O πρώτος Έλληνας Master Chef Νικόλαος Τσελεμεντές έρχεται το Σάββατο 18/1 στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ με νέα συλλεκτική σειρά βιβλίων
Από αυτό το Σάββατο τα Παραπολιτικά σας προσφέρουν την νέα συλλεκτική σειρά βιβλίων που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι, με τις αυθεντικές συνταγές του πρώτου Έλληνα Master Chef, του «Συνταγματάρχη της Ελληνικής Κουζίνας», Νικόλαου Τσελεμεντέ!
Τα νέα βιβλία του Τσελεμεντέ, «Τα Θεματικά», περιλαμβάνουν τις αυθεντικές συνταγές του μεγάλου σεφ, έτσι όπως δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ ξανά, δηλαδή συγκεντρωμένες για πρώτη φορά ανά θέμα! Επιπλέον η σειρά κυκλοφορεί σε υπερπολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις, με ανανεωμένο σχεδιασμό στην παρουσίαση των συνταγών, έτσι ώστε να γίνουν ακόμα πιο εύχρηστες την στιγμή που θέλετε να μαγειρέψετε!
Συμπεριλαμβάνουν ακόμα αναλυτικά κείμενα για κάθε μια από τις κατηγορίες φαγητών που περιλαμβάνουν και με αυτό τον τρόπο σας προσφέρουν πολύτιμες και χρηστικές πληροφορίες που σας είναι απαραίτητες για κάνετε κάθε φαγητό σας να ξεχωρίζει!
Η νέα σειρά βιβλίων του Νικόλαου Τσελεμεντέ, «Τα Θεματικά» έρχεται στα χέρια σας για να απολαύσετε τις συνταγές του μεγαλύτερου Έλληνα σεφ σε όλο τους το μεγαλείο και συγκεντρωμένες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να σας δώσουν την ευκαιρία να προσφέρετε στην οικογένειά σας, αλλά και σε κάθε προσκεκλημένο μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία! Το μόνο που θα χρειαστείτε επιπλέον είναι εκλεκτά υλικά και κέφι για δημιουργία! Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου αποκτήστε τον πρώτο τόμο της σειράς: Μενού για κάθε περίσταση.
Η επιλογή ενός σωστού μενού εξαρτάται πρώτα απ΄ όλα, από το είδος του καλέσματος. Άλλα εδέσματα θα ετοιμάσουμε για ένα επίσημο τραπέζι, άλλα όταν κάνουμε τραπέζι στον προϊστάμενό μας, άλλα όταν θέλουμε να …ξελογιάσουμε κάποιον ξεχωριστό, και άλλα όταν οι καλεσμένοι είναι ορκισμένοι χορτοφάγοι! Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία να λαμβάνουμε υπόψη την περίσταση για την οποία ετοιμάζουμε το μενού μας.
Στο βιβλίο αυτό, θα βρείτε έτοιμα μενού με λεπτομερείς συνταγές του Νικόλαου Τσελεμεντέ για 20 διαφορετικές περιστάσεις, που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής και σας απαλλάσσουν από τον κόπο να αναζητήσετε συνδυασμούς ανάμεσα στο πολυπληθές έργο του μεγάλου μας σεφ. Τα έτοιμα μενού του Νικόλαου Τσελεμεντέ που σας προτείνουμε για κάθε περίσταση, είναι εγγύηση για μια απολαυστική γαστρονομική και κοινωνική εμπειρία, με το καλό φαγητό και την καλή παρέα στο επίκεντρο!
1. Brunch ala greca
2. Αφροδισιακό
3. Bbq στο σπίτι
4. Για το δρόμο (σπιτικό fast food)
5. Valentine's day
6. No meat today (για χορτοφάγους)
7. Tραπέζι για φίλους
8. Το επίσημο τραπέζι
9. Five o'clock tea
10. Κρύο γεύμα
11. Tραπέζι στο αφεντικό
12. Κυριακή μεσημέρι με την οικογένεια
13. Εύκολο και γρήγορο
14. Υγιεινό και νόστιμο
15. Μεζεδάκια και ουζάκια
16. Για ένα αλλιώτικο πρωινό
17. Γεύμα μετά τις γιορτές (χωρίς υδατάνθρακες)
18. Γαστρονομικό μενού
19. Για μπύρα και όχι μόνο
20. Γεύμα έκπληξη για την αγάπη σας
Ο Νικόλαος Τσελεμεντές θεωρείται το σύμβολο της ελληνικής κουζίνας. O οδηγός μαγειρικής και ζαχαροπλαστική που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1932 και φέρει το όνομά του, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά «best seller» όλων των εποχών και το βιβλίο που μεγάλωσε γενιές και γενιές Ελλήνων! Έκτοτε κάθε βιβλίο μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στον τόπο μας αποκαλείται κοινώς «τσελεμεντές» και καθόλου άδικα!
Ο Νικόλαος Τσελεμεντές, ήταν ο αρχιμάγειρας και δάσκαλος της γαστριμαργίας που δίδαξε σε ένα ολόκληρο έθνος τις βασικές αρχές της καλής κουζίνας. Με την ευρυμάθεια, τη μεθοδικότητα, το όραμα και την αγάπη του για τους πειραματισμούς καθόρισε τις γευστικές μας προτιμήσεις, καταφέρνοντας να δώσει στην ελληνική κουζίνα μια σαφή ταυτότητα, εξισορροπώντας επιρροές από δύση και ανατολή.
Όποιος έχει ανοίξει έστω και ένα από τα βιβλία του καταλαβαίνει αμέσως πόσο επηρεάστηκε από την Γαλλική κουζίνα, καθώς είναι πασίγνωστό ότι, ο Νικόλαος Τσελεμεντές, είναι ο άνθρωπος που δίδαξε σε μια ολόκληρη χώρα την μπεσαμέλ, τη σαντιγί, το πιροσκί, την μπουγιαμπέσα, το κονσομέ, τα καναπεδάκια, το ζελέ και τόσα άλλα!
Η μαγειρική του δέχθηκε όμως επιρροές και από τα ταξίδια του για σπουδές στις Η.Π.Α, όπου ήρθε σε επαφή με διάφορες εθνικές κουζίνες και είχε τη δυνατότητα να πειραματιστεί με υλικά που δεν είχε ξανασυναντήσει ποτέ.
Η μαθητεία του Τσελεμεντέ σε Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Τουρκία και ΗΠΑ τον βοήθησε να ανανεώσει ριζικά την ελληνική κουζίνα με έθνικ στοιχεία και να συστήσει στο εγχώριο κοινό πινελιές γαλλικής, δυτικοευρωπαϊκής, ασιατικής, μεξικανικής, ακόμα και αφρικανικής κουζίνας, αφήνοντας κληρονομιά αυτό που είπαν αργότερα «ελληνική κατά τον Τσελεμεντέ κουζίνα»!
Δεν παρέλειψε όμως να εμπλουτίσει τη μαγειρική του και με την αρχαία ελληνική παράδοση καθώς είχε μελετήσει ενδελεχώς την κουζίνα των αρχαίων Ελλήνων αναβιώνοντας παλιές διατροφικές συνήθειες και παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας, και συνήθιζε να δίνει στις δημιουργίες του αρχαιοπρεπή και ποιητικά ονόματα, προσέχοντας ιδιαιτέρως να είναι εύηχα.
Η επιτυχία του Νικόλαου Τσελεμεντέ είναι ότι κατάφερε να κάνει τους Έλληνες να αγαπήσουν τη μαγειρική και να εκτιμήσουν το καλό φαγητό. Όπως συνήθιζε να λέει και ο ακαδημαϊκός Σπύρος Μελάς, αυτός ο Τσελεμεντές «έσπρωξε την ελληνική κατσαρόλα στο σύγχρονο πολιτισμό»! Ξεκινήστε την νέα χρονιά με το μοναδικό Ημερολόγιο Μαγειρικής του 2020 και απολαύστε τις αυθεντικές συνταγές του μεγαλύτερου Έλληνα σεφ, όλο τον χρόνο!