Αύριο, Σάββατο 18 Ιανουαρίου, η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας με πλούσια θεματολογία και πολλές αποκλειστικότητες. Αποκαλυπτικά θέματα, ρεπορτάζ και μεγάλες προσφορές για όλους τους αναγνώστες μας!

Διαβάστε:
ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑ
Δήμαρχος με 40%
• Από την πρώτη Κυριακή θα εκλέγονται οι δημοτικοί άρχοντες, εφόσον πιάνουν το όριο
• Ποιες άλλες τομές φέρνει το νομοθέτημα που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών και πώς θα αλλάξει το εκλογικό –και όχι μόνο- τοπίο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
• Με λίστα και πάλι ή με πέντε περιφέρειες στις ευρωεκλογές
• Ολα τα βασικά σημεία των αλλαγών που θα ανακοινωθούν

Τι σηματοδοτεί η απόφαση Μητσοτάκη για την Προεδρία
Μια επιλογή με μηνύματα
Το παρασκήνιο της υποψηφιότητας της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου
Τα “Π” είχαν προβλέψει από τον Σεπτέμβριο τη νέα Πρόεδρο

Διαβάστε επίσης:
Ο Προκόπης πλήρωσε ακριβά τον Μίμη

Προειδοποίηση με βέτο Μητσοτάκη σε Μέρκελ
Ενόψει της Διάσκεψης του Βερολίνου
Διπλωματικό πόκερ με Χαφτάρ στην Αθήνα

Γιώργος Αυτιάς
Τι αλλάζει με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Ολοι εναντίον όλων
Εμφύλιος και φράξιες στον ΣΥΡΙΖΑ

Ποιος είναι:
Ο ανύπαρκτος υφυπουργός της κυβέρνησης

Μόνο στα “Π”
Ολο το σχέδιο Πιερρακάκη για το gov.gr
Στα μέσα του 2020 αναμένεται το ψηφιακό ΚΕΠ

Αποκαλύψεις
Οταν άνοιξε το στόμα της η Ελ. Ράικου

Με ποιους και γιατί
Μυστικό δείπνο της Γιάννας στη Φιλοθέη

Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργός Παιδείας
15.000 διορισμοί εκπαιδευτικών

Η Φωτεινή Πιπιλή στη Σάσα
“Εχω κάνει σχέσεις με μικρότερους”


ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Αυτό το Σάββατο κυκλοφορούν με 4 μεγάλες προσφορές



O πρώτος Master Chef της Ελλάδας, ο Νικόλαος Τσλεμεντές έρχεται στα Παραπολιτικά με την νέα, συλλεκτική σειρά βιβλίων «ΤΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ» που κυκλοφορεί για πρώτη φορά από το Σάββατο 18/1. Μη χάσετε το πρώτο τόμο «Μενού για κάθε περίσταση»

Από αυτό το Σάββατο τα Παραπολιτικά σάς προσφέρουν τη νέα συλλεκτική σειρά βιβλίων που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι, με τις αυθεντικές συνταγές του πρώτου Ελληνα Master Chef, του «Συνταγματάρχη της Ελληνικής Κουζίνας», Νικόλαου Τσελεμεντέ! Τα νέα βιβλία του Τσελεμεντέ, «Τα Θεματικά», περιλαμβάνουν τις αυθεντικές συνταγές του μεγάλου σεφ, έτσι όπως δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ ξανά, δηλαδή συγκεντρωμένες για πρώτη φορά ανά θέμα!

Αποκτήστε τον πρώτο τόμο της σειράς: Μενού για κάθε περίσταση. Η επιλογή ενός σωστού μενού εξαρτάται πρώτα απ΄ όλα, από το είδος του καλέσματος. Άλλα εδέσματα θα ετοιμάσουμε για ένα επίσημο τραπέζι, άλλα όταν κάνουμε τραπέζι στον προϊστάμενό μας, άλλα όταν θέλουμε να …ξελογιάσουμε κάποιον ξεχωριστό, και άλλα όταν οι καλεσμένοι είναι ορκισμένοι χορτοφάγοι! Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία να λαμβάνουμε υπόψη την περίσταση για την οποία ετοιμάζουμε το μενού μας.

Στο βιβλίο αυτό, θα βρείτε έτοιμα μενού με λεπτομερείς συνταγές του Νικόλαου Τσελεμεντέ για 20 διαφορετικές περιστάσεις, που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής και σας απαλλάσσουν από τον κόπο να αναζητήσετε συνδυασμούς ανάμεσα στο πολυπληθές έργο του μεγάλου μας σεφ. Τα έτοιμα μενού του Νικόλαου Τσελεμεντέ που σας προτείνουμε για κάθε περίσταση, είναι εγγύηση για μια απολαυστική γαστρονομική και κοινωνική εμπειρία, με το καλό φαγητό και την καλή παρέα στο επίκεντρο!

1. Brunch ala greca
2. Αφροδισιακό
3. Bbq στο σπίτι
4. Για το δρόμο (σπιτικό fast food)
5. Valentine's day
6. No meat today (για χορτοφάγους)
7. Tραπέζι για φίλους
8. Το επίσημο τραπέζι
9. Five o'clock tea
10. Κρύο γεύμα
11. Tραπέζι στο αφεντικό
12. Κυριακή μεσημέρι με την οικογένεια
13. Εύκολο και γρήγορο
14. Υγιεινό και νόστιμο
15. Μεζεδάκια και ουζάκια
16. Για ένα αλλιώτικο πρωινό
17. Γεύμα μετά τις γιορτές (χωρίς υδατάνθρακες)
18. Γαστρονομικό μενού
19. Για μπύρα και όχι μόνο
20. Γεύμα έκπληξη για την αγάπη σας


Το δεύτερο μέρος του συναρπαστικού μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη “Οι Εμποροι των Εθνών”

Αυτό το Σάββατο αποκτήστε το τέταρτο βιβλίο της σειράς: «Οι Έμποροι των Εθνών - Μέρος Β’». «Μικρός εζωγράφιζα Αγίους, είτα έγραφα στίχους και εδοκίμαζα να συντάξω κωμωδίας. Τω 1868 επεχείρησα να γράψω μυθιστόρημα. Τω 1879 εδημοσιεύθη Η Μετανάστις εις το περιοδικόν Σωτήρα. Τω 1882 εδημοσιεύθη «Οι έμποροι των εθνών» εις το «Μη χάνεσαι». Αργότερα έγραψα περί τα εκατόν διηγήματα δημοσιευθέντα εις διάφορα περιοδικά και εφημερίδας». Με αυτά τα λιγοστά λόγια παρουσιάζει ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (1851-1911) το έργο του στο σύντομο αυτοβιογραφικό σημείωμα που ιστορεί τη ζωή του. Κι ανάμεσα στα έργα που επιλέγει να αναφέρει είναι και «Οι έμποροι των Εθνών», το δεύτερο μυθιστόρημά του. Ήτανε τότε 31 χρονών. Μόνος, απένταρος, σχεδόν ρακένδυτος, μοίραζε τη ζωή του ανάμεσα στα καπηλειά και στις εκκλησίες, ένας αποσυνάγωγος τεχνίτης της γλώσσας και της αφήγησης… Γράφοντας τους Εμπόρους των Εθνών σίγουρα δεν φανταζόταν πως αυτό το δεύτερο μα συναρπαστικό μυθιστόρημά του, που μας ταξιδεύει στις θάλασσες του Αιγαίου, στη Νάξο, στην Πάτμο και στη Βενετιά στα τέλη του 12ου και στις αρχές του 13ου αιώνα, θα γινόταν ένα από τα κορυφαία αριστουργήματα της νεοελληνικής–ίσως και της παγκόσμιας– πεζογραφίας.
Οι έμποροι των εθνών αρχίζουν το 1199, τότε που οι Βενετσιάνοι έμποροι και οι Γενουάτες πειρατές, «οι έμποροι των εθνών», εξορμούν για να καταλάβουν τις Κυκλάδες, με μόνο τους νόμο την αυθαιρεσία και την ιδιοτέλεια. Όμως, το μυθιστόρημα δεν είναι μόνο ιστορικό. Βασικό θέμα του είναι το ερωτικό πάθος, η σαρκική επιθυμία, ο ασίγαστος πόθος της ηρωίδας του, της Αυγούστας, που αιχμάλωτη μιας ακατανίκητης, κυριολεκτικά θανάσιμης, ερωτικής επιθυμίας, θα εγκαταλείψει τον άντρα της, τον φιλόξενο και ηρωικό Ιωάννη Μούχρα, για ν’ ακολουθήσει τον Βενετσιάνο κόμη Μάρκο Σανούτο και να τραβήξει μόνη της τον δρόμο του έρωτα και του θανάτου...

Τα Παραπολιτικά σας πάνε θέατρο και σας κάνουν ΔΩΡΟ 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός* για τις παραστάσεις:

«Προσωπική Συμφωνία», Η sold out επιτυχία της χρόνιας, η παράσταση που κέρδισε τις καρδιές κοινού και κριτικών. Μια μεγάλη θεατρική στιγμή, ένα ρεσιτάλ ερμηνειών από τους Νικήτα Τσακίρογλου, Χρήστο Βαλαβανίδη, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Άννα Ελεφάντη, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς

Στο Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζεται για δεύτερη χρόνια το βραβευμένο αριστούργημα «Προσωπική Συμφωνία» (Taking sides) του Ρόναλντ Χάργουντ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, από τις 30 Οκτωβρίου. Ένα πολιτικό θρίλερ με έντονες συγκινήσεις κι ανατροπές, μια αληθινή ιστορία από το παρελθόν για τη σημασία και τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος, ανεξαρτήτου χρονικής συγκυρίας, παίρνει θέση στις "μικρές" και "μεγάλες" μάχες του χθες, του σήμερα, του αύριο.

Και τη θεατρική παράσταση που σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Ρήγας, «Shirley Valentine» με την Μπέσυ Μάλφα

Για 3η Σαιζόν συνεχίζεται η παράσταση που κέρδισε κοινό και κριτικούς στο Θέατρο ΡΙάΛΤΟ κάθε Δευτέρα βράδυ στις 20:00. Ο Αλέξανδρος Ρήγας παρουσιάζει την γλυκόπικρη κωμωδία του Willy Russell, «Σίρλεϋ Βαλεντάιν». Η Βρετανίδα Σίρλεϋ είναι μια γυναίκα λίγο μετά τα 50, μάνα δύο παιδιών που έχουν τη δική τους πλέον ζωή και σύζυγος ενός άνδρα που η σχέση τους χάθηκε κάπου στην πορεία των χρόνων. Μόνη της «συντροφιά», σαν φανταστικός φίλος θα λέγαμε, ο τοίχος της κουζίνας της. Μέχρι τη μέρα που μία ασήμαντη αφορμή την ξυπνάει και αποφασίζει να ξαναβρεί τον εαυτό της, να ξανανιώσει ζωντανή! Ένα ταξίδι στην Ελλάδα, ένα τραπεζάκι μπροστά στη θάλασσα, ένα αγιόκλημα και μια... αναπάντεχη γνωριμία, θα συνθέσουν το σκηνικό της δικής της επανάστασης απέναντι σε όσα την καταπίεζαν. Πόσο όμως θα κρατήσει αυτή η επανάσταση; Θα καταφέρει να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της με το μέσα της και τους δικούς της ανθρώπους; Και τελικά, υπάρχει δεύτερη ευκαιρία στη ζωή; Ένα έργο γεμάτο συναίσθημα, γέλιο, συγκίνηση και απρόοπτα... Σίρλεϋ Βαλεντάιν η ΜΠΕΣΥ ΜΑΛΦΑ
383

secret__14_