Το Tik Tok ετοιμάζει το λανσάρισμα μίας νέας εφαρμογής δίνοντας στην κοινότητά του τη δυνατότητα να δημιουργεί και να μοιράζεται φωτογραφίες και κείμενο σε έναν ειδικό χώρο. 

Μπορεί το TikTok να είναι αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο να απαγορευτεί στις ΗΠΑ, αλλά αυτό δεν το εμποδίζει να κάνει σχέδια για την επέκταση του. Η πλατφόρμα που έχει κερδίσει τους νέους σε όλο τον κόσμο φαίνεται πως θέλει να ανταγωνιστεί το Instagram.

Ορισμένοι χρήστες έχουν λάβει μια ειδοποίηση από το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης που τους γνωστοποιεί ότι λανσάρει «μια νέα εφαρμογή για δημοσιεύσεις φωτογραφιών», με την ονομασία TikTok Notes όπως αναφέρει το TechCrunch.


Τι θα έχει η εφαρμογή 

Η ειδοποίηση αναφέρει επίσης ότι η νέα εφαρμογή θα έχει «υπάρχουσες και μελλοντικές δημόσιες αναρτήσεις φωτογραφιών του TikTok», ενώ οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να μην δημιουργήσουν λογαριασμό στη νέα πλατφόρμα αν δεν το επιθυμούν.

What is Tiktok notes?
byu/killranker5 inTiktokhelp

Το TechCrunch εντόπισε το σάιτ της νέας εφαρμογής το οποίο ανέβηκε για λίγη ώρα στο διαδίκτυο. Το σάιτ photo.tiktok.com δεν οδηγεί κάπου αλλά είναι ορατό με μια αναζήτηση σε σελίδες αρχειοθέτησης του διαδικτύου. Κρίνοντας από την αρχική σελίδα του σάιτ, οι φωτογραφίες που θα ανεβαίνουν θα μπορούν να συνοδευτούν από περιγραφές, όπως ακριβώς συμβαίνει στο Instagram.

Πότε θα ξεκινήσει τη λειτουργία του 

Το ίδιο το TikTok επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του TechCrunch, το οποίο αναδημοσιεύτηκε και από το Verge, λέγοντας ότι η εταιρεία «διερευνά τρόπους για να δώσει στην κοινότητά μας τη δυνατότητα να δημιουργεί και να μοιράζεται φωτογραφίες και κείμενο σε έναν ειδικό χώρο», χωρίς ωστόσο να κάνει γνωστό το πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και πριν από περίπου ένα μήνα το τεχνολογικό μπλογκ TheSpAndroid, ανέφερε ότι μέσα στην εφαρμογή του TikTok εντοπίστηκε κώδικας που έδειχνε ότι οι προγραμματιστές εργάζονται πάνω σε μια νέα υπηρεσία με την ονομασία TikTok Photos.

Ανεξάρτητα από το πώς θα λέγεται τελικά, με το TikTok Notes να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η δημοφιλής πλατφόρμα θα λανσάρει μια εφαρμογή για ανέβασμα φωτογραφιών και ετοιμάζεται για μια τιτανομαχία με το Instagram.