Αλέκος Συσσοβίτης: Συγκινήθηκε μιλώντας για τον αείμνηστο Γιώργο Πανουσόπουλο - "Γίναμε αδέρφια, του χρωστάω την καριέρα μου" (Βίντεο)
Ο ηθοποιός μίλησε για τη συνεργασία του με τον αείμνηστο σκηνοθέτη που πέθανε σε ηλικία 84 ετών
Ο Αλέκος Συσσοβίτης αποκαλύπτει την βαθιά φιλία και ευγνωμοσύνη του για τον αίμνηστο Γιώργο Πανουσόπουλο, τον άνθρωπο που τον στήριξε από τα πρώτα βήματα της καριέρας του και τον καθοδήγησε σαν οικογένεια
Ο Αλέκος Συσσοβίτης, ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς της ελληνικής σκηνής, μίλησε ανοιχτά για την καθοριστική προσωπικότητα που υπήρξε στη ζωή και την καριέρα του ο Γιώργος Πανουσόπουλος, ο σπουδαίος σκηνοθέτης που έφυγε πρόσφατα σε ηλικία 84 ετών. Με ειλικρίνεια και συγκίνηση, ο Συσσοβίτης περιέγραψε τη στιγμή που ο Πανουσόπουλος του έδωσε την πρώτη του ευκαιρία στον χώρο της υποκριτικής, αλλά και το πώς η συνεργασία τους εξελίχθηκε σε μια βαθιά, σχεδόν αδελφική σχέση. Μέσα από τις αναμνήσεις του, φαίνεται πόσο σημαντική υπήρξε η καθοδήγηση και η εμπιστοσύνη που του έδειξε ο σκηνοθέτης, διαμορφώνοντας όχι μόνο την επαγγελματική του πορεία, αλλά και την προσωπική του αντίληψη για τη ζωή, την τέχνη και τις σχέσεις.
Διαβάστε: Ο Αλέκος Συσσοβίτης μιλάει για τα παιδικά του βιώματα: "Όσα έζησα μικρός με έμαθαν να εκτιμώ τη ζωή" (Βίντεο)
Αλέκος Συσσοβίτης για Γιώργο Πανουσόπουλο:Η πρώτη συνάντηση που άλλαξε τα πάντα
Ακολουθούν οι σκέψεις και οι συγκινητικές αναμνήσεις του Αλέκου Συσσοβίτη για τον Γιώργο Πανουσόπουλο: «Του χρωστάω την καριέρα μου, ήταν η πρώτη μου δουλειά. Έψαχνε έναν ηθοποιό, ήθελε έναν άνθρωπο που να μην έχει τεχνική…», ανέφερε αρχικά για τον Γιώργο Πανουσόπουλο στην εκπομπή «Στούντιο 4», στην οποία ήταν καλεσμένος το απόγευμα της Τρίτης 17 Μαρτίου.Περιγράφοντας πώς προέκυψε η συνεργασία τους στην ταινία «Ελεύθερη Κατάδυση», ο ηθοποιός αφηγήθηκε: «Με βρήκε ο Μάκης ο Γαζής. Πριν ήμουν μοντέλο, αλλά τα είχα παρατήσει και έκανα τις κατασκευές κάποιων σπιτιών στη Μύκονο γιατί μεγάλωσα μέσα στις οικοδομές. Με πέτυχε σε ένα κλαμπ και μου λέει ''είσαι αυτός που ψάχνουμε''. Όταν βρέθηκα με τον Γιώργο Πανουσόπουλο στο γραφείο, μου λέει “Μάλλον θα κάνουμε τα δοκιμαστικά και θα προχωρήσουμε”. Είχα το θράσος-θάρρος και του είπα “Επειδή δεν γνωρίζω το έργο σου, πώς θα καταλάβω τη δουλειά σου;”. Μου λέει “Ρε μάγκα, πολύ σε γουστάρω”. Έφερε δεκαπέντε ταινίες του, τις πέταξε πάνω στο γραφείο και μου είπε “Πήγαινε σπίτι και δες”. Φυσικά όταν είδα τι κάνει, με συγκίνηση το λέω, ήταν σοκ ότι με επέλεξε ένας τέτοιος άνθρωπος».
Ο ηθοποιός μιλάει για τον σκηνοθέτη και την φιλία που ξεπέρασε την οθόνη
Αναφερόμενος στην αφίσα της ταινίας «Ελεύθερη Κατάδυση» που απεικονίζει τα χέρια του πάνω στην πλάτη της Καρυφυλλιάς Καραμπέτη, τόνισε πως είχε απορήσει με την κίνηση του σκηνοθέτη. «Τον ρώτησα γιατί επέλεξε τα χέρια μου. Μου λέει “Όταν γνωριστήκαμε και κάναμε χειραψία, είχες τη χειραψία του πατέρα μου”. Εμένα αυτό με συγκλόνισε. Ήμασταν πολύ καλοί φίλοι, είχαμε γίνει αδέρφια», είπε κλείνοντας.
En