Με μία λαμπρή και συγκινητική τελετή στο Καλλιμάρμαρο παραδόθηκε από την Αθήνα στο Παρίσι η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στην Γαλλική πρωτεύουσα. Μετά από 11 ημέρες που γύρισε την Ελλάδα, η Ολυμπιακή φλόγα ταξιδεύει πλέον για τη Γαλλία.

Η τελετή παράδοσης ξεκίνησε στις 18.30 στο Παναθηναϊκό Στάδιο με τη Νάνα Μούσχουρη να έχει κεντρικό ρόλο, ενώ παρουσιαστής ήταν ο Νίκος Αλιάγας. Το Ολυμπιακό Φως έφτασε από την πρωταθλήτρια του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με τελευταίο Λαμπαδηδρόμο τoν αρχηγό της Εθνικής ομάδας πόλο Γιάννη Φουντούλη και τους συμπαίκτες του, που κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι Εθνικοί Ύμνοι της Ελλάδας και της Γαλλίας ερμηνεύθηκαν από την μοναδική Νάνα Μούσχουρη, συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ. Επίσης, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ ερμήνευσε το έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου «Ολυμπιόνικος του Πινδάρου». Τον ύμνο απέδωσε ο τενόρος Μπάμπης Βελισσάριος. Στο τέλος της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος παρέδωσε το Ολυμπιακό Φως στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «PARIS 2024» Τόνι Εστανγκέ, για να συνεχίσει το ταξίδι του για το Παρίσι.

Από την τελετή αυτή δεν έλειψαν και οι διάσημες παρουσίες που παρακολούθησαν τα όσα έγιναν στην παράδοση της φλόγας στο Καλλιμάρμαρο.

Ανάμεσα σε αυτούς που έδωσαν το παρόν ήταν, Η Μπέσσυ Αργυράκη, η Άννα - Μαρία με την Τατιάνα Μπλάτνικ, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, η Μαρέβα Μητσοτάκη, ο Αντώνης Τσαπατάκης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Χάρης Δούκας, η Όλγα Κεφαλογιάννη η Μαίρη Κατράτζου και οι αδερφές Κλέλια και Άννυ Πανταζή.

olympiaki-flogacelebrities__12_
olympiaki-flogacelebrities__1_
olympiaki-flogacelebrities__4_
olympiaki-flogacelebrities__5_
olympiaki-flogacelebrities__6_
olympiaki-flogacelebrities__7_
olympiaki-flogacelebrities__8_
olympiaki-flogacelebrities__9_
olympiaki-flogacelebrities__10_
olympiaki-flogacelebrities__11_
20240426195606_6z3a7972