Τάσος Χαλκιάς φαινόμενα κακοποίησης: "Υπάρχει ένα τέρας δίπλα μας, αν το συνηθίσουμε τότε είμαστε σε μεγάλο κίνδυνο"
Τί είπε για #MeToo και Πέτρο Φιλιππίδη
Ο Τάσος Χαλκιάς τονίζει την αξία του #MeToo, τον ρόλο του θεάτρου και αναφέρεται στην υπόθεση Πέτρου Φιλιππίδη, λέγοντας ότι η κοινωνία δεν πρέπει να εφησυχάζει

Για το κίνημα #MeToo, τη θέση του θεάτρου και την πρόσφατη δικαστική απόφαση στην υπόθεση Πέτρου Φιλιππίδη μίλησε ο Τάσος Χαλκιάς, σημειώνοντας ότι δεν περίμενε με αγωνία το αποτέλεσμα, καθώς ο ηθοποιός είχε ήδη καταδικαστεί κοινωνικά. Στην εκπομπή «Καλοκαίρι Παρέα», τόνισε πως η κοινωνία δεν πρέπει να μένει αδρανής απέναντι σε φαινόμενα κακοποίησης. «Υπάρχει ένα τέρας δίπλα μας. Αν το συνηθίσουμε, τότε είμαστε σε μεγάλο κίνδυνο. Δεν είμαι απαισιόδοξος άνθρωπος, το λέω με ειλικρίνεια. Πιστεύω πάντως ότι μπορούμε να βρούμε τον δρόμο μας και να πάμε μπροστά».
Αναφερόμενος στο κίνημα του #MeToo και στην εφαρμογή του στον χώρο του θεάτρου, υπογράμμισε: «Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Δεν είναι πρόβλημα που προέρχεται από το θέατρο, είναι γενικό πρόβλημα της κοινωνίας. Το θέατρο είναι και θα παραμείνει καταφύγιο για την ψυχική ανάταση και εκπαίδευση του ανθρώπου. Ο κόσμος πρέπει να στραφεί στις θετικές αξίες».
Τέλος, σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο Τάσος Χαλκιάς σημείωσε πως δεν περίμενε με αγωνία την απόφαση, καθώς η δικαιοσύνη πρέπει να γίνεται σεβαστή και εξήγησε πως ο συνάδελφός του θα εξιλεωθεί μόνο αν κερδίσει ξανά την αποδοχή του κόσμου. «Δεν είχα μεγάλη αγωνία για την απόφαση, καθώς όταν πάμε στη δικαιοσύνη, πρέπει να σεβόμαστε το αποτέλεσμα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Πέτρος έχει ήδη πληγεί από την κοινωνία. Αν καταφέρει να επανενταχθεί και να κερδίσει ξανά την αποδοχή του κόσμου, τότε ίσως μπορέσει να εξιλεωθεί και να επανασυνδεθεί με το θέατρο, αφού παραμένει ένας εξαιρετικά ταλαντούχος άνθρωπος», είπε κλείνοντας.
Tάσος Χαλκιάς για Φιλιππίδη: "Αν καταφέρει να επανενταχθεί και να κερδίσει ξανά την αποδοχή του κόσμου, τότε ίσως μπορέσει να εξιλεωθεί"
Αναφερόμενος στο κίνημα του #MeToo και στην εφαρμογή του στον χώρο του θεάτρου, υπογράμμισε: «Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Δεν είναι πρόβλημα που προέρχεται από το θέατρο, είναι γενικό πρόβλημα της κοινωνίας. Το θέατρο είναι και θα παραμείνει καταφύγιο για την ψυχική ανάταση και εκπαίδευση του ανθρώπου. Ο κόσμος πρέπει να στραφεί στις θετικές αξίες». Τέλος, σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο Τάσος Χαλκιάς σημείωσε πως δεν περίμενε με αγωνία την απόφαση, καθώς η δικαιοσύνη πρέπει να γίνεται σεβαστή και εξήγησε πως ο συνάδελφός του θα εξιλεωθεί μόνο αν κερδίσει ξανά την αποδοχή του κόσμου. «Δεν είχα μεγάλη αγωνία για την απόφαση, καθώς όταν πάμε στη δικαιοσύνη, πρέπει να σεβόμαστε το αποτέλεσμα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Πέτρος έχει ήδη πληγεί από την κοινωνία. Αν καταφέρει να επανενταχθεί και να κερδίσει ξανά την αποδοχή του κόσμου, τότε ίσως μπορέσει να εξιλεωθεί και να επανασυνδεθεί με το θέατρο, αφού παραμένει ένας εξαιρετικά ταλαντούχος άνθρωπος», είπε κλείνοντας.