Για την επιστροφή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, μίλησε ο πρίγκηπας Χάρι, έξι χρόνια μετά την εγκατάστασή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποκαλύπτοντας πως αισθάνεται καλά που βρίσκεται ξανά σε βρετανικό έδαφος. Ειδικότερα, ο Δούκας του Σάσεξ παραχώρησε συνέντευξη στο καναδικό δίκτυο CTV, μετά την ολοκλήρωση μιας ιδιαίτερης δράσης στο Τορόντο, και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη νέα ζωή της οικογένειάς του στη Βρετανία.

Διαβάστε: Μπραντ Πιτ: "Τα σκυλιά μου έβλεπαν το 'Heart of the Beast' και γάβγιζαν σε συγκεκριμένες σκηνές - Η απίθανη ιστορία (Βίντεο)

«Ήταν υπέροχα. Είναι υπέροχο να βρίσκομαι ξανά σε βρετανικό έδαφος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρίγκιπας Χάρι, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα παιδιά του είναι χαρούμενα στο σχολείο. Όπως ανέφερε, η επιστροφή του στη Βρετανία τού δίνει τη δυνατότητα να αφοσιωθεί περισσότερο στην προετοιμασία για τους επόμενους Αγώνες Invictus, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στο Μπέρμιγχαμ τον Ιούλιο του 2027.

Η νέα ζωή του πρίγκιπα Χάρι στη Βρετανία

Ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ αποχώρησαν από τα επίσημα καθήκοντά τους ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας το 2020 και εγκαταστάθηκαν στις ΗΠΑ, ξεκινώντας μια νέα ζωή στην Καλιφόρνια. Τον τελευταίο μήνα, ωστόσο, η οικογένεια έχει επιστρέψει στη Βρετανία. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ έχουν πλέον ως βάση τους μια ιδιωτική κατοικία στα Κοτσγουόλντς, μακριά από το Λονδίνο.

Άλλαξαν σχολείο ο Άρτσι και η Λίλιμπετ

Στο μεταξύ, τα παιδιά του ζευγαριού, ο Άρτσι και η Λίλιμπετ, φέρεται να χρειάστηκε να αλλάξουν σχολείο λίγες ημέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οι πληροφορίες αποδίδουν την απόφαση σε ζητήματα ασφαλείας που αφορούσαν κυρίως τη μετακίνηση των παιδιών. Η ιδιωτική ομάδα ασφαλείας της οικογένειας φέρεται να είχε εκφράσει ανησυχίες για την απόσταση και την αυξημένη κίνηση στη διαδρομή προς το σχολείο. Η Μέγκαν Μαρκλ, από την πλευρά της, έχει περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις της, ενώ ο Χάρι έχει επικεντρώσει μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων του στο έργο των Invictus Games.

Στο επίκεντρο οι Invictus Games 2027

Οι Invictus Games 2027 θα φιλοξενηθούν στο Μπέρμιγχαμ από τις 10 έως τις 17 Ιουλίου 2027. Πρόκειται για έναν θεσμό που δημιούργησε ο πρίγκιπας Χάρι και είναι αφιερωμένος σε τραυματίες, τραυματισμένους και ασθενείς εν ενεργεία και βετεράνους στρατιωτικούς. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Χάρι βρέθηκε σε σχολείο του Μπέρμιγχαμ, όπου παρουσίασε εκπαιδευτικό πρόγραμμα εμπνευσμένο από τους Αγώνες. Συμμετείχε σε δραστηριότητες με μαθητές, ενώ παρακολούθησε και μάθημα επιστήμης σχετικά με τον σχεδιασμό προσθετικών μελών. Η τελευταία του συνέντευξη δόθηκε μετά από άλμα με αλεξίπτωτο στο Τορόντο, το οποίο πραγματοποίησε για να τιμήσει μια υπόσχεση προς έναν 102χρονο βετεράνο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και για να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση γύρω από τις στρατιωτικές φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Δείτε το βίντεο: