Η καταξιωμένη δημοσιογράφος Φωτεινή Ψυχίδου έχει εγκαταλείψει την Αθήνα και πλέον ζει μόνιμα, εδώ και περίπου δύο χρόνια, μαζί με την οικογένεια και τα δύο παιδιά της, στη γεννέτηρά της την Καλαμάτα. Πρώην σύζυγός της ο τραγουδοποιός Μπάμπης Στόκας και πρώην σύντροφός της ο συνθέτης Δημήτρης Κοργιαλάς, ενώ έχει αποκτήσει δύο παιδιά, ένα από τον καθένα. Η ίδια μιλάει για πρώτη φορά στο parapolitika.gr και τη Σάσα Σταμάτη για τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή της, τόνιζοντας ότι «ήταν μια απόφαση σχετικά απότομη».

Ειδικότερα για τη νέα της ζωή και την απόφασή της να φύγει από την Αθήνα, η Φωτεινή Ψυχίδου αναφέρει τα εξής: «Μετά από 18 χρόνια συνεχόμενα στον τηλεοπτικό σταθμό του Star όπου για μένα ήταν οικογένεια, γιατί ανήκα στο μόνιμο δυναμικό του σταθμού, οπότε όπως όλες οι οικογένειες έχουν τις όμορφες και τις δύσκολες στιγμές ένιωσα ότι ενηλικιώθηκα μαζί τους. Ήρθε η ώρα να απογαλακτιστώ από τον χώρο της τηλεόρασης ο οποίος πολλές φορές λειτούργησε ως προστατευτικό δίχτυ στον αυθόρμητο του χαρακτήρα μου και να βουτήξω στα βαθιά, προσπαθώντας να κάνω κάτι καινούργιο βασισμένο πάνω στο ιστορικό ρεπορτάζ και κυρίως στο ιστορικό life style μιας συναρπαστικής εποχής. Αυτό γίνεται σε συνδυασμό με τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο τμήμα ιστορίας αρχαιολογίας και πολιτισμικών αγαθών που έχω την τύχη η έδρα του να βρίσκεται στην Καλαμάτα. Το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το τμήμα της ιστορίας βρίσκεται εδώ».

Φωτεινή Ψυχίδου για τα παιδιά της και την εμπειρία της τηλεόρασης 

Μιλώντας για τα παιδιά και τους πρώην της λέει τα εξής: «Για μένα τα χρόνια μου στην Αθήνα, μου έδωσαν πέρα από πολύτιμες στιγμές την εμπειρία το θάρρος, το θάσσος και την ενέργεια να κυνηγήσω το όνειρό μου. Οι σχέσεις μου με τον Μπαμπη Στόκα είναι άριστες, η κόρη μας, η Ιόλη, είναι στην εφηβεία και έχει άριστες σχέσεις με τον πατέρα της. Θέλει να πάει στο εξωτερικό για σπουδές πάνω στην πληροφορική».

Για τη σχέση της με τον πρώην σύντροφό της, Δημήτρη Κοργιαλά, επισημαίνει: «Όπως επίσης καλές είναι και οι σχέσεις μου με τον Δημήτρη Κοργιαλά που έχουμε έναν γιο τον Θανάση. Η άποψή μου είναι ότι οι σχέσεις των ανθρώπων που έχουν παιδιά μαζί οφείλουν να είναι άριστες γιατί το παρελθόν μας είναι αυτό που ορίζει αυτό που είμαστε σήμερα και οι άνθρωποι που πέρασαν από τη ζωή μας».

Όσον αφορά στην τηλεόραση, αποκαλύπτει για την εμπειρία της: «Τώρα που τα πράγματα τα βλέπω από απόσταση, συνειδητοποιώ ότι πολλές φορές ο έντονος χαρακτήρας μου και ο δυναμισμός υπήρξαν ανασταλτικοί παράγοντες σε αυτό που λέμε "τηλεοπτική συμπεριφορα". Τους ευχαριστώ γιατί με προστάτευσαν σε καταστάσεις που τότε δεν καταλάβαινα και τώρα τους ευχαριστώ και τους ευγνωμονώ».

46836990_10218015668522085_6792380694317236224_n
fotini-psixidou-people-211-1
psixidoy-768x533
1891559