Ένα ιδιαίτερα αιχμηρό και φορτισμένο ξέσπασμα κατά του Γιώργου Λιάγκα πραγματοποίησε η Σοφία Μουτίδου το βράδυ της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου 2025, μέσα από την εκπομπή «Real View». Η ηθοποιός και δημιουργός δεν έκρυψε την έντονη ενόχλησή της για όσα ειπώθηκαν από τον παρουσιαστή του «Πρωινού», με αφορμή τις πρόσφατες δημόσιες συζητήσεις γύρω από καταγγελίες, ονόματα και την ευθύνη των μέσων.

Διαβάστε: Απίστευτος καβγάς live ανάμεσα σε Σοφία Μουτίδου και Αχιλλέα Μπέο - "Είστε η πρώτη ξεφτίλα" - "Όσο είσαι εσύ εκεί πέρα, δεν θα πατήσω πόδι" (Βίντεο)


Η αφορμή της δημόσιας σύγκρουσης και το σχόλιο που άναψε φωτιές

Η τοποθέτηση της Σοφίας Μουτίδου ήρθε ως απάντηση στις δηλώσεις του Γιώργου Λιάγκα προς την Έλενα Χριστοπούλου, όταν εκείνη σχολίασε μέσα από το «Real View»: «Οι άνθρωποι που λένε τα ονόματά τους, έχουμε σκεφτεί πως είναι στα σπίτια τους αυτή τη στιγμή και αν πέσει κανείς από κανένα μπαλκόνι επειδή δεν αντέχει τόση λάσπη;». Η φράση αυτή λειτούργησε ως καταλύτης για έναν ευρύτερο δημόσιο διάλογο, που γρήγορα πήρε έντονη και προσωπική διάσταση.

Διαβάστε: Ο Γιώργος Λιάγκας απαντά στην Έλενα Χριστοπούλου για πασίγνωστο τραγουδιστή: "Ακούω από χθες ανοησίες - Tελικός κριτής είναι η Δικαιοσύνη" (Βίντεο)


Σοφία Μουτίδου για Γιώργο Λιάγκα: «Μια τρικυμία εν κρανίω»

Αφού παρακολούθησε το σχετικό απόσπασμα, η Σοφία Μουτίδου δεν μάσησε τα λόγια της. Χαρακτήρισε τη στάση του παρουσιαστή προβληματική και επικίνδυνη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προσπεράσαμε μια τρικυμία εν κρανίω του Λιάγκα. Αυτή τη στιγμή βγήκε και είπε μια δήλωση που αν δεν είσαι καλοδιαβασμένος μπορεί να πεις “αχ, λέει κάτι ενδιαφέρον”. Είπε κάτι πάρα πολύ παραπλανητικό». Η ίδια στάθηκε ιδιαίτερα στη σύγκριση που έγινε με το κίνημα MeToo, τονίζοντας πως πρόκειται για εντελώς διαφορετικές καταστάσεις και χρονικές συνθήκες.


Το MeToo δεν λειτούργησε έτσι», η έντονη αποδόμηση της επιχειρηματολογίας

Η Σοφία Μουτίδου προχώρησε ακόμη πιο βαθιά, απορρίπτοντας πλήρως τη σύγκριση με το MeToo: «Πήγε και έκανε ένα “το MeToo, το γνωστό” και είπε “τότε δεν υπήρχε πρόβλημα που λέγαμε ονόματα;”. Τότε δεν ειπώθηκαν ονόματα. Δεν ξέρω αν το μαθαίνετε από εμάς, κύριε Λιάγκα. Δεν είχε βγει κανένας να πει κανένα όνομα πριν βγουν τα κορίτσια και καταγγείλουν επίσημα και επώνυμα και μετά αναφερθήκαμε. Δεν ντρέπεστε λίγο;». Η τοποθέτησή της εστίασε στη χρονική και θεσμική διάσταση των καταγγελιών, υπογραμμίζοντας πως πρώτα υπήρξαν επίσημες, επώνυμες καταγγελίες και έπειτα δημόσιος λόγος.


Σοφία Μουτίδου: «Το κάνεις επίτηδες ή είναι επικοινωνιακό κόλπο;»

Σε ένα από τα πιο αιχμηρά σημεία της παρέμβασής της, η Σοφία Μουτίδου αναρωτήθηκε αν όσα ειπώθηκαν ήταν συνειδητή επιλογή: «Έβλεπα τον μονόλογο και έλεγα το κάνεις επίτηδες. Λέω δεν μπορεί, έχει διάνοια… Γιώργο, πώς διανοήθηκες ότι το MeToo είναι το ίδιο με αυτό; Μήπως ήταν επικοινωνιακό κόλπο; Να πάρετε την προσοχή από κάπου και να την πάτε κάπου αλλού; Να ξεπλύνετε τη θέση σας;». Κλείνοντας, διατύπωσε με οξύ τόνο το βασικό της ερώτημα: «Δεν ντρέπεστε λίγο να λέτε τόσο ασυνάρτητα πράγματα; Βγήκε κανείς να πει ονόματα χωρίς να έχει καταγγελθεί; Για όνομα του Θεού».



Τι είχε απαντήσει ο Γιώργος Λιάγκας και πώς υπερασπίστηκε τη στάση του

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της ίδιας ημέρας, Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου 2025, ο Γιώργος Λιάγκας είχε επιχειρήσει να απαντήσει στα σχόλια που δέχτηκε. Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Επειδή από χθες ακούω του κόσμου τις ανοησίες. Άκουσα μάλιστα και έναν άνθρωπο να λέει ότι με όλα αυτά που λέτε στις τηλεοράσεις, μπορεί να οδηγήσετε έναν άνθρωπο στην αυτοκτονία». Ο παρουσιαστής αναφέρθηκε στο MeToo, λέγοντας ότι τότε δεν υπήρχαν αντίστοιχες ενστάσεις για τον δημόσιο λόγο, ενώ τόνισε πως γνώριζε το συγκεκριμένο θέμα μήνες πριν, αλλά επέλεξε συνειδητά να μην το δημοσιοποιήσει. Η αντιπαράθεση αυτή, ωστόσο, φαίνεται πως άνοιξε έναν νέο κύκλο συζήτησης για τα όρια, τις ευθύνες και τη δύναμη του δημόσιου λόγου στην τηλεόραση.