Κατερίνα Καραβάτου: Απόδραση στη γενέτειρα του Χρήστου Φερεντίνου - "Κάτι πέρα από μια συγκλονιστική εμπειρία" (Εικόνες)
Έναν χρόνο μετά την υπόσχεσή της
Η Κατερίνα Καραβάτου ταξίδεψε στην Ήπειρο και βρέθηκε στη Σκλίβανη Ιωαννίνων, το χωριό του Χρήστου Φερεντίνου, καταγράφοντας εικόνες από πανηγύρια και ορεινές διαδρομές
Μια διαφορετική πλευρά των καλοκαιρινών της διακοπών επέλεξε να μοιραστεί η Κατερίνα Καραβάτου, ταξιδεύοντας στην Ήπειρο και καταγράφοντας εικόνες μακριά από το συνηθισμένο καλοκαιρινό σκηνικό. Ανάμεσα στις φωτογραφίες της βρίσκεται και η Σκλίβανη Ιωαννίνων, το χωριό με το οποίο είναι στενά συνδεδεμένος ο Χρήστος Φερεντίνος. Βροχή, βουνά, λίμνες, παραδοσιακά πανηγύρια και βραδινοί ουρανοί συνέθεσαν την εμπειρία που η παρουσιάστρια χαρακτήρισε κάτι περισσότερο από «συγκλονιστική».
Η Σκλίβανη και η ιδιαίτερη σύνδεση με τον Χρήστο Φερεντίνο
Μία από τις φωτογραφίες της Κατερίνας Καραβάτου δεν αφήνει αμφιβολία για έναν από τους σταθμούς της απόδρασής της, καθώς καταγράφει την πινακίδα «Κοινότητα Σκλίβανης». Η επιλογή του συγκεκριμένου χωριού αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω του Χρήστου Φερεντίνου. Ο παρουσιαστής έχει αναφερθεί ο ίδιος στη Σκλίβανη ως «το χωριό μου», δηλώνοντας σε παλαιότερη συνέντευξή του ότι επιστρέφει εκεί και διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τον τόπο. Μάλιστα, η φετινή επίσκεψη της Καραβάτου στην Ήπειρο μοιάζει να κλείνει έναν μικρό κύκλο που είχε ανοίξει ακριβώς έναν χρόνο νωρίτερα. Τον Αύγουστο του 2025, όταν ο Φερεντίνος είχε μιλήσει τηλεφωνικά στην εκπομπή της από την Ήπειρο και της περιέγραφε την εμπειρία του στο Anilio Park Festival, εκείνη του είχε πει: «Του χρόνου θα κανονίσουμε να πάμε μαζί. Θα πάρουμε και τον Αρίωνα και την Αέλια με τις σκηνές μας».
Πανηγύρια, βροχή και εικόνες από την ηπειρώτικη φύση
Το φωτογραφικό άλμπουμ της παρουσιάστριας αποτυπώνει μια απόδραση με έντονο τοπικό χρώμα. Σε ένα από τα στιγμιότυπα βρίσκεται μπροστά σε λίμνη με το ηλιοβασίλεμα πίσω της, ενώ σε άλλα καταγράφει επιβλητικές ορεινές διαδρομές, πυκνά σύννεφα, βροχή στα πέτρινα δρομάκια και εικόνες από ναό. Ξεχωριστή θέση έχουν τα παραδοσιακά πανηγύρια, με μεγάλες παρέες γύρω από κοινά τραπέζια και ζωντανή ηπειρώτικη μουσική. Η παρουσία της στη Σκλίβανη συνέπεσε με το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Σκλίβανη 2026», το πρόγραμμα του οποίου περιλάμβανε στις 15 Αυγούστου τη Θεία Λειτουργία, την αρτοκλασία και τη λιτανεία της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και το βράδυ παραδοσιακό πανηγύρι, ενώ νέο πανηγύρι είχε προγραμματιστεί και για τις 16 Αυγούστου.
«ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ: Κάτι πέρα από μια συγκλονιστική εμπειρία», έγραψε η Κατερίνα Καραβάτου συνοδεύοντας το φωτογραφικό της άλμπουμ. Η επιλογή της συγκεκριμένης φράσης έχει ιστορικό υπόβαθρο. Η επιγραφή «ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ» συναντάται στα αρχαία νομίσματα του Κοινού των Ηπειρωτών και αποδίδεται ως «των Ηπειρωτών». Σε αργυρό δίδραχμο του Κοινού, που χρονολογείται στο 231-168 π.Χ., η λέξη εμφανίζεται δίπλα στην παράσταση ταύρου, ενώ στην άλλη όψη απεικονίζονται ο Δωδωναίος Δίας και η Διώνη. Έτσι, η λεζάντα της παρουσιάστριας λειτουργεί και ως αναφορά στην ιστορία και την ταυτότητα του τόπου που επισκέφθηκε.
Από την Ήπειρο στο «Στούντιο 4»
Η κοινή διαδρομή Καραβάτου και Φερεντίνου αποκτά πλέον και τηλεοπτική συνέχεια. Η ΕΡΤ έχει ανακοινώσει επίσημα ότι οι δύο παρουσιαστές αναλαμβάνουν από τον Σεπτέμβριο το ανανεωμένο «Στούντιο 4» στην ΕΡΤ1. Η εκπομπή θα μεταδίδεται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 15:00 έως τις 18:00, με τον Γιάννη Κορδώνη επίσης στην ομάδα. Η απόδραση στην ιδιαίτερη πατρίδα του Φερεντίνου έρχεται, επομένως, λίγες εβδομάδες πριν οι δυο τους βρεθούν μαζί μπροστά στις κάμερες της δημόσιας τηλεόρασης, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ήδη μακρόχρονη φιλία και επαγγελματική τους σχέση.