Ελπιδοφόρα μηνύματα είχε προκαλέσει, πριν από λίγο καιρό, η είδηση ότι η Σαουδική Αραβία θα έκανε το ντεμπούτο της στον διαγωνισμό «Μις Υφήλιος 2024» με την 27χρονη καλλονή που θα την εκπροσωπούσε να επρόκειτο να γράψει τη δική της ιστορία, όμως σύμφωνα με ανακοινώσεις από τον διαγωνισμό κάτι τέτοιο τελικά δεν θα γίνει.

Ειδικότερα, ο Οργανισμός «Μις Υφήλιος» κάνει λόγο για «ψευδείς και παραπλανητικές» αναφορές σχετικά με τη συμμετοχή της Σαουδικής Αραβίας στον διαγωνισμό ομορφιάς του 2024.

«Καμία διαδικασία επιλογής δεν έχει διεξαχθεί στηΣαουδική Αραβία και οποιοσδήποτε τέτοιος ισχυρισμός είναι ψευδής και παραπλανητικός», ανέφερε συγκεκριμένα εκπρόσωπος του διαγωνισμού σε δήλωση στο CNN. «Η Σαουδική Αραβία δεν θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στον διαγωνισμό μας», προστίθεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

«Δεν γνωρίζουμε τον λόγο για τον οποίο η Rumy al-Qahtani ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της, αλλά αν θέλει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό με τη Σαουδική Αραβία, θα πρέπει να περάσει από μία συγκεκριμένη διαδικασία επιλογής όπως κάθε υποψήφια», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του διαγωνμισμού.

Το μοντέλο από το Ριάντ, Rumy al-Qahtani, υπενθυμίζεται ότι είχε κοινοποιήσει στα κοινωνικά δίκτυα ότι πρόκειται να εκπροσωπήσει για πρώτη φορά την χώρα του Κόλπου στα διεθνή καλλιστεία.


Συγκεκριμένα, έγραψε ότι ήταν «τιμή» της που θα συμμετείχε στον διαγωνισμό «Μις Υφήλιος».

Η ανάρτηση περιείχε φωτογραφίες της φορώντας ένα βραδινό φόρεμα με παγιέτες, μια λαμπερή τιάρα και μια κορδέλα που έγραφε «Miss Universe Saudi Arabia». Η ανακοίνωσή της κοινοποιήθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.


Από τον διαγωνισμό ομορφιάς έγινε γνωστό ότι περισσότερες από 100 χώρες θα εκπροσωπηθούν στον «Μις Υφήλιος» του 2024, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Μεξικό τον Σεπτέμβριο. Φέτος θα είναι η πρώτη φορά που ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί χωρίς ανώτατο όριο ηλικίας για τις διαγωνιζόμενες καθώς τα προηγούμενα χρόνια, όσες διαγωνίζονταν έπρεπε να είναι μεταξύ 18 και 28 ετών.