Με αφορμή τη συμμετοχή της στον εθνικό ημιτελικό της Eurovision 2026, η Marseaux βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Νωρίς Νωρίς» της ΕΡΤ και μίλησε ανοιχτά για τη μουσική, τις εσωτερικές της αναζητήσεις και το παιδικό όνειρο που μοιάζει πλέον πιο κοντά από ποτέ. Η νεαρή τραγουδίστρια, με τη χαρακτηριστική ειλικρίνεια που τη διακρίνει, αναφέρθηκε στο τραγούδι «Χάνομαι», με το οποίο διαγωνίζεται, φωτίζοντας το συναίσθημα και τη σκέψη πίσω από τη δημιουργία του. Σε μια περίοδο έντονης προσωπικής και καλλιτεχνικής αναζήτησης, η Marseaux δεν δίστασε να παραδεχτεί πως νιώθει ότι έχει απομακρυνθεί από τον παλιό της εαυτό, ωστόσο αυτή ακριβώς η αίσθηση είναι που λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τη μουσική της.

Διαβάστε: Η Marseaux απαντά στις αρνητικές κριτικές για τη Eurovision 2026: "Ο καθένας σκέφτεται ό,τι θέλει" (Βίντεο)


Marseaux- «Χάνομαι»: Ένα τραγούδι-επιστροφή στον παλιό εαυτό

Μιλώντας για το κομμάτι με το οποίο διεκδικεί την εκπροσώπηση της Ελλάδας, η Marseaux εξήγησε πως πρόκειται για ένα τραγούδι βαθιά προσωπικό, σχεδόν εξομολογητικό. Όπως ανέφερε, όλη η σύνθεσή του λειτουργεί σαν μια εσωτερική επίκληση προς την παιδικότητα, την ανεμελιά και την αυθεντικότητα που συχνά χάνονται με το πέρασμα του χρόνου. «Όλο το τραγούδι είναι σαν μια επίκληση στον παλιό σου εαυτό και την παλιά σου παιδικότητα και ανεμελιά που χάνουμε όσο μεγαλώνουμε. Εγώ νιώθω ότι την έχω χάσει. Ένιωθα την ανάγκη να αναζητήσω την παλιά Marseaux και έτσι βγήκε αυτό το τραγούδι», εξομολογήθηκε η τραγουδίστρια, προσθέτοντας στη συνέχεια πως η δυσκολία της να βρει ισορροπίες στη ζωή της λειτουργεί τελικά δημιουργικά: «Δεν μπορώ να βρω τις ισορροπίες, αλλά αυτό μου δημιουργεί μεγάλη έμπνευση για τη μουσική. Κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις».

Το παιδικό όνειρο της Eurovision που παίρνει σάρκα και οστά

Στη συνέχεια της συνέντευξης, η Marseaux μίλησε με συγκίνηση για τη Eurovision, αποκαλύπτοντας πως ο μουσικός διαγωνισμός ήταν ένα όνειρο που τη συνόδευε από τα παιδικά της χρόνια. Θυμήθηκε τις στιγμές που παρακολουθούσε τον διαγωνισμό μαζί με την οικογένειά της, χωρίς να φαντάζεται ότι κάποτε θα βρισκόταν η ίδια τόσο κοντά σε αυτό το όνειρο. «Η Eurovision ήταν το όνειρό μου! Έχω την εικόνα του να κάθομαι σε ένα κρεβάτι και να την βλέπω με τη μαμά μου και τον μπαμπά μου. Τους έλεγα ότι κάποια στιγμή θέλω κι εγώ να πάω. Μου λέγανε να πας. Πού να ξέρανε… Και να μην τα καταφέρω, με έχει γεμίσει τόσο πολύ η διαδικασία που έχω μπει που είμαι πλήρης», δήλωσε χαρακτηριστικά.