Ένας από τους τομείς που η AI (Artificial Intelligence) βρίσκει εφαρμογή είναι αυτός της φωτογραφίας. Ο δημοσιογράφος Πέτρος Νάζος δημιούργησε το πρώτο ντοκιμαντέρ για τη Μύκονο με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Διαβάστε: Μύκονος: Η νέα παραλία της Μικρής Βενετίας έφερε τουρίστες και "καυτά" μπικίνι (Βίντεο)

Χάρη στην AI έδωσε ζωή και κίνηση σε ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες και καρτ ποστάλ από την ιστορία του νησιού διασώζοντας από την λήθη εικόνες και αναμνήσεις μιας «άλλης» Μυκόνου. Εσείς ξέρατε ότι στον Γυαλό τα παλιότερα χρόνια κυκλοφορούσαν άμαξες; Σε συνδυασμό με την συνέντευξη του επιχειρηματία Λευτέρη Σικινιώτη ο οποίος θυμάται τη Μύκονο, που αγάπησε, το αποτέλεσμα είναι ένα σπάνιο ντοκουμέντο για το παρελθόν του νησιού.

Σε αυτή τη Μύκονο αναφέρεται ο Λευτέρης Σικινιώτης, ένας άνθρωπος που την γνωρίζει όσο λίγοι αφού την επισκέπτεται από πολύ μικρή ηλικία ενώ από το 1995 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο νησί και συγκεκριμένα στον τουριστικό κλάδο με τελευταίο του δημιούργημα το εστιατόριο Apaggio στον Ορνό. Μιλώντας στην κάμερα του Mykonos Live TV και τον δημοσιογράφο Πέτρο Νάζο, ο Μυκονιάτης στην καταγωγή επιχειρηματίας με εμπειρία δεκαετιών στον τουρισμό ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής του. Θυμάται την Μύκονο των παιδικών και νεανικών του χρόνων και επισημαίνει τις διαφορές του χθες με το σήμερα υποστηρίζοντας ότι «το νησί χαλάει την προίκα του».

Τέλος, ο δημοσιογράφος Πέτρος Νάζος για τη δημιουργία του βίντεο ευχαριστεί θερμά τον αντιδήμαρχο Μυκόνου κ. Δημήτρη Κουτσούκο, ο οποίος του έδωσε την άδεια να χρησιμοποιήσουμε φωτογραφικό υλικό από την ομάδα "Παλιά Μύκονος (Old Mykonos)" που έχει δημιουργήσει στο Facebook.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: