Μέλπω Ζαρόκωστα: Συγκινεί ο γιος της για τον θάνατό της - "Τις τελευταίες ημέρες είχε σταματήσει να τρώει, είχαμε υπερβολικό δέσιμο" (Βίντεο)
Έφυγε ήρεμα και ανώδυνα
Ο γιος της Μέλπως Ζαρόκωστα μιλά με συγκίνηση για τις τελευταίες στιγμές της ζωής της, τον αποχωρισμό και τον βαθύ δεσμό που τους ένωνε - Συγκίνηση πριν την κηδεία της.
Από τη ζωή έφυγε την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2026 η Μέλπω Ζαρόκωστα, σε ηλικία 92 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Η σπουδαία ηθοποιός, που άφησε το δικό της αποτύπωμα στο θέατρο και τον κινηματογράφο, τα τελευταία χρόνια διέμενε στο Γηροκομείο Αθηνών και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Διαβάστε: Μέλπω Ζαρόκωστα: Η ζωή πίσω από τα φώτα - Όσα είχε αποκαλύψει για τους δύο γάμους, τον γιο της, την καριέρα της και τον καρκίνο (Βίντεο)
Η κηδεία της Μέλπως Ζαρόκωστα θα πραγματοποιηθεί αύριο, 20 Ιανουαρίου, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, όπου συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου θα πουν το τελευταίο αντίο σε μια ηθοποιό που άφησε πίσω της μια σπουδαία παρακαταθήκη.
Ο γιος της Μέλπως Ζαρόκωστα, Αλέξανδρος Παγουλάτος, μίλησε σήμερα, Δευτέρα 19 Ιανουαρίου και στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, με τον ίδιο να αποκαλύπτει τις τελευταίες ημέρες της ζωής της: «Σαν μητέρα ήταν ιδιαίτερα δεμένη μαζί μου, μετά το 2022 - 2023 άρχισε να καταπέφτει, η άνοια της ήταν λίγο πιο έντονη. Το τελικό χτύπημα ήταν το καλοκαίρι του 2024, αφού την πήγα κάποιες μέρες διακοπές, ένα πρωί έπεσε. Από εκεί ξεκίνησε μια κάθετη πτώση. Σε συνεννόηση με τον Σπύρο Μπιμπίλα και την Άννα Φόνσου είδαμε ότι είναι καλό να πάει στο γηροκομείο. Μόλις πήγε στο γηροκομείο, ερχόταν ο κόσμος την έβλεπε, οι νοσοκόμες της έκαναν πλάκα, ανέβηκε κάθετα η διάθεσή της. Μια ενοχή που έχω είναι ότι δεν την πήγα νωρίτερα στο γηροκομείο. Μέχρι πριν μια εβδομάδα μας χαιρετούσε και μας έστελνε φιλάκια. Μετά μας ειδοποίησαν ότι έχανε λίγο την επικοινωνία με τον εξωτερικό κόσμο και την επικοινωνία. Είναι ένα καλό παράδειγμα ανθρώπου που πάλεψε, δεν είχε χρήματα. Όταν χώρισε με τον πατέρα μου είχε και εμένα να πληρώνει το ιδιωτικό που πήγαινα και αναγκάστηκε να δανειστεί 40.000».
Διαβάστε: Μέλπω Ζαρόκωστα: Η ζωή πίσω από τα φώτα - Όσα είχε αποκαλύψει για τους δύο γάμους, τον γιο της, την καριέρα της και τον καρκίνο (Βίντεο)
Οι τελευταίοι μήνες και η επιδείνωση της υγείας της
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η κατάσταση της υγείας της Μέλπως Ζαρόκωστα είχε επιβαρυνθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα. Παρότι μέχρι πρόσφατα διατηρούσε επαφή με το περιβάλλον της, χαμογελούσε και ανταποκρινόταν στους ανθρώπους της, τις τελευταίες ημέρες πριν τον θάνατό της η εικόνα της άλλαξε δραματικά.Ο γιος της Μέλπως Ζαρόκωστα μιλά για το τέλος
Η εκπομπή «Buongiorno» του Mega και ο δημοσιογράφος Χρήστος Λυσσέας επικοινώνησαν με τον γιο της ηθοποιού, Αλέξανδρο Παγουλάτο, ο οποίος μίλησε ανοιχτά για τις τελευταίες στιγμές της μητέρας του. «Είναι ένα γεγονός το οποίο αποδεχθήκαμε με σχετική ανακούφιση. Ξεκουράστηκε η γυναίκα. Ξεκουράστηκε διότι είχε φτάσει σε ένα επίπεδο φθοράς πλέον. Μέχρι πριν μία εβδομάδα που μας αντιλαμβανόταν, χαμογελούσε, μας έστελνε φιλάκια. Τη χαϊδεύαμε, τη φιλούσαμε. Την τελευταία εβδομάδα ξεκίνησε να μπαίνει σε μια κωματώδη κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά.«Έφυγε ήρεμα και ανώδυνα»
Ο Αλέξανδρος Παγουλάτος περιέγραψε με ηρεμία αλλά και συγκίνηση το πώς έφυγε η μητέρα του από τη ζωή, τονίζοντας πως το τέλος της ήταν όσο το δυνατόν πιο ήσυχο. «Έφυγε αρκετά φυσιολογικά και ανώδυνα, όσο γινόταν. Τις τελευταίες ημέρες είχε σταματήσει να τρώει. Με ρώτησαν αν ήθελα να τη διασωληνώσουν. Εγώ είμαι κάθετα αντίθετος σε όλες αυτές τις τεχνητές μεθόδους και της παράτασης της αγωνίας και της φθοράς ενός ανθρώπου», είπε, εξηγώντας τη στάση του απέναντι στις δύσκολες αποφάσεις.
Το «υπερβολικό δέσιμο» μητέρας και γιου
Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η αναφορά του στον δεσμό που τους ένωνε, έναν δεσμό που, όπως παραδέχτηκε, έκανε ακόμη πιο δύσκολη την απώλεια. «Θα έλεγα ότι είχα ένα υπερβολικό δέσιμο με τη μητέρα μου, το οποίο με δυσκόλεψε και με δυσκολεύει ακόμα να βιώσω το στάδιο του αποχωρισμού και του μεγαλώματος», δήλωσε, δείχνοντας το βάθος της σχέσης τους.
Η Μέλπω Ζαρόκωστα όπως τη θυμάται ο γιος της
Ο γιος της ηθοποιού μίλησε και για τον χαρακτήρα της, περιγράφοντάς την ως μια γυναίκα δυνατή και ακέραιη, που στάθηκε δίπλα σε πολλούς ανθρώπους του χώρου. «Ήταν ένας άνθρωπος τρομερά μαχητικός, αγωνιστής, ηθική, σωστή. Έχει βοηθήσει πάρα πολλούς συναδέλφους της», ανέφερε, αποτυπώνοντας την εικόνα μιας γυναίκας που δεν ξεχώρισε μόνο για το ταλέντο της αλλά και για το ήθος της.
Το τελευταίο αντίο στη Μέλπω Ζαρόκωστα
Η κηδεία της Μέλπως Ζαρόκωστα θα πραγματοποιηθεί αύριο, 20 Ιανουαρίου, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, όπου συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου θα πουν το τελευταίο αντίο σε μια ηθοποιό που άφησε πίσω της μια σπουδαία παρακαταθήκη. Ο γιος της Μέλπως Ζαρόκωστα, Αλέξανδρος Παγουλάτος, μίλησε σήμερα, Δευτέρα 19 Ιανουαρίου και στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, με τον ίδιο να αποκαλύπτει τις τελευταίες ημέρες της ζωής της: «Σαν μητέρα ήταν ιδιαίτερα δεμένη μαζί μου, μετά το 2022 - 2023 άρχισε να καταπέφτει, η άνοια της ήταν λίγο πιο έντονη. Το τελικό χτύπημα ήταν το καλοκαίρι του 2024, αφού την πήγα κάποιες μέρες διακοπές, ένα πρωί έπεσε. Από εκεί ξεκίνησε μια κάθετη πτώση. Σε συνεννόηση με τον Σπύρο Μπιμπίλα και την Άννα Φόνσου είδαμε ότι είναι καλό να πάει στο γηροκομείο. Μόλις πήγε στο γηροκομείο, ερχόταν ο κόσμος την έβλεπε, οι νοσοκόμες της έκαναν πλάκα, ανέβηκε κάθετα η διάθεσή της. Μια ενοχή που έχω είναι ότι δεν την πήγα νωρίτερα στο γηροκομείο. Μέχρι πριν μια εβδομάδα μας χαιρετούσε και μας έστελνε φιλάκια. Μετά μας ειδοποίησαν ότι έχανε λίγο την επικοινωνία με τον εξωτερικό κόσμο και την επικοινωνία. Είναι ένα καλό παράδειγμα ανθρώπου που πάλεψε, δεν είχε χρήματα. Όταν χώρισε με τον πατέρα μου είχε και εμένα να πληρώνει το ιδιωτικό που πήγαινα και αναγκάστηκε να δανειστεί 40.000».
En