Ο Akylas, ένας από τους πιο υποσχόμενους Έλληνες καλλιτέχνες της νέας γενιάς, μοιράστηκε με το κοινό τη συγκίνηση και την υπερηφάνια του για την αποδοχή που έχει γνωρίσει το τραγούδι του «Fertο», με το οποίο φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision. Η υποδοχή του κοινού τον έχει συγκινήσει βαθιά, ενώ ο ίδιος μιλάει ανοιχτά για το μήνυμα του κομματιού και τη σύνδεση του με προσωπικές του εμπειρίες. Με αφορμή τη συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον», τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, ο τραγουδιστής αποκάλυψε λεπτομέρειες για τη δημιουργία του τραγουδιού, τη συμμετοχή του στον ελληνικό τελικό της Eurovision και την αντίδραση της οικογένειάς του.

Διαβάστε: Ποιος είναι ο Akylas, που έχει ξεσηκώσει τους πάντες με το τραγούδι Ferto της Eurovision (Βίντεο)

Akylas για Eurovision 2026: Το μήνυμα πίσω από το «Fertο»

Ο Akylas στάθηκε στο βαθύτερο νόημα του τραγουδιού του και στη σχέση του με το κοινό: «Το τραγούδι μιλάει για την απληστία και τον υπερκαταναλωτισμό, είναι ένα βιωματικό κομμάτι. Ο χαρακτήρας μέσα στο κομμάτι – από τον οποίο θέλω να αποστασιοποιούμαι λίγο, γιατί αισθάνομαι πολύ εκτεθειμένος – έχει κομμάτια από τη ζωή μου. Απευθύνομαι στον μητέρα μου. είμαι πολύ υπερήφανος και συγκινημένος που το έχει αγκαλιάσει τόσο πολύ ο κόσμος. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει», σημείωσε ο ίδιος, εκφράζοντας τη χαρά και την έκπληξή του για την ανταπόκριση που έχει λάβει το τραγούδι. Παράλληλα, περιέγραψε τη διαδικασία της συμμετοχής στον ελληνικό τελικό: «Το σκεφτήκαμε περίπου ενάμιση μήνα πριν λήξουν οι αιτήσεις. Ήθελα πάρα πολύ να το κάνω, είναι μεγάλο βήμα η Eurovision… Θέλαμε να κάνουμε κάτι που θα είναι Eurovision. Με αυτό το κομμάτι, με το που το γράψαμε, ξυπνούσα κάθε μέρα το πρωί και χόρευα στον καθρέπτη, μου έφτιαχνε τη διάθεση. Νιώθω πάρα πολύ ωραία μέσα σε αυτόν τον ήχο».

Η συγκίνηση της οικογένειας και η προσωπική αναφορά

Ο Akylas δεν παρέλειψε να μιλήσει για τη μητέρα του και την ευγνωμοσύνη που νιώθει για τις θυσίες της: «Η μητέρα μου είναι πολύ συγκινημένη, γιατί η ίδια έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα, έχει κάνει ό,τι μπορεί γυναίκα δηλαδή για να μας μεγαλώσει και εμένα και την αδερφή μου. Τη θυμάμαι δηλαδή να δουλεύει δεκάωρα… σε ό,τι εκδρομή ας πούμε σχολική θα ‘παιρνε δανεικά από φίλες της σε φάση “θα πας, ρε παιδί μου, θα πας”. Οπότε είναι και ευγνωμοσύνη σ’ αυτούς τους γονείς που, παρόλο που δεν είχανε, προσπάθησαν να κάνουνε τα πάντα».