Ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης αποδεικνύει ότι η αλληλεγγύη δεν είναι απλώς λέξη, αλλά πράξη. Βρέθηκε στην Αίγυπτο, στο πλευρό της διεθνούς αποστολής που προσπαθεί να προσεγγίσει τη Λωρίδα της Γάζας, σε μια πρωτοβουλία στήριξης του παλαιστινιακού λαού και καταδίκης της συνεχιζόμενης βίας στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε: Αιγυπτιακή καταστολή στην ανθρωπιστική "Πορεία αλληλεγγύης προς τη Γάζα": Ξυλοδαρμοί, συλλήψεις και απελάσεις ακτιβιστών (Βίντεο)

Γιώργος Χρανιώτης: Φόβος, αποφασιστικότητα και ειρηνική αντίσταση

Μιλώντας στην εκπομπή «Εξελίξεις τώρα», ο Χρανιώτης περιέγραψε τις δυσκολίες και τα συναισθήματα των συμμετεχόντων. «Ξεκινήσαμε πολύ φοβισμένοι, για να κάνουμε όλη αυτή την πορεία, όντας όλοι πάρα πολύ αβέβαιοι, αλλά τελικά φτάσαμε πολύ κοντά στην Ισμαηλία», δήλωσε χαρακτηριστικά. Παρά την παρουσία δυνάμεων καταστολής, ο ίδιος και οι υπόλοιποι Έλληνες της αποστολής δεν υποχώρησαν και κατάφεραν να επιστρέψουν ειρηνικά στα καταλύματά τους.

«Τα πόδια μου με οδήγησαν εκεί»

Ιδιαίτερα συγκινητικός ήταν ο τρόπος που περιέγραψε την εσωτερική του ανάγκη να συμμετάσχει. «Δεν επέλεξα εγώ, αλλά τα πόδια μου… Έπρεπε να είμαι παρών στο μεγαλύτερο παγκόσμιο έγκλημα που θυμάμαι στον 21ο αιώνα». Αντιμετώπισε ακόμη και την κριτική από κοντινά του πρόσωπα, τα οποία του είπαν πως ως πατέρας θα έπρεπε να παραμείνει μακριά. Όμως ο ίδιος απάντησε πως, «ακριβώς επειδή αγαπάω το παιδί μου και τα παιδιά όλου του κόσμου, αισθάνθηκα ότι έχω χρέος να είμαι εκεί».

Κάλεσμα στους πολίτες

Ολοκληρώνοντας, ο Χρανιώτης απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους Έλληνες. «Η γενοκτονία στη Γάζα μάς αφορά όλους. Όπως στα Τέμπη νιώσαμε ότι τα παιδιά που χάθηκαν ήταν και δικά μας, έτσι και τώρα πρέπει να βγούμε όλοι στους δρόμους», τόνισε με ένταση και συναίσθημα.


Ένας καλλιτέχνης με φωνή

Ο Γιώργος Χρανιώτης δεν είναι απλώς ένας ηθοποιός, είναι ένας ενεργός πολίτης που δεν διστάζει να παίρνει θέση. Με τη στάση του στηρίζει τους καταπιεσμένους και υπενθυμίζει πως η Τέχνη, όταν ενώνεται με την ανθρωπιά, γίνεται ισχυρό όπλο για έναν πιο δίκαιο κόσμο.