Η Bleona Qereti γεννήθηκε στις 14 Μαΐου 1979 στην Κόρτσε της Αλβανίας, και ξεκίνησε την καριέρα της στο θέατρο «Skampa» στο Ελμπασάν και στη συνέχεια μετακόμισε στα Τίρανα για να συνεχίσει την καριέρα της στο τραγούδι.

Στην ηλικία των 15 ετών άρχισε να τραγουδά και να παίζει σε φεστιβάλ μουσικής της Αλβανίας. Το 1997 πραγματοποίησε περιοδεία με το Αλβανικό Δημοκρατικό Κόμμα με επικεφαλής τον Σαλί Μπερίσα.

Σε ηλικία δεκατριών ετών, ο πατέρας και η μητέρα της Bleona την ενθάρρυναν να φύγει από το τραγούδι και να πάει στη σχολή διοίκησης επιχειρήσεων. Οι γονείς της την έστειλαν αργότερα σε γερμανικό σχολείο για να μάθει τη γλώσσα. Μάλιστα, όπως αναφέρει η ίδια, μπορεί να μιλήσει και να τραγουδήσει στα αγγλικά, αλβανικά, ιταλικά, και γερμανικά.

Η πρώτη περιοδεία της στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν το 2004, όταν ένας θαυμαστής της την προσκάλεσε στη Νέα Υόρκη για να εμφανιστεί στο θρυλικό «Webster Hall». Από τότε, συνέχισε να εμφανίζεται τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη.

Είναι μια θεά, όπως θα διαπιστώσετε και στις φωτογραφίες της που ακολουθούν στο μεγάλο αφιέρωμα του Lifeviews.gr