Μια ειλικρινή και συγκινητική συνέντευξη παραχώρησε η αθλήτρια Λήδα Μανθοπούλου στην εκπομπή «Νωρίς-Νωρίς» της ΕΡΤ. Η κόρη του γνωστού ηθοποιού Αίαντα Μανθόπουλου μίλησε για τη μάχη της με τη σκλήρυνση κατά πλάκας και τη δύναμη που βρήκε μέσα από τον αθλητισμό, ο οποίος της χάρισε πρόσφατα το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Παραστίβου.

Διαβάστε: Λήδα Μανθοπούλου: "Δεν έχω εμφανή αναπηρία και όταν με βλέπουν έξω αναρωτιούνται τι έχω" (Βίντεο)

«Πάγωσα όταν άκουσα τη διάγνωση»

Η νεαρή πρωταθλήτρια αποκάλυψε πως η διάγνωση με σκλήρυνση κατά πλάκας την αιφνιδίασε και τη γέμισε φόβο. «Πάγωσα όταν διαγνώστηκα. Υπήρχε ένα εξάμηνο που δεν έκανα καθόλου στίβο, ούτε αθλητισμό. Οι γιατροί μού είπαν πως θα έχω προβλήματα με το σώμα μου, ότι θα πονάω και να μην το συνεχίσω. Όμως εγώ αγαπώ αυτό που κάνω και δεν ήθελα να τα παρατήσω», ανέφερε συγκινημένη.

Η Λήδα Μανθοπούλου μίλησε για τη διάγνωση με σκλήρυνση κατά πλάκας και πώς, παρά τις δυσκολίες, συνεχίζει να αγωνίζεται και να κατακτά μετάλλια στον στίβο.

Η Λήδα Μανθοπούλου συνεχίζει να εμπνέει

Παρά τις δυσκολίες, η Λήδα Μανθοπούλου εξακολουθεί να προπονείται σκληρά και να συμμετέχει σε αγώνες υψηλού επιπέδου. «Κάνω ένα άθλημα που βασίζεται στην έκρηξη, αλλά μου αρέσει πάρα πολύ. Τα 100 μέτρα είναι ο βασιλιάς του στίβου. Υπάρχουν πόνοι και καταπονήσεις, όπως σε όλους τους αθλητές», εξήγησε, τονίζοντας πως η αγάπη της για τον αθλητισμό υπερισχύει κάθε εμποδίου.


Από παιδί στα στάδια

Η Λήδα Μανθοπούλου αποκάλυψε πως η σχέση της με τον αθλητισμό ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. «Στα 5 μου άρχισα τον αθλητισμό και στα 7 τον στίβο. Ο αθλητισμός είναι η ζωή μου», είπε χαρακτηριστικά, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και δύναμης σε όσους δίνουν τη δική τους μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας.