Γιώργος Μαζωνάκης: Το χρονικό της ρήξης με την οικογένειά του - Στην αντεπίθεση ο τραγουδιστής
Όσα προηγήθηκαν του εγκλεισμού του στο Δρομοκαΐτειο
Δεν έχουν τέλος οι εντάσεις στην οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη, με τον τραγουδιστή να περνά στην αντεπίθεση

Διαβάστε: Γιώργος Μαζωνάκης: Οι συναντήσεις πριν τον εγκλεισμό του στο Δρομοκαΐτειο - Η επίσκεψη των γονιών του που έφερε την "έκρηξη"
Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του γνωστού τραγουδιστή στο cretalive.gr: «Εξετάζουμε σοβαρά να υποβάλλουμε μήνυση για την αίτηση της ακούσιας νοσηλείας που έκανε η αδερφή του Γιώργου με την συγκατάθεση των γονιών τους».
Γιώργος Μαζωνάκης: Το χρονικό της ρήξης με την οικογένειά του
Ο ίδιος, τόνισε ότι η αίτηση αυτή δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να σταθεί δικονομικά δεδομένου ότι ο νόμος θέτει πολύ συγκεκριμένα κριτήρια: Πρώτον, το πρόσωπο πρέπει να πάσχει από ψυχικό νόσημα, δεύτερον, να μην μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του, και τρίτον, να είναι εν δυνάμει επικίνδυνο για τον εαυτό του αλλά και για τρίτους.Συνέχισε σημειώνοντας ότι: «Εν προκειμένω δεν ισχύει τίποτε απ’ αυτά και επιπρόσθετα θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτός που κάνει την αίτηση πρέπει να έχει άμεση επαφή για να έχει ολοκληρωμένη, πραγματική εικόνα. Και τέτοια εικόνα σίγουρα δεν μπορείς να έχεις όταν έχεις δει τον άλλον δύο-τρεις φορές μέσα σε ένα χρόνο».
Η σχετική αίτηση, όπως εξήγησε ο ίδιος, υποβλήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα με τον ισχυρισμό ότι ο δημοφιλής τραγουδιστής έχει κρίσεις πανικού, δεν βγαίνει από το σπίτι του και υπήρχε φόβος ότι θα έβλαπτε τον εαυτό του.
Όσα προηγήθηκαν του εγκλεισμού του στο Δρομοκαΐτειο
Στο «φως» έφερε το Live News τα γεγονότα που οδήγησαν τον Γιώργο Μαζωνάκη σε οριστική ρήξη με την οικογένειά του. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, οι σχέσεις του Γιώργου Μαζωνάκη με τις δύο αδελφές και τους γονείς του έγιναν αρχικά ψυχρές και στη συνέχεια σταμάτησαν ολοκληρωτικά πριν από περίπου 2 χρόνια.Τότε είχε γίνει γνωστό πως, εν αγνοία του τραγουδιστή, η αδελφή του Βάσω Μαζωνάκη, μετέφερε σε δική της εταιρεία ένα σπίτι στη Μύκονο, που κάποτε διαχειρίζονταν μαζί.
Από πέρυσι ο Γιώργος Μαζωνάκης είχε δείξει αποφασισμένος να κινηθεί νομικά, ενώ τον Μάρτιο του 2025 έγινε η πρώτη κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τα δύο αδέλφια να βρίσκονται στον ίδιο χώρο μετά από μήνες.
Άκαρπες ήταν τελικά οι συζητήσεις για συμβιβασμό, με την ατάκα του Γιώργου Μαζωνάκη για ραντεβού στα δικαστήρια, να συνοψίζει το κλίμα στη συνομιλία τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 15 μέρες πριν τον εγκλεισμό του τραγουδιστή στο Δρομοκαΐτειο, τον επισκέφθηκαν στο σπίτι του οι γονείς του, με τις πληροφορίες κάνουν λόγο για μια αιφνιδιαστική επίσκεψη.
Ο Γιώργος Μαζωνάκης φέρεται να εξοργίστηκε, με τους γονείς τους να αποχωρούν, και στη συνέχεια να παίρνουν την απόφαση να ζητήσουν εισαγγελική εντολή για τον εγκλεισμό του τραγουδιστή σε ψυχιατρική κλινική.
Η οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη, κάνοντας αίτημα για την ακούσια νοσηλεία του φέρεται να ανέφερε: «Εδώ και ενάμιση χρόνο με τον Γιώργο δεν έχουμε καθόλου επαφές και σχέσεις. Δεν τον βλέπουμε καθόλου πια. Τις δυο τελευταίες φορές που τον είδαμε ήταν μια φορά τις τελευταίες ημέρες και πριν από κάποιους μήνες. Θεωρούμε ότι είναι επικίνδυνος, γιατί τον πιάνουν κρίσεις πανικού. Ο Γιώργος δεν βγαίνει από το σπίτι του. Φοβόμαστε ότι μπορεί να πεθάνει. Πρέπει να τον δει ψυχίατρος, γιατί μπορεί να είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του, αλλά και για τρίτους. Πήγαμε στο σπίτι του για να τον δούμε και εκείνος άρχισε να φωνάζει και αναγκαστήκαμε να φύγουμε, ενώ στην αρχή ήταν ήρεμος. Αυτό συνέβη λίγες ημέρες πριν απευθυνθούμε στον εισαγγελέα».