Στα χρόνια που έζησε ερχόμενος από το Βέλγιο στην Ελλάδα, μαζί με τους γονείς του, καθώς και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως προς την έκφραση της σεξουαλικής του ταυτότητας αναφέρθηκε ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος στο περιοδικό «ΟΚ!» και τον δημοσιογράφο Αστέρη Κασιμάτη.

Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Ήθελα να νιώθω απόλυτα ελεύθερος σε όλα τα άλλα επίπεδα

«Μέχρι τα 16 μου, όταν ήρθα με τους γονείς μου από το Βέλγιο στην Ελλάδα, αναγκάστηκα να καταπιεστώ για να προσαρμοστώ σε πολλά δεδομένα. Και στα επαγγελματικά καταπιέστηκα για βιοποριστικούς λόγους. Γι’ αυτό ήθελα να νιώθω απόλυτα ελεύθερος σε όλα τα άλλα επίπεδα. Διαφορετικά, ένιωθα ότι αρρωσταίνω. Αυτός ήταν και ο λόγος, το λέω πρώτη φορά, που δεν βγήκα στην τηλεόραση στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν άνοιξαν τα ιδιωτικά κανάλια» εξομολογήθηκε αρχικά ο ραδιοφωνικός παραγωγός.


Ποτέ δεν συστηνόμουν ως Ποσειδώνας

«Ήθελα να ζω ελεύθερα την γκέι ζωή της Αθήνας, που τότε ήταν πολύ περιορισμένη. Λόγω ραδιοφώνου το όνομά μου και η φωνή μου ήταν αναγνωρίσιμα. Αλλά όχι το πρόσωπό μου. Έτσι, στις γκέι συναναστροφές μου με αγνώστους, με ανθρώπους που δεν ήξερα, ποτέ δεν συστηνόμουν ως Ποσειδώνας. Τότε που υπήρχαν λίγοι σταθμοί, οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί ήμασταν οι απόλυτοι σούπερ σταρ. Αρχές δεκαετίας του ’90, κάναμε στον ΑΝΤ1 για μισό χρόνο μια εκπομπή μαζί με τέσσερις συναδέλφους από το ραδιόφωνο», ανέφερε στη συνέχεια ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος.


Ένιωθα πανικό και δεν κυνήγησα την τηλεόραση

«Εκείνο το εξάμηνο συχνάζαμε με έναν συνάδελφο σε γκέι μπαρ και παρατηρούσαμε ότι μας κοίταζαν κάπως, όχι όμως επειδή γούσταραν, αλλά επειδή μας αναγνώριζαν. Ήταν πριν από 35 χρόνια. Ένιωθα λοιπόν πανικό και δεν κυνήγησα την τηλεόραση και δεν το μετανιώνω», πρόσθεσε, ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος.