Λάμψη αστέρων: Από τον Χρυσό Λέοντα του Τζιμ Τζάρμους στη Βίκυ Καγιά και την Αντζελίνα Τζολί (Εικόνες)
Όσα συνέβησαν στο Φεστιβάλ του Τορόντο και στη Βενετία
Από τον Χρυσό Λέοντα του Τζιμ Τζάρμους στη Βενετία, μέχρι τις λαμπερές εμφανίσεις της Βίκυς Καγιά, της Κέιτ Μπλάνσετ και της Αντζελίνα Τζολί - Το «Secret» καταγράφει όλα τα highlights από τα φεστιβάλ Βενετίας και Τορόντο
Τελείωσε και αυτή η Μόστρα... Και το outsider, ο Τζιμ Τζάρμους, εκτόπισε τα φαβορί με την ταινία του «Father Mother Sister Brother», αποσπώντας το γκραν πρι, τον Χρυσό Λέοντα. Το 82ο Φεστιβάλ Κινηµατογράφου της Βενετίας ολοκληρώθηκε µε τον Γιώργο Λάνθιµο και την πολυδιαφηµισµένη «Bugonia» (του) ανάµεσα στις ηττηµένες ταινίες της χρονιάς - χωρίς βραβείο. Η διάκριση για τον ελληνικό κινηµατογράφο ήρθε διαµέσου του φιλµ «Αρκουδότρυπα» των Στέργιου Ντινόπουλου - Χρυσιάννας Παπαδάκη, που απέσπασε το Europa Cinemas Label ως Καλύτερη Ευρωπαϊκή Ταινία στο τµήµα Giornate degli Autori.
Οι χαμένες προσδοκίες
Ποιο ήταν το Νο1 φαβορί του φεστιβάλ και η χαµένη ουσιαστικά; Η «Φωνή της Χιντ Ρατζάµπ» της Κάουτερ Μπεν Χάνια, που (απ)έµεινε µε το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής. Ως εκ τούτου... ακούστηκε λιγότερο από το αναµενόµενο. Πλειάδα celebrities βέβαια, όπως συνήθως, παρέδωσαν µαθήµατα στυλ. Άλλες «µπουστάροντας» παράτολµους συνδυασµούς, άλλες ποντάροντας στο κλασικό.
Πάντα Armani…
Η Βίκυ Καγιά, από τις Ελληνίδες, βρέθηκε εκεί, καλεσµένη του Armani Beauty, φορώντας ένα πανέµορφο κοµµάτι του αξέχαστου Τζόρζιο Αρµάνι.
Αδιαφιλονίκητη βασίλισσα στη Μόστρα στέφθηκε η Κέιτ Μπλάνσετ, που επέλεξε Armani Privé, Maison Margiela και Louis Vuitton. Η «μούσα» του Γιώργου Λάνθιµου, Έμα Στόουν, εμφανίστηκε επίσης με Louis Vuitton. Η Έμιλι Μπλαντ εντυπωσίασε με Tamara Ralph και Schiaparelli, η Αμάντα Σέιφριντ με Prada, ενώ η Ρόζι Χάντινγκτον με Armani Privé. Από τα ζευγάρια, ξεχώρισαν οι Τζορτζ και Αµάλ Κλούνεϊ, με την Αµάλ σε φούξια τουαλέτα.
Συγκίνηση και μόδα στο Τορόντο
Στη συνέχεια, το φεστιβάλ μεταφέρθηκε στον Καναδά και στο αγαπηµένο Τορόντο. Η Αντζελίνα Τζολί, στην παγκόσµια πρεµιέρα της νέας ταινίας «Couture», μίλησε συγκινημένη για τη μητέρα της που έφυγε από καρκίνο, λέγοντας: «Οι καρκινοπαθείς είναι εδώ, κοντά µας». Φόρεσε trench coat Gabriela Hearst με Christian Louboutin, ενώ η Σκάρλετ Γιόχανσον μάγεψε με Valentino, παρουσιάζοντας το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με την ταινία «Eleanor The Great».