Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο εξέφρασε για ακόμα μια φορά τη στήριξή του στο Ισραήλ, αφού τα έβαλε με διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας του ταινίας «Zero Day» στο Μανχάταν.

Σε σχετικό βίντεο ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο απευθύνεται στους διαδηλωτές σνσφέροντας: «Αυτό δεν είναι ταινία. Αυτό είναι αληθινό. Και αν πρόκειται να συνεχίσετε να λέτε ανοησίες, τότε πρέπει να πάτε σπίτι σας. Έχουν πει (η Χαμάς) πως θα το ξανακάνουν (τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου). Και κανείς σας δεν το θέλει αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο ηθοποιός εκφράζει τα φιλοϊσραηλινά του αισθήματα, ενώ είχε δυνατή φιλία με τον εκλιπόντα υπουργό Άμυνας Μοσέ Νταγιάν και τον πρόεδρο Έζερ Βάιζμαν.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια μιας από τις επισκέψεις του στη χώρα ο χολυγουντιανός ηθοποιός είχε πει: «Πάντα μου αρέσει να έρχομαι στο Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί είναι ζεστοί, είναι δραστήριοι άνθρωποι. Ειλικρινά. Πολύ έξυπνοι. Πάντα μου αρέσουν οι έξυπνοι άνθρωποι. Είναι ωραίοι άνθρωποι, ξέρετε. Επιθετικοί και σέβομαι αυτή την επιθετικότητα γιατί τη χρειάζεσαι στην περίπτωσή τους».