Ο Χρήστος Φερεντίνος μίλησε ανοιχτά για τις προσωπικές του δυσκολίες μετά το χωρισμό του από τη Σοφία Παυλίδου, αποκαλύπτοντας πώς βίωσε την απότομη αλλαγή στην καθημερινότητά του και πώς η μοναξιά έγινε σιγά-σιγά ένας χώρος αυτογνωσίας και προσωπικής αναζήτησης. Μέσα από τις δηλώσεις του καταγράφεται όχι μόνο η αρχική του αμηχανία αλλά και η δύναμη που άντλησε από τους φίλους, το χαρακτήρα του και την παρέα του σκύλου του, Λόρυ. Ο παρουσιαστής περιγράφει με ειλικρίνεια τη μετάβαση από την απομόνωση στην αποδοχή της μοναξιάς, αποκαλύπτοντας παράλληλα πώς η καθημερινότητά του απέκτησε νέο νόημα και ηρεμία.

Διαβάστε: Φερεντίνος για τον χωρισμό από την Παυλίδου: "Ήταν βελούδινος, το πόσο πληγωθήκαμε είναι άλλη ιστορία"

Χρήστος Φερεντίνος:Η πρώτη αντίδραση στην απόλυτη μοναξιά μετά τον χωρισμό από την Σοφία Παυλίδου

Με αφορμή τη συμμετοχή του στην εκπομπή «Στούντιο 4» την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου, ο Χρήστος περιέγραψε τα πρώτα στάδια μετά τον χωρισμό του:«Όλα συνηθίζονται και ξεσυνηθίζονται. Και μετά, όταν ξανασυνηθίσεις, πάλι δυσκολεύεσαι να ξεσυνηθίσεις. Αν εννοούμε δηλαδή το πως ήμουν στο μεταβατικό στάδιο. Όταν έμεινα τελείως μόνος ήταν μια δύσκολη διαδικασία. Είναι ένα σοκ, σοκάρεσαι. Δηλαδή γυρνάς, κοιτάς το σπίτι και… σε σώζει ο σκύλος».

Η μοναξιά ως προσωπική ανάταση

Ο παρουσιαστής εξήγησε επίσης πώς η καθημερινότητά του άρχισε να αποκτά ξανά ρυθμό και ζεστασιά, χάρη στη συντροφιά του σκύλου του και των φίλων του: «Εκεί είναι απαραίτητος ένας σκύλος που, τώρα, έχω τον Λόρυ και δεν μπορώ χωρίς αυτόν. Ο Λόρυ είναι πια μέλος της οικογένειας κανονικά, ενώ πριν ήταν η μαμά του. Πάντα υπήρχε ένα σκυλάκι μες στο σπίτι και είναι μια παρηγοριά. Στην αρχή, όμως, όντως με δυσκόλεψε για ένα διάστημα αλλά μετά συνήθισα και έλεγα… τι ωραία που είμαι». Και κατέληξε ο Χρήστος Φερεντίνος «Υπάρχουν στάδια που στην αρχή δυσκολεύεσαι, αλλά μετά αυτό το γυρνάς. Έχει να κάνει βέβαια και με το τι χαρακτήρας είσαι, ανάλογα πώς λειτουργείς. Εγώ είχα και πολλούς φίλους που έρχονταν συνέχεια στο σπίτι, μαζευόμασταν και ενώ πέρασα ένα διάστημα δύσκολο, μετά το άλλαξα το κλίμα. Θα έλεγα πως καλομαθαίνει ένας άνθρωπος στη μοναξιά, είναι ωραία η μοναξιά».