Πηνελόπη Πλάκα: "Η γυναίκα είναι πιο ριγμένη σε απολαβές - Μας κρίνουν από την εμφάνιση και τις επιλογές μας"
"Το να είσαι γυναίκα είναι δύσκολο"
Η Πηνελόπη Πλάκα μιλά ανοιχτά για τις ανισότητες στον χώρο της υποκριτικής και τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι γυναίκες.
Η Πηνελόπη Πλάκα παραχώρησε κοινή συνέντευξη στο περιοδικό Hello και τη δημοσιογράφο Σόνια Μαγγίνα, όπου μαζί με την Πένυ Αγοραστού μίλησαν για τη θέση της γυναίκας στον χώρο της υποκριτικής, τις προκαταλήψεις και τις ανισότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι σήμερα.
Διαβάστε: Πηνελόπη Πλάκα: "Το 2023 ήταν μια δύσκολη χρονιά για εμένα" - Η συνειδητοποίηση, ο χωρισμός και η ανάγκη για "αέρα" (Βίντεο)
Οι δύο ηθοποιοί δεν δίστασαν να αγγίξουν ένα από τα πιο ευαίσθητα ζητήματα του χώρου, την έντονη κριτική που δέχονται οι γυναίκες για την εικόνα τους. Η Πένυ Αγοραστού παραδέχτηκε πως έχει βιώσει πολλές φορές τέτοιου είδους αντιμετώπιση, τονίζοντας: «Ναι, αρκετές φορές. Ακόμη το αντιμετωπίζω. Εγώ που έχω λίγο περισσότερο ανεπτυγμένη τη θηλυκή μου πλευρά πρέπει να αποδεικνύω κάθε φορά στους απέναντί μου ότι δεν είμαι μόνο αυτό». Μάλιστα, δεν δίστασε να επισημάνει πως πολλές φορές η κριτική αυτή προέρχεται από άλλες γυναίκες, γεγονός που κάνει την κατάσταση ακόμη πιο περίπλοκη.
Σε ένα ακόμα πιο ουσιαστικό σημείο της συνέντευξης, η Πηνελόπη Πλάκα στάθηκε στις ανισότητες που παραμένουν σε επίπεδο απολαβών και ευκαιριών. «Στο χώρο μας, η γυναίκα είναι πιο ριγμένη και σε επίπεδο απολαβών, ενώ σπάνια θα τη δούμε σε ρόλο θιασάρχη», δήλωσε χαρακτηριστικά. Η τοποθέτησή της φέρνει στο προσκήνιο ένα διαχρονικό ζήτημα, που δεν αφορά μόνο τον καλλιτεχνικό χώρο αλλά συνολικά την κοινωνία, με την ίδια να τονίζει πως υπάρχει ακόμη δρόμος για την πραγματική ισότητα.
Διαβάστε: Πηνελόπη Πλάκα: "Το 2023 ήταν μια δύσκολη χρονιά για εμένα" - Η συνειδητοποίηση, ο χωρισμός και η ανάγκη για "αέρα" (Βίντεο)
Πηνελόπη Πλάκα: Η εξωτερική εμφάνιση και τα στερεότυπα στον χώρο
Οι δύο ηθοποιοί δεν δίστασαν να αγγίξουν ένα από τα πιο ευαίσθητα ζητήματα του χώρου, την έντονη κριτική που δέχονται οι γυναίκες για την εικόνα τους. Η Πένυ Αγοραστού παραδέχτηκε πως έχει βιώσει πολλές φορές τέτοιου είδους αντιμετώπιση, τονίζοντας: «Ναι, αρκετές φορές. Ακόμη το αντιμετωπίζω. Εγώ που έχω λίγο περισσότερο ανεπτυγμένη τη θηλυκή μου πλευρά πρέπει να αποδεικνύω κάθε φορά στους απέναντί μου ότι δεν είμαι μόνο αυτό». Μάλιστα, δεν δίστασε να επισημάνει πως πολλές φορές η κριτική αυτή προέρχεται από άλλες γυναίκες, γεγονός που κάνει την κατάσταση ακόμη πιο περίπλοκη.Πηνελόπη Πλάκα: «Το να είσαι γυναίκα είναι δύσκολο ακόμη και σήμερα»
Η Πηνελόπη Πλάκα μίλησε με ειλικρίνεια για τη δική της εμπειρία, υπογραμμίζοντας πως οι γυναίκες συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται διαφορετικά. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Φυσικά και το έχω αντιμετωπίσει. Το να είσαι γυναίκα είναι δύσκολο πράγμα ακόμα και σήμερα, όχι μόνο στη δουλειά μας, γενικά στην κοινωνία». Η ηθοποιός εξήγησε πως η εξωτερική εμφάνιση και οι προσωπικές επιλογές μιας γυναίκας συχνά γίνονται αντικείμενο σχολιασμού και συνδέονται άδικα με την επαγγελματική της πορεία.
En