Ο Κωνσταντίνος Αργυρός στο πλευρό των πληγέντων από τη φωτιά στην Κύπρο - Η ανακοίνωσή του (Εικόνα)
Καμία πράξη καλοσύνης δεν είναι μικρή όταν υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν, έγραψε
Με μια συγκινητική χειρονομία, ο Κωνσταντίνος Αργυρός εκφράζει έμπρακτα τη στήριξή του στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Κύπρο

Σε μια σπάνια αλλά ιδιαίτερα ουσιαστική πράξη αλληλεγγύης προχώρησε ο δημοφιλής τραγουδιστής Κωνσταντίνος Αργυρός, αποδεικνύοντας πως η μουσική δεν είναι μόνο διασκέδαση, αλλά και μέσο ενότητας και προσφοράς. Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν την Κύπρο και έχουν στοιχίσει ανθρώπινες ζωές αλλά και αμέτρητες ζημιές σε σπίτια και δασικές εκτάσεις, ο καλλιτέχνης αποφάσισε να διαθέσει μέρος από τα καθαρά έσοδα της συναυλίας του για την ανακούφιση των πληγέντων. Το δράμα που βιώνουν οι κάτοικοι της επαρχίας Λεμεσού έχει συγκλονίσει την κυπριακή κοινωνία, αλλά και το πανελλήνιο. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η πρωτοβουλία του Αργυρού ήρθε να ρίξει λίγο φως και ελπίδα, στέλνοντας το μήνυμα πως η τέχνη μπορεί –και πρέπει– να είναι αλληλέγγυα. Μέσα από μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μοιράστηκε τη σκέψη και την πρόθεσή του, συγκινώντας τους θαυμαστές του τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.
Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Αργυρού για τους πληγέντες από την μεγάλη πυρκαγιά στην Κύπρο
«Με βαθιά αίσθηση ευθύνης, ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μέρος των καθαρών εσόδων από την αποψινή μας συναυλία στο Ammos beach bar στη Λάρνακα θα διατεθεί για την υποστήριξη των κοινοτήτων και των ατόμων που επλήγησαν από αυτή την τραγωδία. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι καμία πράξη καλοσύνης δεν είναι μικρή όταν υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν, και είναι σε στιγμές όπως αυτή που η τέχνη, ειδικά η μουσική, μπορεί να γίνει αληθινή δύναμη θεραπείας, ενότητας και ελπίδας. Η μουσική μας δεν έχει καμία αξία αν δεν ενώνει τους ανθρώπους, αν δεν ανυψώσει το ηθικό και δεν εμπνέει συμπόνια. Απόψε λοιπόν όχι μόνο θα απολαύσετε μια βραδιά γεμάτη μουσική και συντροφικότητα, αλλά θα σταθούμε μαζί, προσφέροντας ένα χέρι βοήθειας σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Σε περιόδους κρίσης, η δύναμή μας είναι ενότητά μας, και μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Σας ευχαριστούμε!», έγραψε ο Κωνσταντίνος Αργυρός.
