Η Ελίνα Ακριτίδου έγινε γνωστή για τις συμμετοχής της στα τόσα καθημερινά σίριαλ, για τη σειρά C’ Est La Vie με τον Φιλιππίδη και τα τελευταία δύο χρόνια τη βλέπουμε στο Τατουάζ.

Αυτό που κανείς δεν ήξερε είναι πως η υποκριτική προέκυψε από μόνη της στην ηθοποιό κι ενώ κυνηγούσε κάτι άλλο. Σε ηλικία 18 ετών είχε πάει στον ΑΝΤ1 που είχε μόλις ανοίξει τότε, με στόχο να γίνει παρουσιάστρια.

Τότε που η ιδιωτική τηλεόραση έκανε κυριολεκτικά τα πρώτα της βήματα, τα κάστινγκ δεν είχαν τρομερές απαιτήσεις και ζητούσαν πολύ συχνά άτομα για να δοκιμαστούν.

Η Ελίνα Ακριτίδου πέρασε δοκιμαστικό από τον Τέρενς Κουίκ και θεωρούσε ότι θα έπαιρνε τη δουλειά. Όμως ο Μίνως Κυριακού και ο Νίκος Φώσκολος είχαν άλλες βλέψεις. Ο ισχυρός άντρας του ΑΝΤ1 την είχε φωνάξει στο γραφείο του για να της ανακοινώσει ότι δε θα γίνει παρουσιάστρια, αλλά…ηθοποιός!

«Δεν ήθελα να δώσω Πανελλήνιες και αποφάσισα να πάω σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο και να σπουδάσω κοινωνιολογία. Οι γονείς μου δεν μπορούσαν να μου πληρώνουν τα δίδακτρα και είπα θα τα πληρώνω εγώ. Έψαξα για δουλειά και είδα ότι ζητούσαν τηλεπαρουσιάστριες στον ΑΝΤ1. Πήγα στο κάστινγκ και όλες ήταν σοβαρές. Εγώ πήγα και έλεγα ότι «έχω μερικές ώρες που μπορώ να έρχομαι όταν δεν θα σπουδάζω και χρειάζομαι τα χρήματα για να σπουδάσω». Και μπαίνω μέσα και μου κάνει συνέντευξη ο Τέρενς Κουίκ, με ρωτούσε διάφορα σοβαρά πράγματα, δεν καταλάβαινα, τι απαντούσα, τι έλεγα.Ήμουν όμως χαρούμενη και δεν είχα άγχος. Μετά με πήραν τηλέφωνο στο σπίτι και μου είπαν ότι θέλει να με δει ο πρόεδρος του καναλιού και πηγαίνω και είναι ο Μίνωας Κυριακού. Και μου λέει «δεν μπορώ να σας πάρω για παρουσιάστρια». Κλάματα, χαμός, έξαλλη, του λέω «τι με φωνάξατε;». Και είχα πάει με τον πατέρα μου και τον κλωτσούσα και του έλεγα «πάμε να φύγουμε». Και μου είπε ότι με είδαν με τον Νίκο Φώσκολο, είμαι λέει άμεση και καλή και ότι πιστεύει πως μπορώ να παίξω. Εγώ του είπα ότι το ξέρω πως μπορώ να παίξω, γιατί έπαιζα πάντοτε στο δημοτικό, στο γυμνάσιο. Και με έπεισαν να κάνω δοκιμαστικό και με πήρε ο Νίκος Φώσκολος με την προϋπόθεση να γραφτώ στη σχολή. Έδωσα εξετάσεις στη δραματική, πέρασα και εγκατέλειψα την κοινωνιολογία. Λίγο μετά μπήκα στη Φιλοσοφική κι έκανα Δραματολογία».