Χάρης Βαρθακούρης: Η αποκάλυψη για τον Good Job Nicky και τη Eurovision - "Του είχα πει ότι το τραγούδι δεν ήταν για τον διαγωνισμό" (Βίντεο)
«Δέχτηκε τεράστιο πόλεμο», συμπλήρωσε
Ο Χάρης Βαρθακούρης μιλά για τον Good Job Nicky και τη Eurovision, αναφερόμενος στο τραγούδι του και στον «πόλεμο» που δέχτηκε γι' αυτό
Ο Χάρης Βαρθακούρης μίλησε με ειλικρίνεια στην εκπομπή «Νωρίς Νωρίς», τοποθετούμενος για τη συμμετοχή του Good Job Nicky στον ελληνικό τελικό της Eurovision με το τραγούδι «Dark Side of The Moon». Ο τραγουδιστής αναφέρθηκε τόσο στην καλλιτεχνική αξία του κομματιού όσο και στις δυσκολίες που, όπως υποστήριξε, θα μπορούσε να δημιουργήσει στη ζωντανή του απόδοση στη σκηνή του μουσικού διαγωνισμού.Παράλληλα, ο ίδιος αποκάλυψε ότι είχε εκφράσει εξαρχής τις επιφυλάξεις του προς τον αδερφό του, θεωρώντας πως το τραγούδι, αν και ιδιαίτερα δυνατό, δεν ήταν ιδανικό για τις απαιτήσεις της Eurovision.
Διαβάστε: Χάρης Βαρθακούρης: Η κατάταξη που έκανε αίσθηση με Ρέμο πρώτο και Πλούταρχο τελευταίο - Το σχόλιο για Eurovision, Ακύλα και Good Job Nicky (Βίντεο)
Χάρης Βαρθακούρης: Η άποψη για το τραγούδι του Good Job Nicky και τη Eurovision
Ο Χάρης Βαρθακούρης στάθηκε στο γεγονός ότι είχε γνωρίσει το κομμάτι πολύ πριν τη συμμετοχή του διαγωνισμού, εξηγώντας τη θέση του με απόλυτη ειλικρίνεια:«Του είχα πει ότι το κομμάτι είναι καταπληκτικό, όχι όμως για τη Eurovision, πριν το ακούσω. Το τραγούδι εγώ το ήξερα εδώ και δύο χρόνια. Και του είχα πει "σούπερ για τον δίσκο σου, σούπερ για club, για οτιδήποτε, αλλά όχι ένα τραγούδι το οποίο μπορεί να ερμηνευτεί εύκολα ζωντανά” όπως δυστυχώς απεδείχθη».Στη συνέχεια, εξήγησε πως θεωρεί αυτονόητο να εκφράζει τη γνώμη του σε κοντινά του πρόσωπα, ειδικά όταν πιστεύει ότι μπορεί να τους βοηθήσει ή να τους προστατεύσει από πιθανές δυσκολίες. «Αν δεν έχω την άνεση να πω στον αδερφό μου ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, σε ποιον θα την έχω; Τη λέω τη γνώμη μου εκεί που με παίρνει ή όταν μου ζητηθεί. Δεν την χαρίζω απλόχερα. Όταν είναι δικός μου άνθρωπος, θεωρώ ότι οφείλω, σύμφωνα με τη δική μου, τέλος πάντων, αισθητική ή γνώμη, να σε προστατεύσω ή να σε προφυλάξω από κάτι το οποίο μπορεί να έρθει, κάτι που μπορεί να έχω ζήσει. Και γι’ αυτό σου λέω τη συμβουλή μου».
Ο «πόλεμος» που δέχτηκε ο αδερφός του
Ο τραγουδιστής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πορεία του Good Job Nicky στον χώρο της μουσικής, τονίζοντας ότι, παρά το μεγάλο ταλέντο του, βρέθηκε αντιμέτωπος με έντονη κριτική και πίεση, κάτι που ο ίδιος έχει βιώσει και στο παρελθόν.«Αυτό δεν ακυρώνει και δεν αλλάζει το γεγονός, ότι ο τύπος είναι φανταστικός, ότι είναι ένα τεράστιο ταλέντο, το οποίο δέχτηκε και ένα τεράστιο πόλεμο ξαφνικά. Δηλαδή, είχε τόσο ρεύμα ο Ακύλας, που πρώτη φορά ένιωσε ο Νικόλας, κάτι το οποίο το έχω νιώσει στο παρελθόν, το να δέχεσαι το “ο γιος του Πάριου”, δηλαδή, “είσαι εκεί όχι επειδή το αξίζεις”. Το έχω ζήσει, το έχω περάσει. “Έλα, μωρέ, αν δεν ήταν ο πατέρας του, δεν θα τον ήξερε ούτε η μάνα του”. Πλέον δεν με αγγίζει, αδιαφορώ, κάποτε μου στερούσε τον ύπνο ή την όρεξη».
En