Ελένη Φιλίνη: Η αποκάλυψη για τις απολαβές στις βιντεοταινίες - "Ο παραγωγός έβγαλε 30 εκατομμύρια δραχμές κι εγώ πήρα 100.000"
Μια αληθινή εξομολόγηση για το παρελθόν
Η Ελένη Φιλίνη μίλησε για την επιστροφή της στην τηλεόραση και θυμήθηκε την εποχή των βιντεοταινιών, αποκαλύπτοντας τις χαμηλές αμοιβές σε σύγκριση με τα τεράστια κέρδη των παραγωγών.

Η Ελένη Φιλίνη, μία από τις πιο αγαπητές παρουσίες του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, επιστρέφει φέτος στην τηλεόραση με τη νέα σειρά του Δημήτρη Αποστόλου «Καλά θα πάει κι αυτό» στην ΕΡΤ1. Με αφορμή αυτή την επιστροφή, μίλησε στο περιοδικό OK! για την καλλιτεχνική της διαδρομή, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της καριέρας της αλλά και τις δυσκολίες που βίωσε στα πρώτα της βήματα, όταν πρωταγωνιστούσε σε βιντεοταινίες που τότε γνώριζαν τεράστια απήχηση.
Διαβάστε: Ελένη Φιλίνη: Η επική ατάκα της για την ηλικία της - "Τι θες να σου πω; Είμαι 100 χρονών" (Βίντεο)
Η αποκάλυψή της φανερώνει την αθέατη πλευρά της τότε βιομηχανίας, όπου τα μεγάλα οικονομικά οφέλη κατέληγαν στους παραγωγούς, ενώ οι πρωταγωνιστές συχνά έμεναν με περιορισμένα έσοδα.
Διαβάστε: Ελένη Φιλίνη: Η επική ατάκα της για την ηλικία της - "Τι θες να σου πω; Είμαι 100 χρονών" (Βίντεο)
Ελένη Φιλίνη: Τα πρώτα βήματα στις βιντεοταινίες
Η ηθοποιός θυμήθηκε την περίοδο όπου οι βιντεοταινίες γνώριζαν μεγάλη επιτυχία, σε μια εποχή που η ελληνική τηλεόραση περιοριζόταν σε μόλις δύο κανάλια. «Μα τότε υπήρχαν μόνο δύο ελληνικά κανάλια, οι βιντεοταινίες άρεσαν πολύ. Γίνονταν και πολύ αξιόλογες δουλειές. Έχω παίξει με τους καλύτερους συναδέλφους και σκηνοθέτες. Έπειτα ήρθε η ιδιωτική τηλεόραση και τις αντικατέστησε», ανέφερε χαρακτηριστικά.Οι αποκαλύψεις για τις απολαβές
Η Φιλίνη στάθηκε ιδιαίτερα στις απολαβές εκείνης της εποχής, περιγράφοντας με γλαφυρό τρόπο την τεράστια διαφορά ανάμεσα στα κέρδη των παραγωγών και στις αμοιβές των ηθοποιών. «Θυμάμαι για την πρώτη μου βιντεοταινία, τη ‘Γυναικάρα με τα πράσινα’, πήρα 100.000 δραχμές. Ο παραγωγός είχε βγάλει σε ένα χρόνο 30 εκατομμύρια δραχμές. Εκτός από την ενοικίαση, τις πρόβαλλαν επίσης και σε περιφερειακά κανάλια, αλλά και στο εξωτερικό. Μου έστελναν χιλιάδες γράμματα από Γερμανία, Αυστραλία, Αμερική».Η αποκάλυψή της φανερώνει την αθέατη πλευρά της τότε βιομηχανίας, όπου τα μεγάλα οικονομικά οφέλη κατέληγαν στους παραγωγούς, ενώ οι πρωταγωνιστές συχνά έμεναν με περιορισμένα έσοδα.
