Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης συνεχίζει δυναμικά το live οδοιπορικό για την εκπομπή «Όπου υπάρχει Ελλάδα», φέρνοντας κοντά στο κοινό τις ομορφιές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Θεσσαλονίκης. Ο ηθοποιός, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα στην πόλη, δεν περιορίζεται μόνο στην προβολή των αξιοθέατων, αλλά απολαμβάνει και την τοπική γαστρονομία, συναντώντας ανθρώπους της πόλης και ακολουθώντας τοπικές παραδόσεις με τον μοναδικό του τρόπο. Το μεσημέρι της Πέμπτης (2/4), ο Γιάννης Τσιμιτσέλης έκανε μια χαλαρή στάση στην Πλατεία Αριστοτέλους, απολαμβάνοντας φαγητό και συζητώντας με τον ιδιοκτήτη ενός γνωστού ταχυφαγείου, με τον οποίο είχε έναν διασκεδαστικό διάλογο γύρω από το διαχρονικό ερώτημα «σουβλάκι ή καλαμάκι;».

Διαβάστε: Απίστευτη στιγμή με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη στο "Όπου Υπάρχει Ελλάδα": Τον κέρασαν γλυκά σε σχήμα φέρετρου (Βίντεο)

Γιάννης Τσιμιτσέλης: Η πρώτη γεύση από τη Θεσσαλονίκη

Ο ηθοποιός μίλησε για τις γευστικές αναμνήσεις που του προσφέρει η πόλη, τονίζοντας ταυτόχρονα την ποικιλία των επιλογών:«Τη Θεσσαλονίκη εγώ την ταυτίζω με το πάρα πολύ ωραίο φαγητό. Έχει πάρα πολλά μαγαζιά, μπορείς να πας να φας πάρα πολύ καλά. Ένα από αυτά που διάλεξα να ’ρθω να φάω εγώ όμως είναι το 22, κυρίες και κύριοι», είπε χαρακτηριστικά. Ο ιδιοκτήτης του ταχυφαγείου τον υποδέχθηκε θερμά:«Είμαι πάρα πολύ καλά και χαρούμενος. Να σας δώσουμε συγχαρητήρια. Παρακολουθούμε τις εκπομπές σας. Είναι μεγάλη τιμή που δείχνεις τα μέρη, τα καμένα, τα ξεχασμένα, όλα αυτά».

Σουβλάκι ή καλαμάκι; Ο διάλογος που προκάλεσε γέλια

Η συζήτηση, όμως, πήρε γρήγορα διασκεδαστική τροπή όταν ο ιδιοκτήτης έθεσε το αιώνιο ερώτημα:«Σουβλάκι ή καλαμάκι;». Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης απάντησε χαριτολογώντας: «Να απαντήσω ως Αθηναίος ή ως Μεσολογγίτης; Τι θες να απαντήσω;» Ο ιδιοκτήτης ξεκαθάρισε: «Αθηναίος, γιατί με τον Μεσολογγίτη μπορεί να πλησιάζουμε». Και η «ετυμολογία» της κλασικής διαμάχης ολοκληρώθηκε με τον ιδιοκτήτη να εξηγεί: «Αυτό από τον αρχαιότατον χρόνον λεγόταν οβελός. Περνούσαν τα ξύλινα, βάζανε τα κρεατάκια και τα ψήνανε, άρα σουβλάκι και λέγεται σουβλάκι για να το ξέρουμε. Βεβαίως γνωρίζουμε απταίστως τα αθηναϊκά».