Η δημοσιογραφία πολλές φορές απαιτεί από τους ανθρώπους της να παραμένουν ψύχραιμοι και συγκροτημένοι, ακόμη και όταν η είδηση που μεταδίδουν είναι προσωπικά επώδυνη. Η Χριστίνα Βραχάλη, αθλητικογράφος με πολυετή παρουσία στα δελτία ειδήσεων, μοιράστηκε πρόσφατα μια πολύ προσωπική εμπειρία, αποκαλύπτοντας πώς η πίεση και τα καταπιεσμένα συναισθήματα μπορούν να εκδηλωθούν με έντονο τρόπο, ακόμη και μπροστά στην κάμερα. Η ίδια αναφέρθηκε σε στιγμές έντονου άγχους και πανικού που βίωνε στο παρελθόν, σημειώνοντας ότι τα καταπιεσμένα συναισθήματα σωματοποιούνται, και περιέγραψε την πρώτη της κρίση πανικού, που συνέβη ενώ μετέδιδε μία δυσάρεστη είδηση στον αέρα.

Διαβάστε: Η Χριστίνα Βραχάλη εκφράζει τη δυσαρέσκειά της on air: "23 χρόνια έχουν περάσει, σταματήστε" (Βίντεο) 

Χριστίνα Βραχάλη: Η πρώτη κρίση πανικού στον αέρα

Σε συνέντευξή της στο podcast «Legit», απόσπασμα του οποίου προβλήθηκε την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στην εκπομπή «Super Κατερίνα», η Χριστίνα Βραχάλη περιέγραψε τη δύσκολη εκείνη στιγμή: «Ό,τι καταπιέζεις σωματοποιείται. Άρχισα να θα παθαίνω κρίσεις πανικού, ασταμάτητα. Η πρώτη μου κρίση πανικού πρέπει να ήταν στα 26-27 μου. Ήμουν στον ΣΚΑΪ τότε και ήταν πολύ μεγάλη η κρίση, την έπαθα την ώρα του δελτίου ειδήσεων, δεν θα το ξεχάσω. Σε εκείνον το δελτίο είχα να ανακοινώσω τον θάνατο μιας συμμαθήτριάς μου».

Άγχος, πίεση και η ανθρώπινη πλευρά των δημοσιογράφων

Η αθλητικογράφος υπογράμμισε πως η ένταση της δουλειάς και οι απαιτήσεις του επαγγέλματος μπορούν να φέρουν στο φως βαθιά συναισθήματα και φόβους. Μέσα από την προσωπική της εξομολόγηση, έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα για την ψυχική υγεία και την ανάγκη να μην καταπιέζουμε τα συναισθήματά μας, ακόμη κι όταν η καθημερινότητα επιτάσσει να φαίνεται ότι είμαστε ατσαλάκωτοι.