Η Ελένη Καρακάση βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινό Σαββατοκύριακο» με την Ελένη Τσολάκη, όπου μίλησε ανοιχτά για την προσωπική της πορεία, τις προκλήσεις που αντιμετώπισε και την απόφαση με τον σύζυγό της να γίνουν ανάδοχοι γονείς. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε σε σημαντικές εμπειρίες της ζωής της, από τις εσωτερικές της αναζητήσεις και την ψυχανάλυση, μέχρι τη συγκινητική διαδικασία της αναδοχής, προσφέροντας μία ειλικρινή και ανθρώπινη εικόνα της καθημερινότητάς της και των σκέψεών της για τη μητρότητα και την αυτογνωσία.

Ελένη Καρακάση: Η ψυχανάλυση και η αυτογνωσία

Η Ελένη Καρακάση αποκάλυψε ότι η ψυχανάλυση ήταν καθοριστική για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προσωπικά της ζητήματα και να προετοιμαστεί ψυχολογικά για την αναδοχή ενός παιδιού. Όπως εξομολογήθηκε: «Με την κλιμακτήριο και την εμμηνόπαυση, όλο αυτό το ορμονολογικό που συμβαίνει μέσα μας, σου φέρνει μια μεγάλη αναταραχή. Πράγματα που υπήρχαν, σου φαίνονται πολύ πιο έντονα. Ένιωσα ότι έχανα τον έλεγχο. Ξεκίνησα ψυχανάλυση και ένας βασικός λόγος που ξεκίνησα ήταν επειδή με τον άνδρα μου ήμασταν σε διαδικασία υιοθεσίας και αναδοχής, θεώρησα ότι έπρεπε να έχω λύσει δικά μου θέματα τα οποία θα τα έβρισκα μπροστά μου». Μέσα από τη διαδικασία αυτή, κατάλαβε ότι υπήρχαν προσωπικά ζητήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσει για να είναι έτοιμη να προσφέρει αγάπη και σταθερότητα σε ένα παιδί.

Η διαδικασία της αναδοχής και η συγκινητική προοπτική

Η ηθοποιός μοιράστηκε επίσης λεπτομέρειες για τη διαδικασία της αναδοχής και την προοπτική της να υποδεχθεί ένα παιδί: «Είμαστε κοντά στην αναδοχή. Είναι τελείως διαφορετική διαδικασία από την υιοθεσία. Έχουν τον ίδιο δρόμο, έρχεται σε πιο κοντά με το παιδί γιατί τα παιδιά που είναι για αναδοχή είναι πιο πολλά. Είναι τα παιδιά που δεν έχουν λυθεί τα δικαστικά ζητήματα και δεν έχει περάσει η επιμέλειά τους στο κράτος».