Φυσικά, βοηθάει να έχουμε στα χέρια μας τη σωστή τράπουλα – και στα Public υπάρχουν χαρτιά για όλα τα γούστα και όλες τις περιστάσεις - κυρίως από την Bicycle, την κορυφαία μάρκα του είδους.

Η πιο κλασική τράπουλα ασφαλώς είναι η Rider Back International Standard, που πρωτοεμφανίστηκε στα χέρια των χαρτοπαικτών στα 1885. Παράγεται από πλατύφυλλα δέντρα της Β. Αμερικής, εξ ου και διαθέτει μοναδική ανθεκτικότητα. Τοπ επιλογή είναι επίσης η Prestige, με 100% πλαστικές κάρτες που προσφέρουν απαράμιλλη αντοχή.

Οι παραπάνω τράπουλες, βέβαια, απευθύνονται κυρίως σε ενηλίκους ή λάτρεις του vintage. Μια παρέα εφήβων που θα καθίσει μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο να παίξει 31 ή πόκερ, οφείλει να επιλέξει κάτι πιο μοντέρνο... Στην Bicycle Anne Stokes Dark Hearts ας πούμε, η τέχνη του φανταστικού της Anne Stokes, που μέχρι πρότινος είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε σε εξώφυλλα βιβλίων και επιτραπέζια, περνάει στα τραπουλόχαρτά μας. Στη δε Bicycle Favole, η κορυφαία gothic εικονογράφος Victoria Frances μας ξεναγεί σε βενετσιάνικα κανάλια και στον σκοτεινό υπόκοσμο των βαμπίρ.

Η ποικιλία των Public ασφαλώς είναι πολύ μεγαλύτερη. Και αν στα παραπάνω προσθέσουμε τις υπέροχες τσόχες που θέτουν τις βάσεις του παιχνιδιού, τότε μιλάμε για την πιο σωστή εμπειρία χαρτοπαιξίας!