Ήτανε Δίκαιο, Έγινε Πράξη
Ήτανε Δίκαιο, Έγινε Πράξη Θανάσης Φουσκίδης
MasterChef: Στον τελικό Σπυριδούλα – Μανώλης (vid)
or3hypaiq4qelql4vxua
Lifestyle

MasterChef: Στον τελικό Σπυριδούλα – Μανώλης (vid)

Θα διεκδικήσουν τον τίτλο και το έπαθλο των 50.000 ευρώ. Ο Χρήστος Μπάρκας δεν τα κατάφερε και "τερμάτισε" στην τρίτη θέση.

Η τελευταία φάση των ημιτελικών του MasterChef έκρινε ποιοι θα είναι οι δυο μεγάλοι φιναλίστ του φετινού διαγωνισμού. Ίσως το πιο σημαντικό Mystery Box του διαγωνισμού, με υλικά επιλογής του Λεωνίδα Κουτσόπουλου, σήκωσαν σήμερα ο Μανώλης Σαρρής, ο Χρήστος Μπάρκας και η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη.

Τα υλικά που επέλεξε ο διακεκριμένος σεφ ήταν: χοιρινά μάγουλα, πιπέρι σετσουάν, σχινόπρασο, παστράμι, τυρί Νιβατό, πράσο, φιστίκι Αιγίνης, φρέσκο κρεμμύδι, θυμάρι, γίγαντες, φρέσκα φασολάκια, ντομάτα, πράσινο μήλο, κάρδαμο, λάιμ, μύδια, γλυκοπατάτα, μπέιμπι τζεμ και φυσικά όλα τα βασικά υλικά του πάγκου.

 

Οι τρεις φιναλίστ μαγείρεψαν και οι κριτές, αφού δοκίμασαν, αποφάσισαν πως το καλύτερο πιάτο από τα τρία ήταν της Σπυριδούλας, η οποία πέρασε απευθείας στον τελικό.

Με τη Σπυριδούλα, λοιπόν, στον εξώστη, ο Μανώλης και ο Χρήστος μπήκαν σε δοκιμασία αποχώρησης. Οι δυο τους κλήθηκαν αυτή τη φορά να αντιγράψουν ένα πιάτο του πρώτου Έλληνα Chef με δυο αστέρια Michelin, Άγγελου Λάντου. Ένα πιάτο φαινομενικά απλό αλλά στην ουσία εξαιρετικά πολύπλοκο και χρονοβόρο.

Η βαθμολογία των παικτών…

Μανώλης (8+8+8+8) – 32 βαθμοί

Χρήστος (7+7+7+7) – 28 βαθμοί

Ο Χρήστος Μπάρκας είχε την χαμηλότερη βαθμολογία και αποχώρησε από τον διαγωνισμό, τερματίζοντας στην τρίτη θέση.

Η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη και ο Μανώλης Σαρρής προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό και θα διεκδικήσουν τον τίτλο του MasterChef και το έπαθλο των 50.000 ευρώ.

Η αποχώρηση του Χρήστου Μπάρκα:

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα