;

Τον Σταµάτη τον υπεραγαπάω, µε έχει βοηθήσει όσο κανένας άλλος, µου άλλαξε όλο τον τρόπο σκέψης για το τραγούδι, για το συναίσθηµα και για την τεχνική. Ο Σταµάτης Γονίδης είναι µοναδικός, τεράστιος. Πάντα θα είναι ο αγαπηµένος µου καλλιτέχνης. Μου έχει γράψει τραγούδια, του έχω γράψει και εγώ και έχουµε κάνει ντουέτο. Πρώτη φορά δουλέψαµε µαζί στο «Ακρον», το 1990, και ακολούθησαν πάρα πολλές συνεργασίες. Οσο καιρό και να κάνουµε να µιλήσουµε, όταν µιλάµε, είναι σαν να ήµασταν µαζί το προηγούµενο βράδυ. Εχω να πω πάρα πολλά για τον Σταµάτη, τον αγαπάω πολύ!

Πώς ήταν η συνεργασία σας µε µεγάλα ονόµατα όταν ξεκινούσατε;

Μόνο καλά έχω να θυµάµαι. Εχω δουλέψει µε τα µεγαλύτερα ονόµατα της νύχτας, σχεδόν µε όλους. Οταν µε ακούγανε µικρούλη, έβλεπα στο πρόσωπό τους τον θαυµασµό. ∆εν περίµεναν από ένα παιδάκι µια σταλιά να βγαίνει αυτό που έβγαινε. Θυµάµαι, µε έλεγαν «ο µικρός Στάθης», το «παιδί-θαύµα».

Γράφετε τραγούδια. Από πού εµπνέεστε;

Κυρίως από έντονα συναισθήµατα. Οταν είµαι πολύ χαρούµενος, θα γράψω κάτι ανεβαστικό. Οταν είµαι στεναχωρηµένος, θα µου βγει η µπαλάντα. Εάν διαβάσω έναν στίχο, θα γράψω εκεί που θα µε πηγαίνει ο στίχος.

Θυµίστε µας µεγάλες επιτυχίες σας που δώσατε σε γνωστούς καλλιτέχνες.

Το «Εχω τρελάνει τον Θεό», που το είπε ο αγαπηµένος µου Λευτέρης Πανταζής. Το «Ποτέ δεν µιλήσαµε», που το είπε ο Σταµάτης Γονίδης µε την Ευδοκία. Το «Φύγε, µα να το θυµάσαι», που το είπε ο Χάρης Ακριτίδης, και άλλα πολλά, στα οποία τότε δεν έδινα τη σηµασία που έπρεπε και δεν έβαζα καν το όνοµά µου.

Εχετε δεχτεί bullying στον εργασιακό χώρο;

Οχι, ποτέ δεν δέχτηκα bullying, ποτέ, δόξα τω Θεώ! Οπως έχω πει, ποτέ κανείς δεν µου φέρθηκε άσχηµα, ίσα-ίσα το αντίθετο, και δεν µε αδίκησε κανείς. Ο µόνος που µε αδίκησε ήµουν εγώ, κανένας άλλος. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Νιώθω καλύτερα από ποτέ.

Τι σας λένε όταν µαθαίνουν ότι εσείς τραγουδάτε τα πιο δηµοφιλή κοµµάτια στο ΤikΤok;

Υπάρχει έντονος θαυµασµός, µεγάλη χαρά. «Σταθάρα µου», «Αρχοντά µου, ένας είσαι» και διάφορα τέτοια καλοπροαίρετα σχόλια.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου αγαπάω τη μουσική και το τραγούδι


Τι λένε στα παιδιά σας στο σχολείο;

Η µικρούλα µου είναι 4 χρόνων, οπότε δεν έχουµε τέτοια, αλλά ο γιος µου, που είναι 16, συχνά µε παίρνει τηλέφωνο. «Πατέρα, είµαι εδώ µε έναν φίλο µου που είναι φαν σου και θέλεις να του πεις ένα γεια»! Ερχονται και στο µαγαζί όπου εµφανίζοµαι φίλοι του γιου µου. Σε αυτό ο κατάλληλος να σας απαντήσει θα ήταν ο γιος µου (γέλια).

Οικογένεια πότε αποφασίσατε να κάνετε;

Το 2006 ήταν ο πρώτος µου γάµος, από τον οποίο απέκτησα τον λεβέντη µου, τον Ντενάκο µου! Κράτησε δέκα χρόνια. Το 2020 παντρεύτηκα την Αθηνούλα µου και αποκτήσαµε την κορούλα µας, Αννα-Εφραιµία. Η οικογένειά µου, η γυναίκα µου και τα παιδιά µου, µετά τον Χριστό, που υπεραγαπώ, είναι τα πάντα για µένα. ∆εν µπορώ µακριά τους, δεν µπορούν µακριά µου.

Ποια η γνώµη σας για τα µπουζούκια τού σήµερα;

Είµαι υπέρ της εξέλιξης. Αυτό σηµαίνει ότι χαίροµαι να βλέπω υπερπαραγωγές σε φώτα, σε ήχο και γενικότερα στο stage, αλλά µου αρέσει επίσης που υπάρχουν ακόµη µαγαζιά που µε πάνε σε εκείνη την εποχή που ο κόσµος διασκέδαζε και τραγουδούσα επτά ηµέρες την εβδοµάδα. Λίγα, αλλά υπάρχουν.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά»