Eurovision 2025: Μάγεψε η Κλαυδία με την "Αστερομάτα" στον 2ο ημιτελικό - Η σκηνική ανατροπή που απογείωσε την εμφάνιση (Εικόνες και βίντεο)
Δείτε την εμφάνιση της
Μαγική στιγμή για την Κλαυδία στη Eurovision 2025: από το μαύρο στο λευκό, από τον πόνο στη λύτρωση

Η αποθέωση από το κοινό στην αρένα St. Jakobshalle της Βασιλείας και τα διθυραμβικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαίωσαν την επιτυχία της εμφάνισής της. Στο πλευρό της Κλαυδίας στη σκηνή βρέθηκε η Χριστίνα Καλιακάτσου, ενώ μια εξαιρετική ομάδα επαγγελματιών συνέβαλε στην άρτια παρουσίαση: ο Χρήστος Μαγκανάς (video artist), οι Deux Hommes (fashion designer), ο Γιάννης Μουρίκης (set designer) και ο Γιώργος Τέλλoς (light designer). Ο Χρήστος Νικολάου ήταν στο πλευρό του Φωκά Ευαγγελινού.

Η εμφάνιση της Κλαυδίας στον 2ο ημιτελικό της Eurovision 2025: Μια σκοτεινή αρχή που καθηλώνει
H εμφάνιση της Κλαυδίας ήταν εκθαμβωτική. Η Ελληνίδα εκπρόσωπος ερμήνευσε το τραγούδι «Αστερομάτα» στο κατάμεστο St. Jakobshalle στη Βασιλεία, διεκδικώντας με το νούμερο #7 μία από τις δέκα θέσεις για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Η σκηνική αφήγηση ξεκίνησε στην προβλήτα του αποχωρισμού, όπου η Κλαυδία στέκεται μόνη, συμβολίζοντας την αφετηρία ενός συναισθηματικού ταξιδιού. Καθώς το κουπλέ προχωρά, η ίδια μετακινείται προς το κέντρο της σκηνής, φτάνοντας σε έναν «βράχο» – σημείο κορύφωσης του εσωτερικού της δράματος.






Από το ασπρόμαυρο στο κόκκινο
Κατά τη διάρκεια της ερμηνείας, ο φωτισμός άλλαζε δυναμικά. Το ασπρόμαυρο φόντο του ξεκινήματος παραχώρησε τη θέση του σε βαθύ κόκκινο, προσδίδοντας ένταση και συναισθηματική φόρτιση. Στο πρώτο ρεφρέν έκανε την εμφάνισή του ένα φλεγόμενο δέντρο, στοιχείο-σύμβολο που ενισχύει την έννοια της απώλειας και της συναισθηματικής φλόγας. Η Κλαυδία ξεχώρησε με τις άψογες φωνητικές της ικανότητες, με γυρίσματα που έμοιαζαν με λυγμούς.
Η χορεύτρια και η συνάντηση που δεν έρχεταιΣτη σκηνή ενσωματώθηκε και η παρουσία μιας χορεύτριας, η οποία – σύμφωνα με το concept – προσπάθησε να φτάσει κοντά στην Klavdia, χωρίς όμως επιτυχία. Το στοιχείο αυτό αποτυπώνει την απόσταση, τον αποχωρισμό, την ανθρώπινη προσπάθεια που συχνά δεν καταλήγει στην ένωση.
Η Καρυάτιδα και τα περιστέρια
Στο δεύτερο κουπλέ προβλήθηκε το γνωστό οπτικό απόσπασμα με την Καρυάτιδα και τα περιστέρια, αναφορά στην ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και το μήνυμα ειρήνης που διαπνέει την παρουσίαση.
Η σκηνική ανατροπή που απογείωσε την εμφάνιση
Λίγο πριν το φινάλε, τα φώτα έσβησαν απότομα, και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η Κλαυδία αφαίρεσε το μαύρο φόρεμα, αποκαλύπτοντας ένα λευκό, φωτεινό ένδυμα. Τα φώτα έσβησαν για μερικά δευτερόλεπτα και μέσα σε μια εντυπωσιακή σκηνική αλλαγή, η Κλαυδία αφαίρεσε το μαύρο ρούχο, αποκαλύπτοντας ένα λευκό, φωτεινό φόρεμα.
Η αλλαγή αυτή προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού στο στάδιο, καθώς συμβόλιζε με άμεσο αλλά πανίσχυρο τρόπο τη μετάβαση από το σκοτάδι στο φως – από τον πόνο στη λύτρωση. Πολλοί σχολιάζουν πως αυτό το σκηνικό εύρημα ήταν το δυνατότερο σημείο της εμφάνισης, δίνοντας στο τραγούδι μια οπτική διάσταση που ενίσχυσε ακόμη περισσότερο το μήνυμα του. Η Κλαυδία δεν τραγούδησε απλώς – διηγήθηκε μια ιστορία και την έζησε μαζί με το κοινό.