Η Μαίρη Χρονοπούλου, η µεγάλη σταρ του ελληνικού κινηµατογράφου, που αγαπήθηκε πολύ, έζησε µια ζωή γεµάτη φως, που έσβησε απροσδόκητα τον Οκτώβριο του 2023. Οι δικοί της άνθρωποι, οι φίλοι της, αυτοί που στάθηκαν δίπλα της όχι µόνο όταν ήταν ανοιχτά τα φώτα, αλλά και στα τελευταία χρόνια της ζωής της, ψάχνουν να βρουν απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου της, προκειµένου να µη µείνει καµία σκιά.

Οπως λένε στο «S», η υπόθεση βρίσκεται στο µικροσκόπιο του Τµήµατος της Γενικής Αστυνοµικής ∆ιεύθυνσης Αθηνών και ευελπιστούν πως σύντοµα θα υπάρξουν απαντήσεις για όσα έγιναν στο σπίτι της αείµνηστης ηθοποιού στην Παιανία και κατέληξε σοβαρά χτυπηµένη στο κεφάλι στο νοσοκοµείο «Ευαγγελισµός», όπου και έφυγε από τη ζωή λίγες ηµέρες αργότερα. Ο ∆ηµήτρης Χατζηµιχάλης, δικηγόρος και φίλος της Μαίρης Χρονοπούλου, µιλώντας στο «S», εξηγεί πως «γενικά υπάρχει ένα σκοτάδι και πολλά ερωτήµατα για τον θάνατό της και γι' αυτό ο εισαγγελέας δεν έβαλε στο αρχείο την υπόθεση, αλλά την έστειλε στη ΓΑ∆Α, για να κάνει την προανάκριση και να δει τι ακριβώς συµβαίνει».

Η Μαίρη Χρονοπούλου -όπως εκτιµάταιέµεινε αρκετή ώρα αναίσθητη µέχρι να εντοπιστεί από την οικιακή βοηθό της, µε τους φίλους της να διερευνούν τι ακριβώς συνέβη, καθώς, όπως τονίζουν, δεν έχει γίνει γνωστό πώς έπεσε. «Προσπαθούµε να βρούµε τι ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ. Το βράδυ εκείνο βρέθηκε η Μαίρη από την οικιακή βοηθό, µια Γεωργιανή, χτυπηµένη πάνω σε ένα χαλί, αλλά µε ένα σοβαρό τραύµα στο κεφάλι, στη δεξιά µετωπιαία χώρα, που της προκάλεσε µεγάλο αιµάτωµα. Μεταφέρθηκε στον “Ευαγγελισµό”, δεν είχε τις αισθήσεις της, µπήκε στην Εντατική και ποτέ δεν συνήλθε. Απεβίωσε λόγω του τραύµατος αυτού και του αιµατώµατος», εξηγεί στο «S» ο κ. Χατζηµιχάλης, προσθέτοντας πως η ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε δεν έριξε φως στα αίτια της πτώσης της Μ. Χρονοπούλου, που τελικά την οδήγησε στον θάνατο στα 90 της έτη. Επιπλέον, ωστόσο, ένα ζήτηµα που παραµένει αδιευκρίνιστο είναι και αυτό που αφορά το νοσοκοµειακό όχηµα που µετέφερε τη Μαίρη Χρονοπούλου στον «Ευαγγελισµό», καθώς µέχρι και σήµερα, σύµφωνα µε τον κ. Χατζηµιχάλη, δεν έχει βρεθεί ποιος µετέφερε την ηθοποιό µετά τον τραυµατισµό της.

«Επιπλέον, είδαµε ότι λείπουν κοσµήµατα, χρήµατα, δηλαδή δεν βρέθηκαν ούτε κοσµήµατα ούτε χρήµατα. Μας έχει δηµιουργήσει µια ανησυχία η πολύ χαµηλή αποτίµηση των κινητών. Θέλουµε να δούµε τι γίνεται. Εγινε και µια διάρρηξη και δεν ξέρουµε τι συνέβη ακριβώς», εξηγεί ο κ. Χατζηµιχάλης. Σηµαντικά ερωτήµατα έχει προκαλέσει στους στενούς φίλους της εκλιπούσας ηθοποιού και το γεγονός ότι τα αντικείµενα που υπήρχαν στο σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου στην Παιανία εκτιµήθηκαν σε πολύ χαµηλή αξία. «Εχουµε ζητήσει να µας δώσουν αντίγραφο απογραφής και εκτίµησης των κινητών. Είχαµε κάνει µία αίτηση στο Ειρηνοδικείο Κορωπίου, αρµόδιο Ειρηνοδικείο, που ανήκει εκεί κοντά στο σπίτι της Μαίρης, στην Παιανία. ∆ιόρισε µια τριµελή επιτροπή και αυτοί περιέργως εκτίµησαν την αξία όλων των κινητών στα 4.565 ευρώ - πολύ χαµηλή αξία. Ζητήσαµε να λάβουµε γνώση. Ακόµη δεν έχουµε πάρει αντίγραφο. Το πρόβληµα είναι πως δεν είµαστε στενοί συγγενείς, για να ασκούµε κανονικά τα δικαιώµατά µας, αλλά φίλοι της Μαίρης», τονίζει ο κ. Χατζηµιχάλης επίσης. Οι φίλοι της Μαίρης Χρονοπούλου από την αρχή είδαν πως υπάρχουν σηµεία που έπρεπε να φωτιστούν σχετικά µε τον σοβαρό τραυµατισµό µέσα στο σπίτι της και γι’ αυτόν τον λόγο απευθύνθηκαν στις αρµόδιες Αρχές.

«Μετά τον θάνατο της αείµνηστης Μαίρης Χρονοπούλου αποταθήκαµε στον προϊστάµενο της Εισαγγελίας, ατύπως βέβαια, και ζητήσαµε να γίνει κάποια προκαταρκτική. ∆ιατάχθηκε µια προκαταρκτική, που τη διεξήγαγε το Α.Τ. Παιανίας. Εξετάστηκαν κάποιοι µάρτυρες, σχηµατίστηκε µια δικογραφία, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Αθηνών και χρεώθηκε στον εισαγγελέα κ. Σέβη, ο οποίος τη µελέτησε και διέταξε να γίνει προανάκριση από τη ΓΑ∆Α, από το Τµήµα Εγκληµάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας», εξηγεί ο ίδιος. Μάλιστα, ήδη έχουν εξεταστεί µάρτυρες για την υπόθεση, όπως ο Χάρης Παπαδόπουλος, σκηνοθέτης και φίλος της Μαίρης Χρονοπούλου, και ο πρώην σύντροφός της, Νίκος Σταγόπουλος. «Εµφανίστηκε και ένας µάρτυρας, αυτόκλητος, που ήρθε σε επαφή µαζί µου. Συναντήθηκα µαζί του και πράγµατι έχει στοιχεία και πρόκειται να καταθέσει. Εχω ενηµερώσει την αρµόδια ∆ιεύθυνση της ΓΑ∆Α...», προσθέτει ο κ. Χατζηµιχάλης, ευελπιστώντας σύντοµα να υπάρξουν απαντήσεις από τις αρµόδιες Αρχές για τον θάνατο της αγαπηµένης ηθοποιού.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 6/4