Στην τελευταία κατάθεση στον πόλεμο για το Chateau Miraval, ένας πρώην φύλακας του ζευγαριού ισχυρίζεται σε δήλωσή του πως το προσωπικό ασφαλείας άκουσε την Αντζελίνα Τζολί να λέει στα παιδιά του ζευγαριού να αποφεύγουν τον Μπραντ Πιτ κατά τη διάρκεια των επισκέψεων επιμέλειας με τον πατέρα τους.

To Chateau Miraval για το οποίο "σφάζονται" Τζολί - Πιτ

Ο Τόνι Γουέμπ –βετεράνος των Βασιλικών Πεζοναυτών του Ηνωμένου Βασιλείου Ειδικής Αεροπορικής Υπηρεσίας του Βρετανικού Στρατού, ο οποίος αργότερα ασχολήθηκε με την ιδιωτική ασφάλεια- αναφέρει στα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν την Πέμπτη από τους δικηγόρους του Μπραντ Πιτ: «Μεταξύ 2000 και 2020 παρείχα σε διάφορους βαθμούς προσωπική ασφάλεια για την Αντζελίνα Τζολί και την οικογένειά της και σήμερα παρέχω υπηρεσίες για τον Μπραντ Πιτ».

Ο Γουέμπ ισχυρίζεται πως η δουλειά του όταν εργαζόταν για το ζευγάρι περιελάμβανε «τη διεύθυνση της ασφάλειας για την Τζολί και την οικογένεια κάθε φορά που έφευγαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες», καθώς και το να βάζει ανθρώπους να υπογράφουν εμπιστευτικές συμφωνίες για την Τζολί, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού των ξενοδοχείων.

1-chateau-miraval-france

Οι εκβιασμοί της Αντζελίνα Τζολί προς τον φρουρό του Μπραντ Πιτ

Αφότου ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί χώρισαν, η εταιρεία του Γουέμπ «SRS Global» συνέχισε να παρέχει ασφάλεια για την ηθοποιό και τα παιδιά της. Στην κατάθεσή του ο Γουέμπ λέει ότι μετά τον χωρισμό τους η επαγγελματική του σχέση με την Αντζελίνα Τζολί πήρε την κάτω βόλτα όταν ο Γουέμπ πληροφορήθηκε από τον βοηθό της Μάικλ Βιέιρα ότι δύο ανεξάρτητοι εργολάβοι της εταιρείας ασφαλείας του «μπορεί να καταθέσουν στην οικογενειακή δικαστική υπόθεση».


Ο Γουέμπ αναφέρει στα δικαστικά έγγραφα πως ο βοηθός της Αντζελίνα Τζολί τότε «μου ζήτησε να σταματήσω αυτά τα δύο άτομα από το να καταθέσουν. Κατάλαβα ότι ο Βιέιρα έκανε αυτό το αίτημα εκ μέρους της Τζολί».

Και πρόσθεσε ότι «εξήγησα στον Βιέιρα ότι δεν είχα καμία εξουσία να τους σταματήσω επειδή ήταν ανεξάρτητοι και όχι υπάλληλοι της SRS Global. Στη συνέχεια, ο Βιέιρα μου είπε ότι το τηλεφώνημά του θα έπρεπε να χρησιμεύσει ως υπενθύμιση πως τα άτομα αυτά είχαν συνάψει συμφωνίες μη δημοσιοποίησης με την κ. Τζολί και πως θα έπρεπε να τους το υπενθυμίσω αυτό και να τους πω ότι αν κατέθεταν στην υπόθεση οικογενειακού δικαίου, η κ. Τζολί θα τους μήνυε».

Ο Γουέμπ αναφέρει ακόμη στα έγγραφα του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες που κατέθεσαν οι δικηγόροι του Μπραντ Πιτ: «Κοινοποίησα αυτό το μήνυμα στα δύο άτομα μέσω τηλεφώνου και μου είπαν και οι δύο ότι σκόπευαν να καταθέσουν. Το ένα από τα δύο άτομα, ο Ρος Φόστερ, διευκρίνισε ότι σκόπευε να καταθέσει ανεξάρτητα από τη συμφωνία την οποία είχε υπογράψει, αν λάμβανε δικαστική κλήτευση. Όταν μου το είπε αυτό, πρόσθεσε ότι αν του ζητηθεί, θα κατέθετε για τις δηλώσεις που άκουσε ότι η Τζολί ενθάρρυνε τα παιδιά να αποφεύγουν να περνούν χρόνο με τον Πιτ κατά τη διάρκεια των επισκέψεων επιμέλειας».

1-angelina-jolie-brad-pitt-1

Οι συμφωνίες εμπιστευτικότητας που είχε υπογράψει η Τζολί

Οι τελευταίοι ισχυρισμοί προέρχονται από τη μάχη του ζευγαριού για τις συμφωνίες μη δημοσιοποίησης.

Τον περασμένο μήνα η πλευρά της Αντζελίνα Τζολί υποστήριξε σε δικαστικά έγγραφα ότι δεν θα έπρεπε να παραδώσει όλες τις προηγούμενες συμφωνίες στον πρώην της στον επικό τους πόλεμο για το οινοποιείο τους, αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ισχυρίστηκε ότι ο Μπραντ Πιτ ήθελε να υπογράψει μια άδικη «επαχθής» και «επεκτατική» συμφωνία, «που κάλυπτε την προσωπική παραβατική συμπεριφορά του Πιτ, είτε σχετιζόταν με το Miraval είτε όχι», προκειμένου να του πουλήσει το μερίδιό της.

Ισχυρίζεται ότι η συμφωνία των πρώην χάλασε εξαιτίας της συμφωνίας, πριν η Αντζελίνα Τζολί πουλήσει τις μετοχές της σε μια θυγατρική της Stoli. Έχει επίσης ισχυριστεί ότι προσπαθούσε να τη «φιμώσει» από το να μιλήσει για τους ισχυρισμούς ότι κακοποιούσε την ίδια και την οικογένειά τους.

angelina-jolie-and-brad-pitt-2