Η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών φέτος στις 7 Ιανουαρίου θα είναι η πρώτη μετά τα απανωτά σεξουαλικά σκάνδαλα που κλόνισαν το Χόλιγουντ. Αρκετοί ηθοποιοί αναμένεται να πάνε με μαύρα φορέματα και κοστούμια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα έχουν βγει στη φόρα τους τελευταίους μήνες, με τους διοργανωτές να προσπαθούν να δώσουν όσο το δυνατόν γίνεται μία πιο χαρούμενη νότα στην εκδήλωση. Έτσι, αποφάσισαν να ορίσουν για παρουσιαστές της τελετής τέσσερα σπουδαία ονόματα του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Ο λόγος για την Αλίσια Βικάντερ, την Κάρολ Μπερνέτ, τον Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον και τη Σίρλεϊ ΜακΛέιν.

Η τρίωρη τελετή απονομής στο Μπέβερλι Χιλς θα μεταδοθεί ζωντανά από το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, με βασικό οικοδεσπότη τον κωμικό ηθοποιό Σεθ Μέγιερς και τα τέσσερα πρόσωπα θα είναι συμπαρουσιαστές.

Η Βικάντερ ήταν δύο φορές υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα, πιο πρόσφατα το 2015 για την ερμηνεία της στην ταινία «Το Κορίτσι από τη Δανία» για την οποία κέρδισε Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου.

Η Κάρολ Μπερνέτ κέρδισε πέντε Χρυσές Σφαίρες, μεταξύ άλλων το 1978 για το σόου της στο CBS, «The Carol Burnett Show».

Ο Τέιλορ-Τζόνσον βραβεύθηκε με Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Β΄ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Νυκτόβια Πλάσματα» του Τομ Φορντ.

Η Σίρλεϊ ΜακΛέιν ήταν η αγαπημένη των Χρυσών Σφαιρών για δεκαετίες. Βραβεύθηκε έξι φορές, την πρώτη το 1955, όταν αναδείχθηκε η «καλύτερη νεαρή ηθοποιός της χρονιάς» για το ντεμπούτο της στην ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ «Ποιος σκότωσε τον Χάρι;». To 1998 της απονεμήθηκε για τη συνολική της προσφορά στον κινηματογράφο το βραβείο Χρυσή Σφαίρα Σεσίλ Ντε Μιλ, η ανώτερη τιμητική διάκριση που απονέμει η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ.