«Πανέµορφη» είναι η πρώτη λέξη που σου έρχεται όταν τη συναντάς. Οµως η Κατερίνα Στικούδη έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως είναι και πανέξυπνη. Ενα κορίτσι µε πολλά προσόντα, που προσαρµόζεται εύκολα. ∆εν µένει στην εικόνα της, αλλά έχει λόγο για όλα όσα αφορούν τα επαγγελµατικά της. Πριν από λίγες ηµέρες κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι, «Κάνω ότι δεν βλέπω», που αποτελεί τον προποµπό του επερχόµενου album της, µε γενικό τίτλο «Soundtrack». Αυτό θα περιλαµβάνει συνολικά δώδεκα τραγούδια, τα οποία θα έχουν έντονα προσωπικά και αυτοβιογραφικά στοιχεία, ενώ όλα αναµένεται να παρουσιαστούν οπτικοποιηµένα, το καθένα µε το δικό του videoclip!

Οµως αυτή την περίοδο τη βλέπουµε και στην ταινία του Στράτου Μαρκίδη «Ο θησαυρός», η οποία βασίζεται στο αγαπηµένο θεατρικό έργο «Ο θησαυρός του µακαρίτη» των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη, µε πρωταγωνιστές τον Παύλο Χαϊκάλη, την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, τον Σπύρο Φωκά, τον Σωτήρη Καλυβάτση, τον Γιώργο Γιαννόπουλο και πολλούς ακόµα ταλαντούχους ηθοποιούς. «Νιώθω τυχερή. Με έκαναν και ένιωσα αµέσως δικός τους άνθρωπος. ∆εν ένιωσα ούτε στιγµή περίεργα για το βήµα που κάνω. Εντάχθηκα πολύ άµεσα και σε λίγες ηµέρες ξεκινάµε τα γυρίσµατα της δεύτερης ταινίας. Ο κινηµατογράφος θεωρώ πως είναι µαγευτικός, ελκυστικός», εξηγεί στο «Secret».

ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΣΧΟΛΙΑ

Πόσο προετοιµασµένη ήταν για τα σχόλια, καθώς η ίδια είναι ένα πρόσωπο που προέρχεται από άλλον χώρο, εκείνον της µουσικής; «Πάντα ποικίλλουν τα σχόλια. Ολους θα µας κρίνουν. ∆εν δίνω και σηµασία στα κακόβουλα σχόλια. Θα σταθώ στα λόγια του Πέτρου Χαϊκάλη, που µου είπε: “Μπράβο, ήσουν πολύ καλή”. Ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού µου, να ξέρεις, είµαι εγώ και το περιβάλλον µου. ∆εν µου χαϊδεύουν τα αυτιά», δηλώνει και πάµε την κουβέντα στην κριτική που δέχονται τα µοντέλα όταν κάνουν ένα βήµα σε άλλον χώρο. Τη ρωτώ γιατί ακόµα συµβαίνει αυτό στην Ελλάδα. «Ξέρεις τι γίνεται; Ολοι µπορούν να κάνουν τα πάντα εκτός από τα µοντέλα. Ποτέ δεν θα το καταλάβω αυτό. Το µόντελινγκ είναι µια δουλειά που θέλει πολύ γερό στοµάχι. Ο παρουσιαστής µπορεί να τραγουδήσει, ο ηθοποιός µπορεί να γίνει µοντέλο για µια εταιρεία. Το µοντέλο δεν έχει δικαίωµα να αλλάξει. Εχουν περάσει 12 χρόνια από τότε που ξεκίνησα ως µοντέλο και δεν ξέρεις πόσο χαίροµαι που έχουµε καταφέρει µε τους συνεργάτες µου να µε δεχτεί ο χώρος του τραγουδιού. Να κάνω συνεργασίες µε µεγάλα ονόµατα, να βιώνω πράγµατα και καταστάσεις όµορφες και να µην υπάρχει κανένα ταµπού».

Στην τηλεόραση µπήκε πολύ µικρή, 21 ετών, µε πρωινή εκποµπή στο Star, ενώ το 2008 ανέλαβε την παρουσίαση της µουσικής εκποµπής «Mega Star», η οποία κράτησε µέχρι το 2011.
Θα επέστρεφε ξανά στο γυαλί; «Κάθε χρόνο έχω προτάσεις, αλλά είναι δύσκολο από τη στιγμή που πριν από οκτώ χρόνια αποφάσισα να ασχοληθώ με το τραγούδι. Μου έγινε πρόταση για το “Survivor” και έκανα συζητήσεις με κανάλια, αλλά δεν θα κάνω τηλεόραση αν δεν έρθει αυτό που θα με πάει ένα σκαλί παρακάτω», παραδέχεται. Αναμφισβήτητα, είναι μια πολύ όμορφη γυναίκα. Έχει έρθει ποτέ σε δύσκολη θέση στον χώρο εργασίας της; «Όχι, δεν έχω νιώσει αμήχανα. Ποτέ δεν έχω γνωρίσει καναλάρχες, ούτε έκανα δημόσιες σχέσεις, ούτε τραπεζώματα είχα. Δεν είμαι καλή να χαμογελάω σε ανθρώπους που δεν μου αρέσουν. Και αυτό το δείχνω, οπότε έπαιρναν το μήνυμά τους και δεν χρειάστηκε ποτέ να βρεθώ σε δύσκολη θέση», απαντά.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΣ

Η σχέση της με τον Βαγγέλη Σερίφη ή αλλιώς D.J. Rico μετρά οκτώ χρόνια. Το ζευγάρι μάλιστα συζεί. Είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα; Να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια; «Το επόμενο βήμα γίνεται κάθε μέρα. Το σημαντικό είναι να μεγαλώνει αυτό το συναίσθημα, που είναι μοναδικό, και να ανακαλύπτεις νέους λόγους να αγαπάς τον άλλον. Όσον αφορά τα προσωπικά μου, αισθάνομαι τυχερή. Δεν πειραματίστηκα αρκετά, γιατί από μικρή μπήκα σε μια σχέση και πηγαίνει καλά. Παίρνω πολύ μεγάλη δύναμη από αυτή τη σχέση. Με θωρακίζει. Όμως ακόμα δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου μητέρα. Θα ήθελα να μεγαλώσω εγώ τα παιδιά μου, να έχω τον χρόνο», τονίζει στο «Secret».

Οι φωτογραφίες με τον σύντροφό της είναι ελάχιστες. Δεν προβάλλουν τον έρωτά τους και παρά το νεαρό της ηλικίας της η Κατερίνα κρατούσε δικό της αυτό το κομμάτι της ζωής της. Ακόμα και χρήματα της πρόσφεραν. «Από μικρή είχα μια φιλοσοφία: η προσωπική μου ζωή είναι δική μου. Από τα 19 μου μέχρι σήμερα έχω κάνει τόσα ωραία επαγγελματικά βήματα, που πιστεύω ότι θα αδικήσω τις δουλειές μου αν συγκεντρωθούν οι άλλοι στο τι κάνω μέσα στο σπίτι μου. Χρήμα τα μου πρότειναν, και πολλά, ειδικά στις αρχές, αλλά δεν είναι κριτήριο τα λεφτά για να κάνω κάτι. Σε τίποτα. Ούτε στις δουλειές μου. Δεν κοστολογούνται όλα. Βαριέμαι τους ανθρώπους που βασίζονται μόνο στο χρήμα. Εγώ αλλού βρίσκω τη χαρά και δεν κυνηγούσα ποτέ επίθετα άλλων, για να νιώσω σημαντική, όπως βλέπω σήμερα. Άτομα που μιλάγαμε και ήμασταν άνετα, ξαφνικά με έναν γάμο σού δείχνουν πως δεν υπάρχεις. Αλλάζεις επειδή παίρνεις το επίθετο του άλλου. Νιώθεις σημαντική ή η βασίλισσα του κόσμου, όμως τίποτα δεν είναι δικό σου και καμία προίκα αλλουνού δεν σου ανήκει», εξηγεί. Τέλος, τη ρωτώ τι είναι η Κατερίνα. Πώς θα την περιέ γραφε η ίδια. Δεν λέει πολλά… «Ξέρω να αγαπάω. Έχω μάθει από το σπίτι μου να δίνω. Αυτή είναι η Κατερίνα», τονίζει και το πρόσωπό της λάμπει.


Φωτ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών, 22/12/2017