Επέστρεψε στις οθόνες µε τη συνέχεια του «Maestro», της σειράς του Mega που έγραψε τηλεοπτική ιστορία όταν αποκτήθηκε για παγκόσµια διανοµή από το Netflix, σκαρφαλώνοντας στο διεθνές Top 10 ξένων σειρών σε 18 χώρες. Ο β’ κύκλος του «Maestro» αποτελείται από συνολικά έξι επεισόδια και µε την ολοκλήρωσή τους η σειρά θα κάνει µια µίνι παύση, για να ξεκινήσει ξανά το φθινόπωρο, µε τον τρίτο και τελευταίο κύκλο της.

Πρόσφατα, το αµερικανικό δίκτυο ABC χαρακτήρισε το «Maestro» µία από τις πιο επιτυχηµένες ξενόγλωσσες εκποµπές στην πλατφόρµα του Netflix. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ένας τόσο χαρισµατικός άνθρωπος, καταφέρνει να συνδυάζει την κορυφή µε την ταπεινότητα µε έναν τρόπο που τον καθιστά µοναδικό… Είναι ένας δηµιουργός µε διάρκεια στον χρόνο και διαδροµή µε επιλογές που είναι πάντα προσεγµένες και έχουν κύριο χαρακτηριστικό τους την υψηλή αισθητική. Μένοντας πιστός σε αυτό που αγαπάει, έχει τολµήσει µεγάλα άλµατα στην καριέρα του, µε τη διαδροµή του µέχρι σήµερα να µετρά µόνο επιτυχίες. Παραµένει πάντα τελειοµανής. Αυτή την περίοδο βρίσκεται στους Παξούς και δουλεύει αδιάκοπα παρέα µε τους συνεργάτες του, τους οποίους σέβεται και εκτιµά. Γι’ αυτό και εκείνοι µιλούν ατέλειωτες ώρες µε αγάπη για το φαινόµενο Παπακαλιάτη και δηλώνουν τυχεροί που είναι µέρος του ονείρου του… Ο ίδιος µιλάει στο «S» για τη σειρά «Maestro» και τα επόµενα βήµατά του.

Η δεύτερη σεζόν έχει ξεκινήσει και η ιστορία συνεχίζεται. Πού είδατε το πρώτο επεισόδιο και πώς νιώσατε;

Το είδαµε εδώ, στους Παξούς, µε το συνεργείο και όλο τον κόσµο του, στο παλιό σχολείο, όπου στήθηκε ένα σκηνικό σαν θερινό σινεµά. Ηταν µια πολύ γλυκιά εµπειρία η νύχτα της πρεµιέρας.

Υπήρξαν σκηνές που σας δυσκόλεψαν, που γυρίστηκαν ξανά και ξανά, καθώς υπάρχουν ήρωες µε διαφορετικές ψυχοσυνθέσεις;

Ε, βέβαια. Οχι µόνο µία! Αρκετές σκηνές έχουν τόσες παραγωγικές απαιτήσεις, που χρειάστηκε να γίνουν ξανά και ξανά. Ειδικά οι φωτιές ή οι υποβρύχιες σκηνές µε τον Τσορτέκη και τον Μπένο. Επίσης, τα οµαδικά στο νησί πάντα έχουν περισσότερο χρόνο και απαιτήσεις. Ειδικά ό,τι έχει να κάνει µε βάρκες, κόσµο, φεστιβάλ κ.τ.λ... Οµως στο νησί ευτυχώς έχουµε όλοι τόση στήριξη από τον κόσµο εδώ, που όλα γίνονται πιο εύκολα.

Αρκετές σκηνές έχουν τόσες παραγωγικές απαιτήσεις, που χρειάστηκε να γίνουν ξανά και ξανά. Ειδικά οι φωτιές ή οι υποβρύχιες σκηνές με τον Τσορτέκη και τον Μπένο


Η σειρά αγγίζει επίκαιρα ζητήµατα, όπως η ενδοοικογενειακή βία και η οµοφοβία. Μετά το τέλος και της τρίτης σεζόν, τι εύχεστε να έχει µείνει στον κόσµο από όσα είδε;

Μια ανθρώπινη ιστορία στο σήµερα, µε όλους τους προβληµατισµούς που µπορεί να απασχολούν πολύ κόσµο, είτε στη δική µας κοινωνία είτε σε κάποια ξένη. Το θέµα είναι να γίνεται όλο αυτό µε σεβασµό και αξιοπρέπεια.

Επειτα από µια τέτοια παγκόσµια επιτυχία, σκέφτεστε ποιο θα είναι το επόµενο βήµα σας;

∆εν έχω ιδέα, πιστέψτε µε. Το µόνο που σκέφτοµαι είναι το γύρισµα των τελευταίων επεισοδίων. Οταν θα έρθει η ώρα, τότε θα τα σκεφτώ όλα. Οµως µε σιγουριά σάς λέω ότι θα πάρει λίγο καιρό. Θέλω λίγο χρόνο µετά.

Είναι εύκολο να υπάρχει προσωπική ζωή όταν είστε τόσο απόλυτα δοσµένος στη δουλειά σας;

Οχι, δεν είναι εύκολο. Ποτέ δεν είναι εύκολο, όταν ασχολείσαι µε κάτι 24 ώρες το 24ωρο, να είσαι συνεπής σε οτιδήποτε άλλο. Μοιραία, υπάρχει πάντα ένα κόστος. Οµως αυτό δεν κρατάει για πάντα. Η δυσκολία είναι κατά περιόδους.

*Δημοσιεύθηκε στο Secret των «Παραπολιτικών»